- Територіальним громадам сіл, селищ, міст, районів у містах належить право комунальної власності на рухоме і нерухоме майно, доходи місцевих бюджетів, інші кошти, землю, природні ресурси, підприємства, установи та організації, в тому числі банки, страхові товариства, а також пенсійні фонди, частку в майні підприємств, житловий фонд, нежитлові приміщення, заклади культури, освіти, спорту, охорони здоров'я, науки, соціального обслуговування та інше майно і майнові права, рухомі та нерухомі об'єкти, визначені відповідно до закону як об'єкти права комунальної власності, а також кошти, отримані від їх відчуження. Спадщина, визнана судом відумерлою, переходить у власність територіальної громади за місцем відкриття спадщини. Стаття 60. Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні” -

середу, 23 вересня 2015 р.

ВІТЯ-СКРИНЬКА – ТЕХНІЧНИЙ КАНДИДАТ У МЕРИ ДНІПРОПЕТРОВСЬКА (відео)

23 вересня в 11:30 у медіа-центрі «ДНІПРО ПОСТ» відбулася прес-конференція «Голова правління ГО «Майдан Січеслав-Дніпро» Віктор Романенко йде у мери».

У прес-конференції взяв участь:
- Голова правління ГО «Майдан Січеслав-Дніпро» Віктор Романенко.



