- Територіальним громадам сіл, селищ, міст, районів у містах належить право комунальної власності на рухоме і нерухоме майно, доходи місцевих бюджетів, інші кошти, землю, природні ресурси, підприємства, установи та організації, в тому числі банки, страхові товариства, а також пенсійні фонди, частку в майні підприємств, житловий фонд, нежитлові приміщення, заклади культури, освіти, спорту, охорони здоров'я, науки, соціального обслуговування та інше майно і майнові права, рухомі та нерухомі об'єкти, визначені відповідно до закону як об'єкти права комунальної власності, а також кошти, отримані від їх відчуження. Спадщина, визнана судом відумерлою, переходить у власність територіальної громади за місцем відкриття спадщини. Стаття 60. Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні” -

пʼятницю, 16 вересня 2016 р.

Дніпро: рейдерські захоплення комунальної власності через „патріотичні” громадські організації

У листопаді 2015 року до мешканців гуртожитку по провулку Добровольців, 10 в Дніпрі з’явились дільці з так званої організації ,,Дух нації” нібито з пропозицією допомогти у боротьбі з Фоменко Д. С., який об’явив себе власником гуртожитку і намагався всіляко заважати нормальному проживанню у гуртожитку. На той час мешканці гуртожитку, які одночасно були співвласниками Колективного підприємства Дніпропетровська фірма ,,Мрія”, якому фактично належав гуртожиток,  дійсно вели боротьбу з Фоменко Д. С. за свої права.   Справа була гучна і інформація про неї неодноразово була по телебаченню, в газетах  та інтернеті.
Як тепер з’ясувалось,  організація ,,Дух нації вирішила захопити все майно, яке належить трудовому колективу КП ДФ ,,Мрія, ТОВ ДФ ,,Мрія  під приводом допомоги мешканцям гуртожитку.

Діяли вони від імені мешканців гуртожитку, вимагали ставити підписи під своїми петиціями.
Як красномовно розповідала юрист цієї, як з’ясувалось злочинної, організації  Чопівська Юлія Володимирівна (тел. 067 6333ХХХ) нам треба було організувати збори колишніх працівників та співвласників – учасників Колективного підприємства Дніпропетровська фірма ,,Мрія” з метою обговорення  та повернення незаконно відчуженого у 2006 році майна підприємству, переобрання уповноважених ради та керівника підприємства, і тоді все майно, в тому числі і гуртожиток, буде повернуто в колективну власність.
Чопівська Ю.В., разом зі своїми подільниками – керівником ,,Духа нації”  Денисенко Мариною (тел. 068 1020ХХХ), керівником всіх подій Чайченко Юрієм (тел.067 5677ХХХ) та  багатьма виконавцями із цієї організації призначили проведення   зборів на 03.04.2016 року, для цього  самі орендували велике приміщення.
У зв’язку з тим, що з 31.01.2007 року всі робітники КП ДФ ,,Мрія” були звільнені, за власним бажанням”, трудового колективу з того моменту не існувало. Нам вдалося відшукати не більше 50 співвласників - учасників КП ДФ ,,Мрія. Решта учасників цих зборів, які реєструвались -  це люди для масовки, ніякого відношення до співвласників- учасників КП ДФ ,,Мрія” вони не мали.  Для того, щоб набрати необхідну кількість людей для проведення цих зборів, щоб визнати ці збори  такими, що відбулися, щоб потім нотаріально завірити  складений Чопівською Ю.В. (особисто !!!) новий статут КП ДФ ,,Мрія” – дільці з ,,Духу нації приписували сторонніх людей.
ВСІ ДОКУМЕНТИ, ЯКІ СТОСУЮТЬСЯ ПРОВЕДЕННЯ ЦИХ, ТАК ЗВАНИХ ЗБОРІВ,  СФАЛЬСИФІКОВАНІ.

Але ніхто тоді не сумнівався, що збори проводяться для того, щоб повернути незаконно відчужене у 2006 році майно законним власникам – трудовому колективу КП ДФ ,,Мрія.  Але через деякий час з’ясувалось, що це був хитро продуманий план захвату колективного майна. Автором сценарію проведення зборів була Чопівська Ю.В., вона ж була автором нового статуту КП ДФ ,,Мрія.
Всі документи по проведенню зборів, новий статут  КП ДФ ,,Мрія Чопівська Ю.В. забрала собі, ніхто, крім неї, документи не читав.
Дільці з ,,Духу нації” людей обдурили.
Немов під гіпнозом ми оформляли довіреності їхнім юристам на всі їм потрібні дії. Тексти довіреностей складала Чопівська Ю.В.

01.04.2016 року ми були збентежені рейдерським захватом об’єктів колективної власності КП ДФ ,,Мрія”, ТОВ ДФ ,,Мрія”. Організація ,,Дух нації” при підтримці невідомих в масках захопили майно, яке належить КП ДФ ,,Мрія”, ТОВ ДФ ,,Мрія” – територію колишньої фабрики Володарського, бази відпочинку, турбази, гуртожиток по провулку Добровольців, 10.
В гуртожитку організація ,,Дух нації” діють від імені нібито громадської організації ветеранів-воїнів АТО та бійців батальйонів спеціального призначення ,,Схід”.
Під приводом відкриття реабілітаційного центру (В ГУРТОЖИТКУ !!!)  вони мають готель, приймають туди постояльців.  

Примусили всіх мешканців гуртожитку написати заяву про вступ до цієї організіції  на ім’я Голови Ради Громадської організації ,,Ветеранів-воїнів АТО та бійців батальйонів  спеціального призначення ,,Схід”  Шинкарюка А.Г.  та сплачувати щомісячно членський внесок.

Гроші за житлово – комунальні послуги вносяться на розрахунковий рахунок громадської організації  ,,Ветеранів-воїнів АТО та бійців батальйонів спеціального призначення ,,Схід” як членський внесок до цієї організації.

В захоплених турбазах, будинках відпочинку веселяться загарбники.

Звісно, що награбували немало, у кожного недешевий автомобіль.

Ми припускаємо, що цих негідників хтось ,,кришує”, тому що вони мають за мету продаж гуртожитку по провулку Добровольців, 10, бази відпочинку на Орелі, будинку відпочинку, землю по вулиці Барикадній, 5/7, зараз отримують гроші за оренду землі.


Далі буде...




Немає коментарів:

Дописати коментар