- Територіальним громадам сіл, селищ, міст, районів у містах належить право комунальної власності на рухоме і нерухоме майно, доходи місцевих бюджетів, інші кошти, землю, природні ресурси, підприємства, установи та організації, в тому числі банки, страхові товариства, а також пенсійні фонди, частку в майні підприємств, житловий фонд, нежитлові приміщення, заклади культури, освіти, спорту, охорони здоров'я, науки, соціального обслуговування та інше майно і майнові права, рухомі та нерухомі об'єкти, визначені відповідно до закону як об'єкти права комунальної власності, а також кошти, отримані від їх відчуження. Спадщина, визнана судом відумерлою, переходить у власність територіальної громади за місцем відкриття спадщини. Стаття 60. Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні” -

вівторок, 8 березня 2016 р.

НИНІ ЙОЛОПИ ВЗЯЛИСЬ…

Головне завдання держави –
створити умови для розвитку
       виробничих сил 
(«Моє життя, мої досягнення»
                Генрі Форд батько)
 Амбітні люди нестачу розуму
    доповнюють нахабством
                                                                                (Древні греки)
                                                                   Кадри вирішують все
                                                                              (Йосип Сталін)


          Безперечним  доказом того, що з викладеного в першому реченні епіграфа головного завдання держави чинний уряд не впорався, є незадовільна оцінка його діяльності народними депутатами. Проголосувавши за незадовільну оцінку діяльності уряду та не спромігшись відправити його у відставку, вони дали привід «єдиному джерелу влади» дати незадовільну оцінку своїй діяльності.
          Додатковими, і більш вагомими, доказами незадовільної діяльності уряду є значний спад виробництва і, пов’язані з ним, значне зростання кількості безробітних  та  заробітчан закордоном,  стрімке, більш  як двократне, зростання цін на  комунальні послуги, вартість яких значно перевищує мінімальну зарплату і середню пенсію,  висока, сорокап’ятивідсоткова  інфляція при практично заморожених пенсіях та зарплатах. Організоване урядом, у т.ч. через підвищення акцизів та мит, зростання цін на життєзабезпечуючі товари та послуги при заморожених пенсіях  та зарплатах, призвели до порушення балансу попит-пропозиція, який є головним принципом ринкової економіки.
         Уряд створив такі умови, що, за чинними нормативно-правовими актами, не тільки 5,4 млн. українських родин  які,  в своїй сукупності за чинною Конституцією «є єдиним джерелом  влади», у власній країні або не можуть нині заробити, або за багато років сумлінної праці не заробили собі навіть на комунальні послуги.  Такі умови безумовно є приниженням «слугами народу» «єдиного джерела влади» і дуже нагадують єврейські гетто, створені на окупованих територіях націонал-соціалістичною  Німеччиною під час Другої Світової війни. Їх  ще в середині минулого століття весь цивілізований світ визнав геноцидом. Оприлюднені деякими народними депутатами та самим Прем’єром  власні статки свідчать що, за чинними нормативами, навіть вони потребують житлових субсидій. Останнє є доказом відсутності у них не тільки патріотичності та здорового глузду а також  доказом психології, викладеної в другому реченні епіграфа.
         Про відсутність системних мислення та дій очільників уряду та самого Арсенія  Яценюка свідчать їх промови про вже створений ринок газу і наміри створити ринок електроенергії при відсутності намірів створити обов’язковий для ринкової системи ринок праці. Живим доказом його відсутності є постійне зростання кількості заробітчан закордоном.  В минулому році, за оприлюдненими Головою Асоціації промисловців та підприємців Дмитром  Фірташем  даними, їх чисельність зросла більш  як на 4 млн. і досягла 14 млн. чол. Порівняння згаданої цифри з наведеною в звіті уряду орієнтовною кількістю працюючих в Україні свідчить про фактичне знищення урядом цивілізованого  ринку праці. Додатковим доказом  тому є порівняння розмірів пенсій та заробітних плат в США, країнах ЄС  та Україні, де вони в 5-22 рази менші.  При цьому вартість енергоресурсів,  харчів та комунальних послуг  яку, з подачі іноземних радників з ЄС та МВФ, наші амбітні і разом з тим недолугі урядовці,   заморозивши пенсії і зарплати, намагаються довести до їх вартості  в США та ЄС. Як кажуть, невідповідність цін та статків вочевидь, що є доказом руйнування владою в країні цивілізованих  ринкових відносин.
         Здійснення таких намірів  призводить не тільки до зниження  купівельної спроможності а й подальшого зменшення обсягів виробництва і, як наслідок, зростання цін, безробіття та кількості заробітчан закордоном, але й колапсу комунального господарства і може призвести навіть до чергового голодомору. Історія останніх двох століть має багато доказів, що наслідками згаданих вище негараздів стають системні економічні кризи, однією з  яких є  збройна агресія.  При цьому балачки очільників уряду про те, що сплата  акцизів та мит покладається на олігархів є звичайною маніпуляцією, бо акцизи та мита входять до вартості товарів та послуг  і їх, насамперед, сплачує населення.    .                                           
          За часи своєї діяльності майже всі дії чинного уряду були спрямовані на покращення фінансового стану олігархату, серед  якого чимало представників держави-агресора. За умови заморожених статків населення зростання статків олігархату відбулося  за рахунок дерибану Державного і місцевих бюджетів та тотального зубожіння населення.      
          Менш негативно народ віднісся до діяльності Президента, яка, в переважній більшості випадків, або імітувала діяльність, або мала всі ознаки бездіяльності.  Така діяльність не має нічого спільного ні з патріотичністю, ні з професіоналізмом і так само, як і діяльність народних депутатів та урядовців, несе загрозу не тільки суверенітету але й самій державності країни.
         Підводячи підсумок і, врахувавши на викладену в другому та третьому реченнях епіграфа тези,  варто констатувати, що нині  місця «слуг народу» у владних кабінетах зайняли амбітні йолопи, місце яких на звалищі історії.

