- Територіальним громадам сіл, селищ, міст, районів у містах належить право комунальної власності на рухоме і нерухоме майно, доходи місцевих бюджетів, інші кошти, землю, природні ресурси, підприємства, установи та організації, в тому числі банки, страхові товариства, а також пенсійні фонди, частку в майні підприємств, житловий фонд, нежитлові приміщення, заклади культури, освіти, спорту, охорони здоров'я, науки, соціального обслуговування та інше майно і майнові права, рухомі та нерухомі об'єкти, визначені відповідно до закону як об'єкти права комунальної власності, а також кошти, отримані від їх відчуження. Спадщина, визнана судом відумерлою, переходить у власність територіальної громади за місцем відкриття спадщини. Стаття 60. Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні” -

пʼятницю, 13 червня 2014 р.

ПРАВИЛА ПАРТИЗАНСЬКОЇ БОРОТЬБИ: ПОРАДИ ПАТРІОТАМ


     1)     Не викликай підозри! Партизан в лісі — голка в сіні, партизан в місті — голка в купі таких самих голок. Не хочеш бути викритим  змішуйся з натовпом, будь таким, як усі.


Ніхто не повинен здогадуватись, що ти патріот, тим більше — підпільник. З того дня, як типішов у підпілля, твоя сімя, робота або навчання  це твоя оперативна легенда, твоє прикриття в тилу ворога.

2)     Не розмовляй багато! Ні за яких обставин не розповідай нікому про те, чим ви займаєтесь. Що відбувається в партизанській групі — там і залишається. Чим вужче коло обізнаних — тим нижче вірогідність, що інформація вийде за його межі.

3) Не залишай слідів! Криміналіст знаходить злочинця по тій інформації, котру він про себе полишає  сліди, відбитки пальців, фоторобот зі слів свідка і т. п. В соцмережах про тебе повинно бути мінімум інформації, в ідеалі  відсутність будь-яких аккаунтів.

4) 
Несподівано змінюйте усе: адреси, паролі, явки, місця збору, «почерк» (спосіб виконання акцій).

5) Не 
здійснюйте акції у своєму районі (або у своєму населеному пункті, якщо в ньому мешкає менше 10 000 жителів).

6) Моб
ільний телефон — твій кишеньковий шпигун. Його не повинно бути при тобі на акціях, розвідці та конспіративних зустрічах. Вийми з нього акумулятор або обгорни фольгою, а краще за все  полиш удома.

7) 
Про всяк випадок розроби легенду, що пояснює твоє перебування на місці акції, а також — алібі.

8) Партизанс
ькі акції здійснюються вночі. Вдень лише в тому випадку, якщо це не можливо зробити вночі, пізнім вечором або рано вранці. Найміцніший сон у людини  з 3 до 5 години ночі.

9) Н
іколи не здійснюйте акції без належної підготовки, зненацька (йдучи додому з роботи тощо). Завжди здійснюйте розвідку. Ретельно вивчи місце акції, особливу увагу приділяй шляхам підходу та відходу.Заходи безпеки під час розвідки майже ті самі: мобільник не брати, підозр не викликати, на камери не потрапляти і т.п., однак проводити розвідку краще вдень.

10) 
Використовуй непримітний одяг без особливих прикмет (написи, лейбли), дешеву (щоб не шкода було
знищити), зручну й найбільш розповсюджену в твоїй місцевості. Взуття  таке, в якому зручно бігати (кеди-кросівки). Не виходь на акцію у повсякденному одязі та взутті. Вночі це не бажано, для нічних акцій використовуй одяг чорного або темно-синього кольорів.

11) 
Тримайся подалі від камер відеоспостереження, дверних глазків та випадкових свідків. Використовуй капюшони, маски та двосторонні куртки, в ідеалі — парики та грим.

12) Не 
залишай відбитків пальців. Вони можуть залишитись в самих несподіваних місцях (батарейки,набої, гільзи). Витирати відбитки краще за всеспиртовим розчином. Папір загалом не бери до рук. Використовуй рукавички.

13) Не 
залишай на місці акції речі ільзи, балончики, недопалки) — слідів, за якими на твою групу можутьвийти.

14) На
вчись швидко бігати. Завжди приглядай, куди будеш тікати або ховатись в разі появи ворога. Краще загалом не бути схопленим.

15) 
Завжди май при собі зброю для підстраховки готуйся до різних ситуацій.

16) 
Якщо ви пересуваєтесь на машині, вона повинна бути непримітною, зареєстрованою на підставну особуабо викрадена у ворога. Майте змінні номери. Найкращий варіант - «автомобіль-клон».

17) Дов
іряй своїй інтуїції. Якщо ти, як кажуть «нутром чуєш», що щось піде не так, краще відмовся від акціїта перенеси її на інший раз. Для людей небезпечних професій (льотчик, парашутист, канатоходець, партизан) бути забобонним  звичайна справа.

18) Не
 можна одною групою здійснювати акції тривалий час. Чим більше акцій ви зробите, тим вищій ваш шанс потрапити до рук ворога. Загодя обумовте максимальну кількість акцій, які плануєте зробити (звичайно це 10-15 акцій). Закінчивши, ні в якому разі не розбігайтесь: тренуйтесь, озброюйтесь, вивчайте військову справу, проводьте розвідку та підготовку акцій, котрі ви зробите через певний час.

19) 
Цінуй легальне становище, але готуйся діяти й жити нелегальноно. Морально будь готовий потрапити до в’язниці, переносити допити і тортури.

20) Пам’ятай, 
що ворог діє нахабно і безжально, тож і ти дій відповідно.          

Немає коментарів:

Дописати коментар