- Територіальним громадам сіл, селищ, міст, районів у містах належить право комунальної власності на рухоме і нерухоме майно, доходи місцевих бюджетів, інші кошти, землю, природні ресурси, підприємства, установи та організації, в тому числі банки, страхові товариства, а також пенсійні фонди, частку в майні підприємств, житловий фонд, нежитлові приміщення, заклади культури, освіти, спорту, охорони здоров'я, науки, соціального обслуговування та інше майно і майнові права, рухомі та нерухомі об'єкти, визначені відповідно до закону як об'єкти права комунальної власності, а також кошти, отримані від їх відчуження. Спадщина, визнана судом відумерлою, переходить у власність територіальної громади за місцем відкриття спадщини. Стаття 60. Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні” -

понеділок, 16 березня 2015 р.

Україна дев’ята серед експортерів зброї

У списку найбільших експортерів зброї Україна посідає дев'яте місце. Про це йдеться у звіті про тенденції міжнародного ринку озброєнь, опублікованому Стокгольмським міжнародним інститутом досліджень проблем миру (SIPRI).


Варто відзначити, що звіт описує розвиток індустрії експорту-імпорту зброї у світі протягом 2009-2014 років. У звіті наголошується, що за останні десять років обсяги міжнародної торгівлі озброєннями зросли на 16%.
Згідно з інформацією, двома найбільшими світовими експортерами озброєнь є США та Росія, продаючи 31% і 27% всієї зброї у світі.
У звіті SIPRI говориться, що РФ постачала зброю в 56 країн і бойовикам в східній Україні в 2010-2014 рр. В той же час, експорт зброї з РФ за останні десять років зріс на 37%.
Далі в рейтингу йдуть Китай, Німеччина, Франція, Великобританія, Іспанія, Італія, Україна та Ізраїль.
Протягом останніх п'яти років обсяги експорту українських озброєнь зросли на 50% і тепер становлять 3% від світових продажів (у 2005-2009 роках цей показник становив 2%).
У звіті SIPRI наголошується, що Україна є третьою за обсягами поставок озброєнь для Китаю - в 2009-2014 рр. туди експортувалися двигуни для військових літаків. Крім того, в 2014 р Україна постачала бронетехніку в Камерун і Нігерію.


Немає коментарів:

Дописати коментар