5 березня 2016 р.   Інженер та винахідник      Леонід Тартасюк

Матеріали по темі:

ЧЕМПІОНАТ МАРОДЕРІВ: ЕКОНОМІЧНО «ОБГРУНТОВАНИЙ» ЛОХОТРОН В ЕЛЕКТРОЕНЕРГЕТИЦІ


2 коментарі:

  1. Ахметов за 19 мільйонів продовжив донецьку охорону для «Дніпрообленерго»

    ПАТ «ДТЕК Дніпрообленерго» 25 лютого за результатами тендеру замовило ТОВ «Дніпровська охоронна компанія «Професійний захист» охоронні послуги за 19,31 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».
    До 1 березня 2017 року охоронятимуть 885 об’єктів замовника – фізично або за допомогою власних пультів централізованого спостереження із виїздом мобільних груп затримання.
    Передбачено 111 постів, з яких 96 – цілодобові.
    Конкурентами були ДочП «Безпека Нова» ПП «Безпека Нова» та ПП «Явір-2000».
    Запорізька фірма «ДОК «Професійний захист» належить донеччанину Геннадію Беседі. Раніше вона була зареєстрована в Донецьку і називалася «Донецька охоронна компанія «Професійний захист».
    До перереєстрації фірма в лютому 2015 року виграла тендер «Дніпрообленерго» на охоронні послуги за 14,59 млн грн.
    Усього вона отримала на тендерах 117,08 млн грн. – виключно в «ДТЕК».
    Власником криворізької «Безпека Нова» та її дочірнього підприємства є Олександр Гринь.
    Компанія «Явір-2000» належить Євгену Лихожону, який був депутатом Полтавської облради від «Партії регіонів». Керівником є Андріан Орліковський – колишній начальник управління МНС у Полтавській області.

    ВідповістиВидалити
  2. Автору статті на місці видніше: "...варто констатувати, що нині місця «слуг народу» у владних кабінетах зайняли амбітні йолопи, місце яких на звалищі історії."
    😃😃😃

    ВідповістиВидалити