- Територіальним громадам сіл, селищ, міст, районів у містах належить право комунальної власності на рухоме і нерухоме майно, доходи місцевих бюджетів, інші кошти, землю, природні ресурси, підприємства, установи та організації, в тому числі банки, страхові товариства, а також пенсійні фонди, частку в майні підприємств, житловий фонд, нежитлові приміщення, заклади культури, освіти, спорту, охорони здоров'я, науки, соціального обслуговування та інше майно і майнові права, рухомі та нерухомі об'єкти, визначені відповідно до закону як об'єкти права комунальної власності, а також кошти, отримані від їх відчуження. Спадщина, визнана судом відумерлою, переходить у власність територіальної громади за місцем відкриття спадщини. Стаття 60. Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні” -

середу, 2 березня 2016 р.

ЧЕМПІОНАТ МАРОДЕРІВ: ЕКОНОМІЧНО «ОБГРУНТОВАНИЙ» ЛОХОТРОН В ЕЛЕКТРОЕНЕРГЕТИЦІ

                                                    Революції задумують мрійники,
                                        здійснюють їх фанатики, наслідками –
                                                                  користуються злочинці
                                                                                     (Робесп’єр)


          Чергове, заплановане владою раніше, підвищення цін на електроенергію для населення  знов не тільки призвело до обурення серед «єдиного джерела влади» але й до масових відгуків різних експертів в олігархічних ЗМІ.       Принаймні мені зрозуміло,  що відгуки експертів в олігархічних ЗМІ є нічим іншим  як димовою завісою чергової широкомасштабної корупційної оборудки, наслідком  якої буде чергове значне пограбування олігархатом «єдиного джерела влади». Про економічні аспекти чергового підвищення цін на електроенергію для населення  я нещодавно писав в статті «Чемпіонат мародерів: економічно обґрунтована корупція». Тому далі я наведу аналіз собівартості виробленої на першій  українській ГЕС електроенергії.
          Багато років  тому на одній з телепередач було оприлюднено, що Дніпрогес-1 має потужність 1000 Мвт а Дніпрогес-2 – 200 Мвт і обслуговують їх всього 40 чол. Ні для кого не є секретом, що вони обидві збудовані народним коштом. Відомо також, що загальна потужність всіх українських ГЕС складає 5500 Мвт, з  чого випливає, що на обидва  Дніпрогеси припадає 21,8% потужності всієї української гідроенергетики. За статистикою минулого року вся гідроенергетика виробила 14 Млрд. кВт год.  Припустивши, що ГЕС були завантажені більш-менш рівномірно та виконавши прості арифметичні операції, переконаємося що торік обидва Дніпрогеси виробили орієнтовно 3 Млрд. кВт год.
         Якщо прийняти до уваги те, що енергоносієм для ГЕС є практично безкоштовна вода і припустити, що річна заробітна плата кожного працівника разом з нарахуваннями на неї складає 140 тис. грн., або 5,6 млн. грн. на всіх працюючих,  і, поділивши всю зарплату на кількість виробленої електроенергії, побачимо, що її доля в собівартості складе:
             5600000грн: 3000000000Млрд. кВт год == 0,00186 грн/кВт год  
або менше від 0,2 коп/кВт год. Якщо припустити, що витрати на утримання та ремонт обладнання згаданих ГЕС в 100! разів перевищують сумарну зарплату і складають 560 млн. грн., собівартість виробленої  електроенергії не перевищить 20 коп/кВт год. Це практично в 5! разів менше від  встановленого НКРЕіКП з 1 березня тарифу для населення.
         З викладеного вище випливає, що нині вчинений проолігархічними експертами в олігархічних ЗМІ галас навколо ціни на електроенергію для населення є димовою завісою для прикриття широкомасштабної, організованої «слугами народу», корупційної оборудки, наслідком  якої є нахабне та цинічне пограбування «єдиного джерела влади». Вочевидь, що внаслідок Революції Гідності до влади прийшли злочинці.
         Згадане вище надихає на вельми простий та логічний висновок: «єдине джерело влади» має негайно гнати геть знахабнілих «слуг народу». При цьому варто пам’ятати, що ратифікована Україною «Європейська хартія прав людини» у випадку виникнення загроз дозволяє народу робити це  тільки мирним шляхом…

2 березня 2016 р.  Інженер та винахідник    Леонід Тартасюк

Матеріали по темі:

ДЕРЖАВНИЙ ПРАЛЬНИЙ КОМБІНАТ: ЗЛОЧИННІ СХЕМИ В ДЕРЖАВНОМУ БЮДЖЕТІ



Немає коментарів:

Дописати коментар