- Територіальним громадам сіл, селищ, міст, районів у містах належить право комунальної власності на рухоме і нерухоме майно, доходи місцевих бюджетів, інші кошти, землю, природні ресурси, підприємства, установи та організації, в тому числі банки, страхові товариства, а також пенсійні фонди, частку в майні підприємств, житловий фонд, нежитлові приміщення, заклади культури, освіти, спорту, охорони здоров'я, науки, соціального обслуговування та інше майно і майнові права, рухомі та нерухомі об'єкти, визначені відповідно до закону як об'єкти права комунальної власності, а також кошти, отримані від їх відчуження. Спадщина, визнана судом відумерлою, переходить у власність територіальної громади за місцем відкриття спадщини. Стаття 60. Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні” -

четвер, 12 лютого 2015 р.

«ПІВДЕНМАШ»: ІЗИДІ «САТАНА»



Сьогоднішній мітинг працівників «Південного машинобудівного заводу імені О. М. Макарова», на відміну від попереднього, переріс в імпровізований «штурм» будівлі Дніпропетровської обласної ради.


Після мітингу, який розпочався о 13:00 біля Музею ракет, близько трьохсот його учасників прослідували на майданчик перед будівлею Дніпропетровської ОР де після прочитання і ухвалення учасниками відповідної резолюції координатори мітингу,  представники незалежної профспілки «Захист справедливості» Конфедерації вільних профспілок України, Євген Деркач та Олексій Символоков, віднесли її на реєстрацію.
Процес реєстрації затягнувся у часі і втомлені очікуванням мітингарі вирішили на власні очі переконатися, що їх вимоги дісталися адресату. Обурені мітингарі з вигуками «Зарплату!» здійснили рейд власними коридорами адміністративної будівлі, двері кабінетів якої, в переважній більшості, виявилися зачиненими з середини. Вийшовши на вулицю люди продовжували вимагати, щоб до них вийшов представник обласної ради.
Нарешті, до мітингуючих вийшов Голова Дніпропетровської обласної ради Євген Удод, який повідомив, що отримав резолюцію від представників ініціативної групи, вимоги мітингу підтримує, а також запропонував створити делегацію з представників профспілок і працівників підприємства для відрядження, разом з депутатами облради, вимог працівників Південмашу до органів центральної влади - парламенту та Кабінету міністрів.
«Підприємство, яке було розробником і виробником найпотужнішої високоточної зброї в Світі – стратегічного ракетного комплексу третього покоління, міжконтинентальної балістичної ракети Р-36М (Сатана), сьогодні потерпає від сатани, яка засіла у владних кабінетах всіх рівнів влади та господарювання. Треба брати «кадило» і гнати всю цю нечисть», - не стримуючи емоцій говоре наладчик верстатів з ЧПУ Валентин Григорович.

Наступний мітинг працівників Південмашу заплановано у суботу, 14 лютого 2015 року, об 11:00 на майданчику біля будівлі Дніпропетровської обласної ради.

            Не залишайся байдужим!
Сьогодні підтримуєш ти –
                    завтра підтримують тебе!
  Прийди на мітинг, вислови свою позицію!



Матеріал підготував: Сергій Філіпенко
    
































































Немає коментарів:

Дописати коментар