- Територіальним громадам сіл, селищ, міст, районів у містах належить право комунальної власності на рухоме і нерухоме майно, доходи місцевих бюджетів, інші кошти, землю, природні ресурси, підприємства, установи та організації, в тому числі банки, страхові товариства, а також пенсійні фонди, частку в майні підприємств, житловий фонд, нежитлові приміщення, заклади культури, освіти, спорту, охорони здоров'я, науки, соціального обслуговування та інше майно і майнові права, рухомі та нерухомі об'єкти, визначені відповідно до закону як об'єкти права комунальної власності, а також кошти, отримані від їх відчуження. Спадщина, визнана судом відумерлою, переходить у власність територіальної громади за місцем відкриття спадщини. Стаття 60. Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні” -

понеділок, 17 березня 2014 р.

Як нам зберегти Україну

Нажаль події останніх двох тижнів вказують, що ми стоїмо на порозі війни з Росією. Після анексії півострова Крим. Після висадки десантів на косі Стрілка.
Маючи двісті тисяч російського війська на своїх східних кордонах, українська влада надіється зупинити Російську Федерацію страусинною тактикою та заявами в міжнародні організації.


Нажаль дії української влади зараз нагадують дії, грубо кажучи, тєрпіли, якого в темному під’їзді підстеріг грабіжник. Замість різкого удару в пику, або демонстрації зброї, і готовності її використання, що дасть шанс зберегти своє навіть у випадку бійки. Тєрпіла мовчки віддає своє майно і гидко канючить, як заявить до органів правопорядку. Якщо згадати історію, то побідна поведінка, перед Другою Світовою, привела Чехословакію під протекторат нацистської Германії без жодного пострілу з боку Германії. І згадаємо як маленька Швейцарія, мобілізувавши своє населення і будучи готовою до останнього давати відсіч агресорам, стала чи не єдиною європейською країною, яка вберегла себе від гітлерівської агресії. Ніхто не підтримає Україну воєнною силою, якщо Україна не готова боротись з агресором до останнього.
Зараз лік часу іде вже не на тижні.
Зараз лік часу іде на години. Перед обличчям військового вторгнення військових сил Російської Федерації із півночі, з Криму та сходу необхідно приймати термінові міри, щоб запобігти, втрати південних і східних областей України, а можливо і втрати Україною незалежності і свободи. Зараз потрібно прийняти міри щоб запобігти втратам серед мирного населення від рук мародерів та грабіжників. Запобігти остаточному розвалу правоохоронних органів і розгулу злочинності якщо почнеться війна з Росією. Зараз кожен українець, кожен патріот, кожен свідомий громадянин має зрозуміти. Якщо ми зараз здамося ми програємо ще до початку війни. Якщо наша влада не готова протистояти агресорові, то ми маємо бути готові.
Зараз українська влада має негайно почати формування і підготовку народного ополчення з добровольців. Українська влада має терміново прийняти закони які дадуть право українцям захищати гідність, життя, здоров’я та не недоторканність меж приватної власності. Повнолітні українці мають отримати право на володіння вогнепальною зброєю, незалежно від її конструкції та призначення. Органи охорони правопорядку мають легалізувати вогнепальну зброю яка є на руках у населення. Для українців має бути введена спрощена процедура придбання зброї, яка дозволить будь-якому громадянину України придбати та оформити вогнепальну за лічені години а не тижні. Для цього достатньо продавати громадянам зброю при наявності лише паспорта та воєнного білета або приписного свідоцтва. При відсутності военного білета або приписного свідоцтва, необхідними будуть сертифікат психіатра та справка про несудимість. Держава має, на базі воєнкоматів та збірних пунктів, розгорнути продаж та оформлення військової зброї. Організувати експрес курси для навчання рядового та сержантського складу. Якщо влада зараз буде боятись озброєння свого народу, то скоро війська Російської Федерації позбавлять її таких страхів. Та візьмуть під «надійний захист». Будьмо сміливими та рішучими і ми дамо відсіч агресорові.


Немає коментарів:

Дописати коментар