- Територіальним громадам сіл, селищ, міст, районів у містах належить право комунальної власності на рухоме і нерухоме майно, доходи місцевих бюджетів, інші кошти, землю, природні ресурси, підприємства, установи та організації, в тому числі банки, страхові товариства, а також пенсійні фонди, частку в майні підприємств, житловий фонд, нежитлові приміщення, заклади культури, освіти, спорту, охорони здоров'я, науки, соціального обслуговування та інше майно і майнові права, рухомі та нерухомі об'єкти, визначені відповідно до закону як об'єкти права комунальної власності, а також кошти, отримані від їх відчуження. Спадщина, визнана судом відумерлою, переходить у власність територіальної громади за місцем відкриття спадщини. Стаття 60. Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні” -

середу, 21 грудня 2016 р.

Відкритий лист українського інженера про справедливість по-Гройсману

      Віце Премєр- міністру України
                                         Зубку Г.В.
                                                                              Прем’єр-міністу України
                               Гройсману В.Б.                                                    Генеральному прокурору України
                                 Луценко  Ю.В.
                                                                                     Президенту України
                              Порошенку П.О. 
                                                                                Верховній Раді України                                                                                                                                                                   НАБУ



                                           ВІДКРИТИЙ ЛИСТ
                          українського інженера в третьому поколінні
                                 про справедливість по- Гройсману

