- Територіальним громадам сіл, селищ, міст, районів у містах належить право комунальної власності на рухоме і нерухоме майно, доходи місцевих бюджетів, інші кошти, землю, природні ресурси, підприємства, установи та організації, в тому числі банки, страхові товариства, а також пенсійні фонди, частку в майні підприємств, житловий фонд, нежитлові приміщення, заклади культури, освіти, спорту, охорони здоров'я, науки, соціального обслуговування та інше майно і майнові права, рухомі та нерухомі об'єкти, визначені відповідно до закону як об'єкти права комунальної власності, а також кошти, отримані від їх відчуження. Спадщина, визнана судом відумерлою, переходить у власність територіальної громади за місцем відкриття спадщини. Стаття 60. Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні” -

суботу, 20 лютого 2016 р.

ЧЕМПІОНАТ МАРОДЕРІВ: ДЕРЖАВНИЙ НАФТОВИЙ ЗАШМОРГ НА ШИЇ УКРАЇНИ

        За оприлюдненими ЗМІ даними в січні 2014 р. барель (159 л) нафти марки Brent” коштував 104 дол. США. В той час  вартість 1л бензину не перевищувала 9 грн. Трохи менше коштував 1л дизельного пального. При цьому вартість одного американського долара не перевищувала 9 грн.

        Вже кілька місяців поспіль вартість бареля нафти згаданої марки коливається в межах 29…36 дол. США, тобто в середньому зменшилась втричі.
        Вчора на міжбанку вартість одного американського долара подолала позначку 27 грн., тобто в порівнянні з січнем 2014 р. зросла  втричі.
        Порівняння падіння вартості нафти з зростанням курсу долара наводить на думку, що сьогодні економічно обґрунтована вартість моторного пального нє повинна суттєво відрізнятися від  її вартості в січні 2014 р.
       Відвідини автозаправки продемонструють Вам зовсім інший результат. На сьогодні вартість бензину складає близько 18 грн за 1 л., а дизельного палива – близько 16 грн за 1 л, що приблизно на 8…9 грн більше  від вартості в січні 2014 р., або  вдвічі більше  від  економічно обґрунтованого рівня. 
       При цьому встановлені з 1 січня по 30 червня 2016 р. змінами до Бюджетного Кодексу та Законом «Про Державний бюджет України на 2016 р.» зростання ставки акцизу на моторне паливо складає 13%, а сам акциз в розмірі 171,5 євро за 1000 л., або за сьогоднішнім курсом 5,14 грн за кожен літр. Навіть якщо припустити, що в два попередні роки моторне пальне не мало акцизу вартість його не повинна була близькою до 14 грн. Вочевидь безпідставне зростання вартості пального  щонайменш як на 4 грн або приблизно на 30%.
Це безпідставне зростання буде закладене в вартість харчів, комунальних послуг, транспортних перевезень та іншого, пов’язаного з використанням моторного пального.
        Безперечно, що його сплатять  оборонний бюджет та пересічні громадяни і як споживачі товарів і послуг, і як платники податків. Одночасно безпідставно прибутки отримають не тільки вітчизняні олігархи але й представники держави-агресора.
       На підставі  викладеного легко зробити висновок, що влаштоване чинною владою, узаконене Бюджетним Кодексом та Державним бюджетом  безпідставне зростання цін  на моторне пальне спрямоване не тільки на зубожіння населення але й «дерибану» того ж самого Держбюджету в якому воно закладене. Такий стан справ має всі ознаки високого «профффесіоналізму» владних структур. І не тільки його. Очевидні і дії влади, спрямовані на безпідставне отримання прибутків приватними олігархічними компаніями, що має ознаки багатомільярдної, організованої державною владою,  корупції.  Зважаючи, що значна доля безпідставно отриманих прибутків припадає  компаніям, які належать представникам ворожої держави і можуть бути використані на військові дії, спрямовані на порушення суверенітету і територіальної цілісності України,  вони одночасно мають ознаки державної зради. Шкода що вочевидь до них своєю діяльності причетні як народні депутати і члени уряду, так і своєю бездіяльністю – гарант суверенітету та територіальної цілісності, яким за чинною Конституцією є Президент України.
Сама ж Конституція України зобов’язує кожного громадянина захищати їх всіма доступними засобами. З останнього випливає, що в нинішній ситуації кожен громадянин не тільки має право але й зобов’язаний прикласти зусиль усунути від  влади організаторів викладених вище ганебних явищ.

 17 лютого 2016 р.  Інженер та винахідник  Леонід Тартасюк

Матеріали по темі:

ЧЕМПІОНАТ МАРОДЕРІВ: ЕКОНОМІЧНО «ОБГРУНТОВАНА» КОРУПЦІЯ


ЧЕМПІОНАТ МАРОДЕРІВ: ДЕРЖАВНИЙ ФІНАНСОВИЙ ЛОХОТРОН

Немає коментарів:

Дописати коментар