- Територіальним громадам сіл, селищ, міст, районів у містах належить право комунальної власності на рухоме і нерухоме майно, доходи місцевих бюджетів, інші кошти, землю, природні ресурси, підприємства, установи та організації, в тому числі банки, страхові товариства, а також пенсійні фонди, частку в майні підприємств, житловий фонд, нежитлові приміщення, заклади культури, освіти, спорту, охорони здоров'я, науки, соціального обслуговування та інше майно і майнові права, рухомі та нерухомі об'єкти, визначені відповідно до закону як об'єкти права комунальної власності, а також кошти, отримані від їх відчуження. Спадщина, визнана судом відумерлою, переходить у власність територіальної громади за місцем відкриття спадщини. Стаття 60. Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні” -

пʼятницю, 24 лютого 2017 р.

ПРОЕКТ РЕЗОЛЮЦІЇ НАДЗВИЧАЙНОГО ТЕРМІНОВОГО З’ЇЗДУ ПІДПРИЄМЦІВ УКРАЇНИ

Ми, делегати Надзвичайного  термінового з’їзду підприємців України, усвідомлюючи катастрофічний стан економіки країни, наявну загрозу зовнішньої агресії Росії, політичну кризу та розквіт корупції, зібралися на з’їзд з метою виразити своє бачення щодо виходу країни з глухого куту, в якому вона опинилася.

Низький рівень життя, непомірні ціни на послуги ЖКХ,  повна відсутність медичного обслуговування,  постійне зростання безробіття, нищення приватних фермерських господарств  – такі на сьогодні реалії нашого життя.
Ми,  громадяни України,  які, не зважаючи на постійний тиск з боку Держави, зуміли створити  хоч маленький, але власний бізнес, вважаємо, що  в умовах непрацюючих заводів єдиний вихід  держави – це всіляка підтримка малого та середнього бізнесу . Єдиний шлях для Держави:  не вкладаючи коштів,  розпочати розбудову України.
Між тим,  на сьогоднішній день малий бізнес не тільки не відчуває допомоги Держави, а, навпаки, підлягає відвертому нищенню.
Постійний утиск, захмарні штрафи поставили малий та середній бізнес під загрозу повного знищення, що неминуче буде мати катастрофічні наслідки для України в цілому.

Розуміючи  власну відповідальність перед майбутнім нашої країни, ми, підприємці України,
РІШУЧЕ ВИМАГАЄМО:
1.  Категорично заборонити продаж землі сільськогосподарського призначення.

2.  Переглянути драконівські тарифи на житлово-комунальні послуги і ціни на газ, вугілля, електроенергію для населення та юридичних осіб. Природні ресурси є об’єктами права власності українського народу.

3.  Не підвищувати пенсійний вік.

4.  Не скасовувати і не вносити зміни до Закону України «Про особливості державного регулювання діяльності суб’єктів підприємницької діяльності, пов’язаної з реалізацією та експортом лісоматеріалів». Експорт лісу – кругляку – це злочин перед народом України.

5.  Не призначати на керівні посади в міністерствах, центральних органах влади та державних підприємствах осіб, які є громадянами України  менше, ніж п’ять років.

6.  Створити депутатську комісію щодо перевірки законності діяльності комунального підприємства  «Управління з організації  контролю у сфері благоустрою та розміщенню зовнішньої реклами» Дніпропетровської міської ради та  комунального підприємства "Київблагоустрій" виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації),  у містах Дніпро та Київ, де відбувались резонансні події щодо демонтажу тимчасових споруд.

7.  Терміново націоналізувати стратегічно важливі для енергетичної незалежності країни підприємства паливно-енергетичного комплексу. Надати підприємствам соціальної галузі, як то: охорони  здоров’я, освіти та інших –  статусу державних або муніципальних. Комунальні підприємства ліквідувати, як корупційну складову тіньових фінансових оборудок провладних структур.

8.  Повернути до первинного вигляду спрощену систему оподаткування. Ліквідувати групи платників єдиного податку та обмеження щодо сфер їх діяльності.  Диференціювати сплату єдиного податку лише за коефіцієнтом отриманого прибутку. Не допустити обов’язкове використання розрахунково-касових апаратів як елементу обліку та податкової звітності у платників єдиного податку.

9.  Терміново скасувати зміни, внесені Верховною Радою у бюджет України на 2017 рік, Податковий Кодекс України, інші анти бізнесові закони, що призвели до значного посилення податкового тиску, передусім на представників малого та середнього бізнесу. Негайно скасувати можливість нарахування штрафів неймовірних розмірів, як наприклад  96000-320000 гривень.

10.    Негайно припинити кредитування України  коштами  МВФ через нецільове використання та розкрадання наданих раніше валютних траншів.

11.    Заборонити вносити будь-які зміни до Конституції України, враховуючи наявність економічної кризи, військової агресії.

12.    Ініціювати організацію робочого органу з учасників з’їзду, по одному з представників міст, який би взаємодіяв з Верховною Радою та мав би вплив при прийнятті або скасуванні законодавчих актів.

На виконання цих вимог підприємців України делегати з’їзду надають органам влади країни 30 днів.

Немає коментарів:

Дописати коментар