           Жовтневі платіжки за теплопостачання викликали велике обурення громадян України.  В Києві та деяких інших містах відбулись тарифні майдани.  Не провівши будь-якого аналізу нарахувань, у т.ч. на відповідність їх нормам, викладеним в Постанові КМУ №848 з змінами, що набули чинності 21 вересня 2016 р.,  очільники  влади звинуватили організаторів акцій в діях на користь Кремля.
          30 листопада, виступаючи на телебаченні, пан Гройсман  заявив, що неподобству буде покладено край, буде зроблено перерахунок платежів і ті, хто його вчинив будуть покарані. Як кажуть українці, було б сказано.
          ЗМІ повідомили, що того же дня Кабінетом Міністрів було прийнято новий порядок нарахувань за теплопостачання. Він передбачає нарахування за теплопостачання в будинках, де відсутні лічильники, за середньостатистичними даними будинків  де вони є, за умови що в населеному пункті лічильниками їх обладнано не менше половини.  Водночас ЗМІ повідомляють про крадіжки лічильників тепла, яких тільки в Києві  вкрадено кілька сотень.
          Отримані населенням платіжки за теплопостачення в листопаді в більшості населених пунктів України свідчать, що в них кількість будинків, обладнаних  лічильниками, менша від половини.  На цій підставі справжня справедливість так і не настала. Нарахування проводилися за старим порядком з порушенням норм, затверджених Поставновою КМУ №848.
          Існуючий донині, у т.ч. з внесеними КМУ 30 листопада змінами,  порядок нарахувань і самі нарахування суперечать вимогам 21-ї статті Конституції України, яка стверджує, що всі мають рівні права.  В якості доказу своєму твердженню пропоную проаналізувати нарахування за теплопостачання двокімнатних квартир площею 54 кв.м в п’ятиповерхівках 121-ї  масової серії, які живляться від однієї котельної за листопад 2016 р. в м.Павлограді Дніпропетровської обл., в якому тільки  30% багатоповерхівок обладнано лічильниками.    За теплопостачання квартири в обладнаному лічильником будинку  нараховано 1050 грн, а в будинку без нього – 1834 грн. При цьому НКРЕіКП затвердило Павлоградтепло комуненерго вартість теплопостачання 39,43 грн за 1 кв.м і майже 1422 грн за 1Гкал. Вочевидь, що в даному випадку вартість «справедливості  по-Гройсману» обійдеться власнику згаданої вище квартири, узаконеною та освяченою Постановами КМУ від 30 листопада 2016 р. за Вашою, Володимир Борисович, участю та  від  30 жовтня 2015 р. №1037 за участю та підписом Арсенія Яценюка, крадіжкою в нього тільки за один місяць  1834 грн. – 1050 грн. =           =784 грн.    При цьому вочевидь, що вартість теплопостачання без лічильника більша від  неї з ним понад як в 1,7 рази, а рентабельність крадіжки перевершує 74%. Одночасно вочевидь, що за наявності у власника квартири житлової субсидії 85…90% суми згаданої крадіжки, тобто від 668,40 грн. до 706,40 грн. припаде на Державний Бюджет України. Останнє  дає підстави вважати, що існуючий донині порядок нарахувань має ознаки злочинів, у т.ч. і створеної виконавчою владою широкомасштабної корупції.   
        Порівняння нарахування за теплопостачання квартири за відсутністю обліку по лічильнику з затвердженими змінами до Постанову КМУ №848 нормами також призводить до цікавих висновків.
       За нормою отримувучу субсидії за обігрів 1 кв м. згаданого житла буде  щомісяця відшкодовано за умови, що ним буде спожито не більше як
                  0,0548 Гкал х 0,386 = 0,0211 Гкал.
       За цією нормою за обігрів згаданої вище квіартири має бути нараховано не більше як  за   
                  0,0211 Гкал/кв.м х 54 кв.м = 1,139 Гкал,
що при затвердженій вартості НКРЕіКП вартості 1422 грн/Гкал
складе 
                  1422 грн /Гкал х 1,139 Гкал = 1619,66 грн
Поділивши отриману суму на площу квартири отрнимаємо максимальну вартість відшкодовуємого житловою субсидією теплопостачання 1 кв.м.
                  1619,66 грн : 54 = 29,99 грн                                                   
       Порівняння отриманої суми з згаданою вище, затвердженою НКРЕіКП  нормою,
а саме, 39,43 грн/кв.м, переконливо свідчить, що затверджена норма не відповідає нормі, затведженій Постановою  КМУ 848.  Балачки про те, що затверджена Постановою КМУ №848 норма стосується тільки отримувачів житлових субсидій суперечать вимогам згаданої раніше 21-ї статті чинної Конституції України.  Вочевидь, що 39,43 грн/кв.м на 30% більше від 29,99 грн/кв.м , є приводом до протиправних нарахувань і має ознаки злочинних дій, у т.ч некомпетентності або/та  корупційності членів НКРЕіКП.  Зважаючи на те, що схожі норми були встановлені практично у всіх населених пунктах України  дії членів НКРЕіКП з ознаками злочинів набули масового  характеру.
        Для  усунення викладених вище порушень ПРОПОНУЮ:
       - скасувати Постанову №1037 а самого А.П.Яценюка притягти до кримінальної відповідальності;
       - внести зміни до прийнятої 30 листопада 2016 р. Постанови КМУ, якими вилучити з неї вимогу про нарахування за середньостатистичними даними тільки за умови наявності в населеному пункті понад 50% будинків, обладнаних лічильниками та зробити перерахунки платежів за попередні міцсяці по всій території України;
      - зобовязати НКРЕіКП негайно скасувати норми вартості опалення в гривнях за    1 кв.м;
      - притягти до кримінальної відповідальності всіх членів НКРЕіКП, бо вони встановили тарифи, які суперечать вимогам 21-ї ст. Конституції України та Постанови КМУ №848; 
      - внести зміни до Праввил користування тепловою енергією, якими покласти відповідальність за збереження лічильника на постачальника теплової енергії, що в переважній більшості випадків унеможливить їх крадіжки.  

      З огляду наведеного вище напрошуються наступні ВИСНОВКИ:
      1. У виникненні соціальної напруги з приводу вартості теплопостачання призвели не організатори акцій протесту та дії Кремля а злочинна некомпетентність з ознаками корупції діяльність уряду та членів НКРЕіКП.
      2. Довготривала злочинна бездіяльність урядових інституцій, які за 18 років. не спромоглися  забезпечити виконання Закону України «Про метрологію та метрологічну діяльність», який зобов’язував постачальників послуг забезпечити їх облік приладами обліку.
      Наостанок ставлю до відома, що я, інженер в третьому поколінні, автор та співавтор 9 винаходів в трьох галузях даю згоду бути радником Президента та/або уряду навіть на громадських засадах.
      Координати для звязку:  tlv_2003@ukr.net, 0501578398.
      Про прийняті рішення повідомте відповідно до вимог закону УЦкраїни «Про звернення громадян».


      17 грудня 2016 р.                                            Леонід Тартасюк

Немає коментарів:

Дописати коментар