- Територіальним громадам сіл, селищ, міст, районів у містах належить право комунальної власності на рухоме і нерухоме майно, доходи місцевих бюджетів, інші кошти, землю, природні ресурси, підприємства, установи та організації, в тому числі банки, страхові товариства, а також пенсійні фонди, частку в майні підприємств, житловий фонд, нежитлові приміщення, заклади культури, освіти, спорту, охорони здоров'я, науки, соціального обслуговування та інше майно і майнові права, рухомі та нерухомі об'єкти, визначені відповідно до закону як об'єкти права комунальної власності, а також кошти, отримані від їх відчуження. Спадщина, визнана судом відумерлою, переходить у власність територіальної громади за місцем відкриття спадщини. Стаття 60. Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні” -

неділю, 30 червня 2013 р.

20 найбагатших дніпропетровців


Вихідці з Дніпропетровська майже два десятиліття задавали тон в українській політиці та бізнесі. Найцікавіше в місті почалося після того, як у ньому не залишилося лідерів з вселенськими амбіціями

Новітню історію Дніпропетровська можна розділити на три етапи.

 У 1990-і звідси вийшли лідери національного масштабу. То була епоха Леоніда Кучми і Павла Лазаренка, під владою яких у місті закладалися основи бізнес-імперій Юлії Тимошенко, групи «Приват» і Віктора Пінчука. Наприкінці десятиліття дніпропетровські олігархи остаточно переросли свою малу батьківщину і почали роз'їжджатися - хто в Київ, хто до Женеви, хто в Лондон.

 У нульових «дніпропетровські» намагалися утримати владу і вплив, завойовані в попереднє десятиліття.

 Сьогодні вигляд Дніпропетровська визначають представники середнього бізнесу. У них виходить серйозно заробляти в ритейлі, будівництві, сільському господарстві та промисловості. Сукупний капітал 20 найбагатших дніпропетровців - $ 2,2 млрд. І вони не прагнуть виїхати з міста.

 «У Дніпропетровську немає містоутворюючих підприємств - є містоутворюючі люди, - говорить один з них. - На відміну від Донецька, тут прогрес йде знизу, а не спускається згори».

Як ми вважали

 У список увійшли бізнесмени, які проживають в Дніпропетровську і володіють компаніями зі штаб-квартирами в цьому місті. При розрахунку станів враховувалися всі активи (підприємства, нерухомість, земельні ділянки, пакети акцій, предмети розкоші), а також M & A-угоди учасників списку. При розрахунку вартості непублічних компаній використовувалася інформація про їх виручку, виробництво, прибутки, борги за станом на 30.06.2012 р. При підборі оціночних мультиплікаторів (вартість підприємства до виручки, EBITDA або іншому показнику) використовувалися дані Bloomberg і галузевих аналітиків. Нерухомість та земельні ділянки оцінювалися на підставі інформації про площі, орендні ставки і ставки капіталізації.

№ 1-3 Геннадій Буткевич, Євген Єрмаков, Віктор Карачун

Геннадій Буткевич
 $ 351 млн
 Вік: 54 року
 Інтереси: рітейл
 Сімейний стан: одружений, двоє дітей

 Євген Єрмаков
 $ 350 млн
 Вік: 51 рік
 Інтереси: рітейл
 Сімейний стан: одружений, двоє дітей

 Віктор Карачун
 $ 350 млн
 Вік: 46 років
 Інтереси: рітейл
 Сімейний стан: одружений, двоє дітей

 У трійці власників «АТБ-маркету» практично рівні частки в компанії, але у Буткевича на кілька сотих відсотка більше. Ця різниця забезпечила йому перше місце в списку найбагатших дніпропетровців.
 У Буткевича дві вищі освіти: інженерна та юридична. За радянської влади він робив кар'єру в міліції. У 1990-х зайнявся торгівлею і паралельно кілька років відповідав за службу безпеки газового монополіста ЄЕСУ.

 Мережа «АТБ-маркет» зросла з шести гастрономів у Дніпропетровську, які на початку 1990-х придбала компанія Буткевича «Агротехбізнес». Пізніше до нього приєдналися ще три партнери - крім Карачуна і Єрмакова у розвитку мережі брав участь Сергій Тарасюк, який вийшов з цього бізнесу в середині 2000-х, отримавши за свою частку м'ясокомбінат «Ювілейний». У міру розширення бізнесу Буткевич обріс молодшими партнерами. Наприкінці січня «АТБ-маркет» відкрив 700-й магазин. У 2012-му виручка мережі зросла на 44% - до 26 млрд гривень (з урахуванням ПДВ). У планах на цей рік - відкриття 150 нових дискаунтерів.

Немає коментарів:

Дописати коментар