- Територіальним громадам сіл, селищ, міст, районів у містах належить право комунальної власності на рухоме і нерухоме майно, доходи місцевих бюджетів, інші кошти, землю, природні ресурси, підприємства, установи та організації, в тому числі банки, страхові товариства, а також пенсійні фонди, частку в майні підприємств, житловий фонд, нежитлові приміщення, заклади культури, освіти, спорту, охорони здоров'я, науки, соціального обслуговування та інше майно і майнові права, рухомі та нерухомі об'єкти, визначені відповідно до закону як об'єкти права комунальної власності, а також кошти, отримані від їх відчуження. Спадщина, визнана судом відумерлою, переходить у власність територіальної громади за місцем відкриття спадщини. Стаття 60. Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні” -

пʼятницю, 14 серпня 2015 р.

ДЕКОМУНІЗАЦІЯ, АЛЕ З ПОЧАТКУ - ДЕЦЕНТРАЛІЗАЦІЯ

13 серпня 2015 року в Дніпропетровську відбулися перші слухання в районах міста, щодо виконання вимог закону про декомунізацію, стосовно перейменування топонімічних назв (вулиць, проспектів, парків і т. п.), які містять ознаки комуністично-тоталітарного минулого.

   З повагою ставлюся до тих 55% членів ініціативної групи (що складається з громадських активістів, істориків місцевих вузів та деяких високопосадовців), які до останньої крапки вивчили відповідний закон і активно включилися в процес обговорення і напрацювання варіантів нових, патріотично-історичних назв-замінників.
   Висловлюючи свою думку з цього всього зазначу, що в країні, де найбільш популярна пропрезидентська партія, має рейтинг аж 13% від кількості опитаних респондентів та політична сила, яку очолює прем’єр-міністр – 1,5%, а парламент від голосування до голосування збирає ситуативну, неприродну більшість «деПУТАН», подібні проекти з декомунізації нагадують якусь дешеву аферу для випускання пару. Підтвердження тому є ті 45% ініціативної групи (на які нарікають попередні 55%), що складаються з місцевих нелегітимних депутатів-саботажників. Вони продовжують дерибанити комунальне майно поки активісти ламають списи і висікають блискавки у палких дебатах з перейменувань. В принципі це логічний крок після попереднього випускання пару - танців на повалених «вождях». Економічна ситуація погіршилася в рази і виною тому – старі тоталітарні назви в топоніміці українських міст. Перейменуємо – і заживемоооо!!!
   Шкода, що щиро-довірливі учасники дійства витрачають стільки зусиль, власний час та свої нервові клітини для здійснення такого маленького кроку вперед, не враховуючи постійно мінливого розташування ключових фігур на всій шаховій дошці. Наразі, на порядку денному кожного українця, має стояти тільки одне питання – зміна існуючої олігархічно-кланової системи дерибану та тотального геноциду – системи внутрішньої окупації України. Всі ті «кістки», які вони нам підкидають, в прагненні розділити і володарювати, мають повертатися «кулявлобими» бумерангами в голови їх авторів-мислителів.

УКРАЇНЦІ! КОЖНОГО ДНЯ НАС ЗНИЩУЮЧИ ГРАБУЮТЬ І ГРАБУЮЧИ ЗНИЩУЮТЬ, А МИ ПРОДОВЖУЄМО ВІДШУКОВУВАТИ ПАНАЦЕЮ, ВЖИВАЮЧИ ОТРУТУ З ЇХ РУК!

Приклад: на фото кінотеатри «Родина» і «Панорама» – комунальна власність територіальної громади Кіровського району міста Дніпропетровська, кимось і комусь здається в оренду без згоди громади і користі для громади (центр міста, 100 метрів від будівлі Кіровської районної ради).




   Існуючу систему геноциду може знищити лише інша система – система місцевого самоврядування, яка закріплена чинною Конституцією та законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», але яка сьогодні ігнорується можновладцями в повній мірі. Кожен українець мусить зрозуміти, що це його будинок, його вулиця, його комунальна власність, його місто, район, область, його територіальна громада (юридична особа) і його країна. Не олігархів, високопосадовців та можновладців, а кожного громадянина. Кожен має право володіти, розпоряджатись і отримувати прибуток із своєї власності, тим більше якщо це закріплено законодавчо.
   Але є одне але – в світі де панують банкноти, є ті, хто замовляє і ті, хто виконує "музику". Отже, дозрівай і дорослішай народе український, та не давай себе в чергове одурити і відволікти від досягнення головної мети – зміни існуючої системи геноциду. Вирішувати питання місцевого значення – це право територіальних громад, Вчіть закони!

Більше подробиць про подію у фото- та нередагованому двохгодинному відеозвіті.


Матеріал підготував: Сергій Філіпенко


















Немає коментарів:

Дописати коментар