- Територіальним громадам сіл, селищ, міст, районів у містах належить право комунальної власності на рухоме і нерухоме майно, доходи місцевих бюджетів, інші кошти, землю, природні ресурси, підприємства, установи та організації, в тому числі банки, страхові товариства, а також пенсійні фонди, частку в майні підприємств, житловий фонд, нежитлові приміщення, заклади культури, освіти, спорту, охорони здоров'я, науки, соціального обслуговування та інше майно і майнові права, рухомі та нерухомі об'єкти, визначені відповідно до закону як об'єкти права комунальної власності, а також кошти, отримані від їх відчуження. Спадщина, визнана судом відумерлою, переходить у власність територіальної громади за місцем відкриття спадщини. Стаття 60. Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні” -

понеділок, 29 травня 2017 р.

«Газова» апеляція Голосного почалася з порушення суддівської етики (відео)

   Сьогодні, 29 травня 2017 року в Дніпрі в приміщенні по проспекту Дмитра Яворницького, 65, захопленого приватним підприємством, установою з назвою «Дніпропетровський апеляційний господарський суд», у відкритому судовому засіданні, відбувся розгляд апеляційної скарги Єлизаветівської сільської ради (справа № 904/5434/16) на рішення суду першої інстанції, яким було ухвалене рішення на користь кіпрсько-офшорної компанії ТОВ «Дніпропетровськгаз Збут».

   Розгляд в апеляційній інстанції розпочався з грубого порушення правил суддівської етики, Конституції і законів України особами в суддівських мантіях. Колегія суддів, у складі: Верхогляд Т. А., Паруснікова Ю. Б. та Білецької Л. М., вирішила, що на них не розповсюджується вимога частини другої статті 19. Конституції України у відповідності до якої, вони мусять діяти лише в спосіб передбачений Основним законом. Дана колегія вирішила, також, що на них не розповсюджується дія частина другої статті 16. Закону України «Про судоустрій і статус суддів», відповідно до якої суддя здійснює правосуддя в мантії та з нагрудним знаком – дана колегія, здійснювала повноваження без нагрудних знаків. Отже, нею (суддівською колегією), були проігноровані, також, вимоги і 57 (Присяга судді), і 58 (Етика судді) статей вищезазначеного закону. А разом з ними і положення Кодексу суддівської етики.
   Повний «допит», особами в мантіях, заявника, - голови Єлизаветівської сільської ради Максима Голосного, буде опубліковано в наступних матеріалах.

   Сьогодні ж ми публікуємо «смажені» моменти спілкування обуреної громадськості з особами в мантіях – порушниками суддівської етики. Всі деталі в відео- та фоторепортажі: 

Немає коментарів:

Дописати коментар