- Територіальним громадам сіл, селищ, міст, районів у містах належить право комунальної власності на рухоме і нерухоме майно, доходи місцевих бюджетів, інші кошти, землю, природні ресурси, підприємства, установи та організації, в тому числі банки, страхові товариства, а також пенсійні фонди, частку в майні підприємств, житловий фонд, нежитлові приміщення, заклади культури, освіти, спорту, охорони здоров'я, науки, соціального обслуговування та інше майно і майнові права, рухомі та нерухомі об'єкти, визначені відповідно до закону як об'єкти права комунальної власності, а також кошти, отримані від їх відчуження. Спадщина, визнана судом відумерлою, переходить у власність територіальної громади за місцем відкриття спадщини. Стаття 60. Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні” -

пʼятниця, 2 травня 2014 р.

Рекомендації на випадок, якщо почнуться військові дії


Цей текст надіслав один з членів Українськоїасоціації власників зброї – учасник реальних бойових дій в деяких країнах світу.


На прохання автора, стаття публікується від імені адміністрації.

Будьте інформованими 

Завжди намагайтесь дізнатися про стан речей – хто і де знаходиться і який характер поведінки у протиборчих силах. Що заявляє та чи інша сторона стосовно «цивільних» і випадки їхньої реальної поведінки в різних ситуаціях.
Обов'язково носіть із собою особисту інформацію: паспорт, права тощо. Бажано довідку про хворобу – краще що «сліпий» (окуляри загубив). Іноді це виходить, типу стріляти не можеш, але поводитися потрібно відповідно і переконливо зображувати короткозорість.

Дотримуйтеся нейтралітету 

Під час розмови з озброєним чоловіком не висловлюйте своїх переконань, вони можуть не співпасти із його думкою, а в обставинах громадянської війни помилка з приналежністю може коштувати життя. Краще кажіть – «мені однаково... я нічого не розумію».
Всім своїм виглядом виявляйте невпевненість і переляк. В жодному разі не тримайте у себе агітаційних листівок або символів однієї зі сторін – це як смерть.

Будьте обережними 

Не пускайте дітей на вулицю. Особливо 12 – 16 літніх. Забороніть дівчаткам фарбуватися і одягніть їх у мішкуваті одежі. Це саме стосується і молодих жінок. Якщо є можливість, краще відправте їх до села.
Чоловікам не варто носити форму, джинси, спортивний одяг. Бажано одягти старенький потертий костюмчик і сорочку без краватки у стилі "сільського бухгалтера".
Обминайте великі скупчення людей. Вгледівши озброєних людей не опускайте очей, а краще крутіть головою – наче заблукали, шукайте де будинок бабусі. Не дивіться прямо в очі озброєній людині. Навіть найостанніша тварюка, узявши до рук автомат, починає корчити із себе лева.
Якщо до вас причепилися один або двоє на вулиці, і ви вважаєте, що можете їх здолати – не ризикуйте. Як правило, десь у затишному місці для убезпеки сидить ще один із зброєю.
Якщо запровадили комендантську годину, не ризикуйте. На автомобілі краще не їздити. Носіть із собою якнайменше грошей. Картки залиште вдома.
Якщо стрілянина – знайдіть укриття і сховайтеся там, і при першій нагоді біжіть чимдуж звідти. Якщо ви знаходитесь в центрі подій, впадіть на землю, підкотіться під фундамент будівлі, накрийте голову руками і не ворушіться.
Не визирайте з вікон, коли по вулиці рухається озброєна група. Вікна повинні бути завжди заштореними, світла має бути мінімум. Надійно замикайте двері, а ще краще наліпіть на неї смужку паперу з якоюсь печаткою, датою і лівим підписом. Вимкніть дзвінок і приберіть килимок.

Постійно будьте напоготові 

Знаходячись всередині будівлі, завжди будьте готові діяти, можливо, доведеться бігти. Заздалегідь визначайте найближчий закуток будівлі або підворіття і намагайтеся зробити так, щоб між вами і укриттям не було перешкод. Час, щоб добігти до укриття, не повинен перевищувати 4-5 секунд – приблизно стільки потрібно пересічному стрільцю на прицільний постріл.
Завжди будьте готові до провокацій і не змінюйте свої свідчення (легенду), навіть якщо будуть бити і погрожувати. Готуйтеся до облав, зачисток.
У натовпі тримайтеся скраю, але так щоб перед вами було два-три ряди людей. Можливо це захистить від пострілів і ви зможете втекти без втрат. Але будьте якомога обережнішими – штовханина вже багатьох убила.
У натовпі міцно тримайте дітей і жінок під пахви, впритул до себе – в таких ситуаціях триматися за руки не надійно.
Завжди будьте готові пред'явити документи. Вони не повинні лежати у внутрішній кишені.
Вам можуть що-небудь підкинути. Не носіть сумок, а зовнішні кишені (окрім однією, де документи) зашийте.
Все, що перераховано вище – лише основи, і можна ще багато чого додати, але для початку спробуйте дотримуватися хоча б їх.

Нехай боронить Вас Бог!



Немає коментарів:

Дописати коментар