- Територіальним громадам сіл, селищ, міст, районів у містах належить право комунальної власності на рухоме і нерухоме майно, доходи місцевих бюджетів, інші кошти, землю, природні ресурси, підприємства, установи та організації, в тому числі банки, страхові товариства, а також пенсійні фонди, частку в майні підприємств, житловий фонд, нежитлові приміщення, заклади культури, освіти, спорту, охорони здоров'я, науки, соціального обслуговування та інше майно і майнові права, рухомі та нерухомі об'єкти, визначені відповідно до закону як об'єкти права комунальної власності, а також кошти, отримані від їх відчуження. Спадщина, визнана судом відумерлою, переходить у власність територіальної громади за місцем відкриття спадщини. Стаття 60. Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні” -

вівторок, 3 лютого 2015 р.

«ПІВДЕНМАШ»: ЗА КРОК ДО ВИБУХУ

Черговий мітинг під стінами флагмана вітчизняного ракето- та машинобудування «Південного машинобудівного заводу ім.. О. М. Макарова», що у Дніпропетровську, сьогодні, 3 лютого 2015 року, переріс в попереджувальну дієву акцію громадянської непокори - перекриття руху по вулиці Криворізьській.

Розлючені невиплатами заробітної плати працівники Південмашу, усвідомивши чергове ігнорування з боку керівництва своїх законних вимог, зорганізувавшись, вийшли на пішохідний перехід і перекрили рух транспорту на жвавому відрізку дороги буквально на 10-15 хвилин. Цього вистачило для того, щоб до протестувальників, нарешті, вийшов Генеральний директор підприємства Сергій Миколайович Войт у супроводі своїх заступників.
В розмові із заводчанами директор доповів, що не може повідомити з впевненістю, коли підприємство зможе розрахуватися зі своїми працівниками.
Не на камеру люди розповідають, що незабаром почнуть відловлювати собак та котів, якими в якості делікатесу, годуватимуть своїх дітей, а хутром нещасних тварин розраховуватимуться за комунальні послуги. Дехто навіть позичив гроші аби тільки приїхати на мітиг, щоб почути від керівництва заводу конкретику на болюче для працівників питання: «КОЛИ?».
«Навіть у концтаборах ув’язнені за роботу отримували свою пайку баланди та кусень хліба, ми ж півроку працюємо за пустопорожні примарні обіцянки» – скаржиться фрезерувальник з сорокарічним стажем Петро Іванович.
 «Нам втрачати нема чого, ми підемо на Київ» - резюмують представники активу.
Учасники мітингу підтримали Резолюцію (надаємо її зміст):

                              Президенту України Петру Порошенку
                      Прем`єр-міністру України Арсенію Яценюку

                                        Резолюція
    мітингу протесту робітників державних підприємств

Вважаємо невиплату зарплати робітникам державних підприємств Південного машинобудівного заводу, Дніпропетровського експериментального виноробного заводу злочином проти трудового народу, відсутність державного замовлення для цих підприємств ганебним ставленням до робітників та підприємств, особливо , ПМЗ, який може бути дуже корисним для наших збройних сил.

Вимагаємо негайно:
1.Погасити всю заборгованість трудівникам підприємств.
2. Забезпечити державні замовлення державним підприємствам.
3.Притягнути до кримінальної відповідальності винних у ситуації, яка склалася на підприємствах.
4.Не допустити приватизації важливих державних заводів.

Черговий мітинг заплановано провести наступного тижня вже під стінами Дніпропетровської ОДА.

Більше деталей у відеозвіті (повне спілкування директора з працівниками) та фоторепортажі.


Матеріал підготував: Сергій Філіпенко





























Немає коментарів:

Дописати коментар