Хотів би повідомити про ті плани, які були прийняті (як мною особисто, так і громадськістю, і членами нашої організації) щодо посади мера Дніпропетровська. З того моменту, коли ми вперше вийшли на площу та закликали всіх до євроінтеграції. Тоді ми просили Президента — підпиши угоду про асоціацію із ЄС. Навіть ручки зібрали та надіслали йому. На жаль, підписання не відбулось. А коли питання не вирішується у кабінеті, воно вирішується на площах і Майданах. Тому, зібравшись з активістами патріотами, ми зрозуміли, що прийшов час змінювати ситуацію та впливати на ті події, які відбуваються у Дніпропетровську та Україні. Революція гідності відбулась. Сьогодні, коли ми дивимось на ті події, робимо півторарічний екскурс в історії, бачимо, що ситуація складалась не так, як гадалось. На сьогодні ми отримали нові схеми, продукти корупційної складової, нові корупційні прокладки, нових людей із зовсім новими підходами щодо корупції. Також ми отримали тих людей, які дійсно вболівають та переживають за ту ситуацію, яка після революції ніяк не змінюється. Не треба закидувати, що йде війна, тому не можемо нічого зробити. Навіть у таких умовах, як ми бачимо, декому вдається протягнути ту чи іншу корупційну схему і на цьому заробити. Беручи участь у роботі низки громадських комітетів і комісій, які створені при певних структурах влади та силових структурах, я побачив все зсередини. Якщо ми не будемо впливати, якщо просто не будемо підказувати людям, де тонше та де може порватися наступного разу. Друзі, щоб пробити стіну корупції та бездіяльності, треба розуміти, що люди, які мене оточують, та моя команда підтримують те, що я буду робити. Треба розуміти, що ми впливаємо на життя та розвиток міста. Що від нас залежить не тільки подача скарг, запитів або через суди виборювання для бюджету то 7, то 78 млн грн, які ледь не були втрачені через корупційні складові.
Наприклад, зараз ми вже бачимо, що третина з тих грошей, що передбачені на ремонт доріг, кудись ділася. І все це побачили наші активісти. Громадськість повідомляє: де та що відбувається. Позавчора прийшла жінка (керівник якогось будинкового комітету), до неї звернувся голова автодору та запропонував поділити гроші. Сказав, що дорога, яку треба зробити перед її будинком, коштує 300 тисяч гривень. Тому пропозиція — “100 мені, 100 тобі за мовчання та 100 на дорогу”. Звичайно, це просто інформація, яку ще треба ретельно перевірити. Але корупційна складова є скрізь. Те саме у ОСББ, у ЖКГ, із судами, зволіканням прокуратури. І все це, на жаль, відбувається у нашому місті. У кожного у міськраді стоїть свій інструмент, але грають вони той твір, який подобається їхнім господарям. Там майже немає професіоналів. Всім заправляє “кум, син, брат, сват”. Ми цього маємо позбавлятися. Візьмемо для прикладу Сінгапур. Вони 65 років назад позбавилися англійських колоніальних пут. Зараз вони вже на перших місцях світової економіки. В них вже валовий продукт на душу населення складає 52 тисячі доларів. В Україні — 400 доларів. У Сінгапурі немає земель, індустрії. Це якщо порівняти з нашим містом. Але що зробив їхній Президент? Він просто почав боротися із корупцією. У мене питають: як же боротися із цими кумами та сватами? Відповідь проста:
1) я ні на кого не працюю;
2) не отримую гроші від мегабізнесових структур;
3) не буду відстоювати чиїсь інтереси.
Оце патова ситуація, коли у Дніпропетровську вийшла людина, котра за свої гроші реєструється у мери. Тому не зрозуміло, як зі мною домовлятися? А зі мною не треба домовлятися. У мене у друзях на “Facebook” є Міхо, він зараз працює губернатором в Одесі. Мені дуже імпонує те, що відбувається в Одесі. Я намагатимусь зустрітися із ним та дізнатися, як Одесі у процесі децентралізації за перше півріччя вдалося отримати 1 млрд 100 млн грн. Для порівняння, у Дніпропетровську — 252 млн грн. Такі ж суми у прифронтових містах із населенням 200-250 тисяч. Оці мухи, які налетіли на те, що було отримано в результаті децентралізації, вже знали, що це, тому ми отримали не 1 млрд 100, а четверту частину. Навіть Львів і той нас обігнав – 800. В 3 рази менше. А потім ми будемо говорити – а як же прибудинкові території, дороги, ЖКГ. Поки цей оркестр у міськраді не заграє одну мелодію, яка б подобалась народу, нічого не зміниться. Треба, щоб вони виконували ст. 3 Конституції – «Кожна людина має право на гідне життя». Якщо я скажу, що наші фахівці підрахували, який на сьогодні має бути прожитковий мінімум, то можна буде зрозуміти, що нас за дурнів вважають. Дніпропетровськ, якщо люди довірять, я буду намагатись продемонструвати нашій владі, як дотримуватись законів. А в законі чітко сказано, що людина має право на гідне життя. Тож наші спеціалісти порахували – 18 тис. 950 грн має бути прожитковий мінімум. Це згідно законів, які є в Конституції. Чому цих законів не дотримуються? І тоді будемо говорити про зубожіння, нестачу грошей, комунальні платежі. Вони нам оцю кістку із субсидіями кинули, яку ми навіть до рота не можемо притягти. І тут треба наводити порядок. А я, перш за все, іду в мери, аби навести лад. Щоб всі, хто очолює комунальні підприємства, щоб це буле не ставленики якогось олігарха і бізнес-структур, а фахові люди. Дуже багато людей фахових, працюють, в міськраді є люди, які готові працювати (звичайно, за 1,5 тис. не напрацюєш, це питання також треба підіймати). І ті фінанси, які були вкрадені, могли піти як для погашення заборгованості (яка і так найвища в нашій області), так і на підвищення (як у Сінгапуру) зарплат владним людям, аби вони не думали, що треба «підробляти», беручи хабарі. У Сінгапурі перше, що зробили в боротьбі з корупцією, – завели справи. Навіть на членів своїх родин. А потім всі зрозуміли, що краще жити чесно, порядно, зрозуміло і прозоро. Головне, що ми маємо зробити – поставити на потік боротьбу із корупцією, позбавитись тих, хто не вміє чесно працювати. Якщо потрібно – будемо садити, аби не було пощади нікому. Давайте наводити порядок.
І його можна навести. І в Дніпропетровську також. І, перш за все, це будемо робити ми – наша команда і я, як людина, яка нікому нічого не винна. Жодної копійки ми не візьмемо ні в бізнесмена, ні в олігарха. Тому що потім за неї ми маємо звітувати і надавати якісь послуги, коли пройдемо. Тому тільки повна незалежність, повна неупередженість. Не вірите, що таке може бути? Але може бути. Ми доведемо, що люди, які приходять з громадськості, самовисуванці, можуть бути незалежними від політичних партій. Треба більше робити ставку на молодь. В моїй команді є представники молоді. Я зібрав усіх і сказав – бюджету нема, є амбіції, є бажання. Давайте йти на вибори, в нас є певний рейтинг. І найголовніше – в нас є робота нашої організації. Є питання, які вже вирішені, є питання, які вже зараз на порядку денному і вони будуть вирішені. Нам є про що говорити. Входячи до складу комісій (чи то з підготовки до зими, чи то у сфері ЖКГ, чи то з ремонту доріг, чи то з роботи та приватизації гуртожитків), ми знаємо ситуацію зсередини, від нас нічого не сховаєш. Давайте продемонструємо, що можна працювати без благодійників.
Коли я зібрав молодь, то запропонував їм спробувати зробити кампанію з мінімальним бюджетом. Я був здивований, коли через декілька днів мені принесли великий список з пропозиціями. Не потрібно вішати 1,5 тисячі бордів, за які треба сплатити 5-7 мільйонів гривень, в той час як у воєнному шпиталі та Мєчнікова сотні людей потребують ліків. На зовнішню рекламу, за даними одного з сайтів, витрачають 68 мільйонів гривень. Чому? 1 борд за день бачать 10 тисяч людей. Але за ці гроші можна б було забезпечити квартирами 100 людей. Так, може, варто пустити ці гроші саме для людей? Якщо кожен кандидат зробить цей крок і піде саме цим шляхом, то, може, ми наведемо лад у нашій країні.
Без бюджетів, без зобов’язань, без якихось кайданів можна йти і робити. Ми довели це на Майдані. Потрібна ініціатива, бажання та певний час. І тут на посаді мера також можна наводити порядок. Ми європейське місто і мер повинен дивитися саме в цьому напрямку.
Наостанок хочу сказати: вибори — це час, коли гарбуз перетворюється на карету, а пацюки — на людей. Але після 12 години все повертається на свої місця. Тому, друзі, не беріть участь у цих виставах і все буде добре.


