- Територіальним громадам сіл, селищ, міст, районів у містах належить право комунальної власності на рухоме і нерухоме майно, доходи місцевих бюджетів, інші кошти, землю, природні ресурси, підприємства, установи та організації, в тому числі банки, страхові товариства, а також пенсійні фонди, частку в майні підприємств, житловий фонд, нежитлові приміщення, заклади культури, освіти, спорту, охорони здоров'я, науки, соціального обслуговування та інше майно і майнові права, рухомі та нерухомі об'єкти, визначені відповідно до закону як об'єкти права комунальної власності, а також кошти, отримані від їх відчуження. Спадщина, визнана судом відумерлою, переходить у власність територіальної громади за місцем відкриття спадщини. Стаття 60. Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні” -

четвер, 16 січня 2014 р.

ПРЕС-КОНФЕРЕНЦІЯ: «Про Харківський Форум та недомовки Майдану Київського й Дніпропетровського» у Січеславі

16 січня 2014 року в приміщенні інформаційної агенції «Днепр Пост» відбулася конференція на тему: «Про Харківський Форум та недомовки Майдану Київського й Дніпропетровського»


Учасники прес-конференції: Володимир Цапенко – «Соборянин», координатор. Олександр Колодченко – активіст Дніпропетровського майдану Костянтин Писаревський – голова ГО « Земля і Воля». Андрій Бут – Конфедерація незалежних профспілок наголосили на тому, що 11-12 січня 2014 року у Харкові відбулась знакова подія – 119 делегатів та 90 спостерігачів представляли 21 область України та АР Крим. Форум дав оцінку поточному моменту, визначив мету - усунення узурпації Режиму і недопущення в подальшому узурпації влади за рахунок громадських механізмів народовладдя, окреслив задачі та механізми взаємодії майданів.
 В короткостроковій перспективі звільнення всіх затриманих учасників Майдану, покарання винних у побитті, середньостроковій – відставка уряду Азарова, недопущення переобрання Януковича, у довгостроковій – повернення до Конституції 2004 року, побудова громадянського суспільства.
 Дніпропетровськ представляла одна з найбільших делегацій, яка внесла ряд важливих пропозицій, щодо плану дій із встановлення демократії: створення тер.громад; контроль над головним багатством громад – землею та надрами й нерухомістю; початком попередньої роботи з підготовки всеукраїнського страйку, переведення роботи майданів у практичну площину захисту інтересів тер. громад.
 Визнано доцільним проведення , як спільних скоординованих загальнонаціональних акцій так і місцево актуальних – автономних. Рекомендовано всім майданам, за досвідом Харківського, впровадити практику оприлюднення зборів та витрат коштів із щоденним публічним звітом та викладенням даних на відповідному сайті.
Не дивлячись на потуги Режиму та провокації «тітушок» 7 пленарних груп плідно попрацювали над шляхами з активізації майданів, мобілізації й залучення широких верств населення, молоді.
 Цікавим й корисним виявилось спілкування делегації з Євгенієм Захаровим, Володимиром Огризком, В’ячеславом Брюховецьким, Дмитром та Віталієм Капрановими.

Як і 3 чи 10 років тому, так і нині вважаємо доцільним до боротьби за права і свободи Людини, підвищення соц. стандартів, зниження комунальних тарифів, відстоювання інтересів територіальних громад, заборони продажу землі, відміни геноцидної медреформи, захисту підприємців, студентів і т.д. залучення всіх активістів від "лівих" до" правих" поглядів …
Більше деталей у відеоблозі
Матеріал підготував: Сергій Філіпенко

10 коментарів:

  1. А що це за самозванці? Ніхто Gисаревського нікуди не делегував.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. А хто кого повинен Делегувати? Право кожної людини бути там де він хоче бути. А ось на царьова наїхати слабо.

      Видалити
  2. http://maidanua.org/2014/01/dnipropetrovsk-obrav-delehativ-na-forum-evromajdaniv-v-harkovi/

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. А чим тоді Анонім відрізняється від януковича і його кліки? робити і говорити лише те що він хоче? Хлоці може досить бавитись в політику. В країні відбуваються серйозні речі, а ви щось ділите. Камера вас примирить. Так?

      Видалити
  3. Відповіді
    1. Совкові принципи. Говорити про те чого не бачив, оцінювати смак по вигляду, запах по звуку і т.д. Я там був. Говорили досить пристойні речі. І, доречі, жодного поганого слова в бік інших учасників майдану і інших делегатів форуму.

      Видалити
  4. З яких це часів на цьому сайті,неначе патриотичному,розміщується інфа про медведчуківських засланців???
    Дивимось,читаємо,робимо висновки! http://vybor.ua/article/grazhdanskoe_obschestvo/rf-polittehnolog-doktor-politicheskih-nauk-t-poloskova-v-programme-pryamaya-rech-g-riga-2013-g.html

    ВідповістиВидалити
  5. Писарєвський,Бут,Цапенко, та набридли ви вже, приходьте на майдан,будьте з нами,тоді і делегують вас, а піаритись за рахунок чесних людей це підло. Та і аркові вам не дуже раді то були і форум закінчився не в суботу як ви казали,а у неділю і пропонувати вам нічого,окрім себе і то ви самі не дуже то і потрібні.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дійсно, камера примирить. Ділити ще нічого, хіба що беркутівські кійки, або тушківські кулаки, так ви їх і так вже отримали. Цапенко раніше, а ви пізніше. Що ж помінялось? І це паскудне, чужинецьке слово - піар, зараз зовсім недоречне. Ми говоримо про вільний мікрофон, про свободу слова і зразу ж і закреслюємо все.

      Видалити
    2. Я за свободу слова, вільний мікрофон! але проти цих псевдопатріотів, особливо в лиці Писарєвського, він усюди де є камера, тому і по будніх днях він не дуже то і біжить на Майдан, бо ж телебачення не знімає. а на Віче тут як тут!

      Видалити