- Територіальним громадам сіл, селищ, міст, районів у містах належить право комунальної власності на рухоме і нерухоме майно, доходи місцевих бюджетів, інші кошти, землю, природні ресурси, підприємства, установи та організації, в тому числі банки, страхові товариства, а також пенсійні фонди, частку в майні підприємств, житловий фонд, нежитлові приміщення, заклади культури, освіти, спорту, охорони здоров'я, науки, соціального обслуговування та інше майно і майнові права, рухомі та нерухомі об'єкти, визначені відповідно до закону як об'єкти права комунальної власності, а також кошти, отримані від їх відчуження. Спадщина, визнана судом відумерлою, переходить у власність територіальної громади за місцем відкриття спадщини. Стаття 60. Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні” -

неділю, 12 травня 2013 р.

Чи можуть громадяни змінити інформаційний простір України?


“Три ознаки нинішньої доби в Україні – відчутне обмеження свободи слова, деукраїнізація масового інформаційного продукту і не менш упевнене поширення його внутрішньої порожнечі. Цей руйнівний вплив відчуває на собі практично кожен український громадянин.”
Ініціативна група «Першого Грудня» стверджує, що українські громадяни, здатні мобілізуватися до конкретних дій і суспільство має всі необхідні знання і сили, щоб втілити запит на зміни.

Програмна стаття

Чи існує цей запит на зміни і як його можна реалізувати?

Про це говоритимуть в Харкові:
Марислав Маринович – правозахисник, публіцист, релігієзнавець, член-засновник Української Гельсінської групи, віце-ректор Українського Католицького Університету у Львові, президент Українського центру Міжнародного ПЕН-клубу
Євген Захаров – директор Харківської правозахисної групи, член Українського центру Міжнародного ПЕН-клубу
Всеволод Речицький – конституційний експерт Харьківскої правозахисної групи, доцент Національного університету “Юридична академія України ім. Ярослава Мудрого”,
Віктор Маринчак – настоятель храму Івана Богослова Української православної церкви Київського патріархату в Харкові, доцент катедри російської мови ХНУ імені В.Каразіна
Наталка Зубар – голова правління ГО ІЦ “Майдан Моніторинг”

Зі Львова:
Тарас Возняк – культуролог, політолог, головний редактор і засновник Незалежного культурологічного журналу «Ї», виконавчий директор Українського центру Міжнародного ПЕН-клубу (Львів)
Андрій Павлишин – журналіст, історик, перекладач член Українського центру Міжнародного ПЕН-клубу (Львів)

Пряма трансляція буде доступною за адресою
http://maidanua.org/open333/

===============
 В 2000 році Майдан виник передовсім як форум – місце для дискусій. Пройшла майже ціла епоха і… ми запустили новий формат відкритих дискусій – Майдан Reload (Перезавантаження).

Три часи – минуле, сьогодення, майбутнє. Обговорення за 5 днів до події, під час події, після події.
 Три медіа – обговорення текстами на форумі і в соцмережах, в клубі наживо, через відеочат.
 Три організатори – правонападники (Інформаційний центр “Майдан Моніторинг”), культутрегери (Незалежний Центр INDIE) і правозахисники (Харківська Правозахисна Група).

Трансляція події наживо через Youtube
 Різні точки зору, всі грунтовні та аргументовані. Ми залучаємо людей, які знають, про що вони говорять, вміють це сказати коротко і ясно.



Немає коментарів:

Дописати коментар