8 коментарів:

  1. Зацікавило. І З'явилися запитання до автора публікації. 1.Звідки такий текст промови у друкованому вигляді? 2.Чи реально у її фінальній частині є призов не ходити на вибори? 3.Чому "Вітя-скринька"?

    ВідповістиВидалити
  2. А у кого он технический кандидат?Сергей доказательства в студию(раз пишешь,значит знаешь),ну очень интересно!

    ВідповістиВидалити
  3. Не спитав головне. А, власне, від кого він є технічним? І чий, якщо так, на Вашу думку електорат він перехоплює?

    ВідповістиВидалити
  4. Пане Сергію, я ж не про те. У мене були пості запитання, на які я і досі сподіваюсь побачити відповіді. А напрям вашого зауваження, як я бачу, більше стосується взагалі всіх кандидатів та їх громадсько-корисної потенції, і особливо того, технічним від кого виступає Віктор. Запитую, бо у мене ні так, ні так немає аргументів. Здається, що у Вас є.

    ВідповістиВидалити
  5. Всі таємниці відкриються згодом, дочекайтесь, буде цікаво і сумно водночас.

    ВідповістиВидалити
  6. Я понял Серега возомнил себя великим пророком!

    ВідповістиВидалити
  7. Включаємо мізки і починаємо розуміти на чиєму електоральному полі, за свій кошт, танцюватиме непрохідний, а головне, кому на користь.

    ВідповістиВидалити