- Територіальним громадам сіл, селищ, міст, районів у містах належить право комунальної власності на рухоме і нерухоме майно, доходи місцевих бюджетів, інші кошти, землю, природні ресурси, підприємства, установи та організації, в тому числі банки, страхові товариства, а також пенсійні фонди, частку в майні підприємств, житловий фонд, нежитлові приміщення, заклади культури, освіти, спорту, охорони здоров'я, науки, соціального обслуговування та інше майно і майнові права, рухомі та нерухомі об'єкти, визначені відповідно до закону як об'єкти права комунальної власності, а також кошти, отримані від їх відчуження. Спадщина, визнана судом відумерлою, переходить у власність територіальної громади за місцем відкриття спадщини. Стаття 60. Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні” -

середу, 1 червня 2016 р.

„Громадянська дія” звертається до Бориса Філатова

Активісти громадської організації „Громадянська дія”, які останнім часом проводять дуже активну волонтерсько-просвітницьку діяльність за напрямками популяризації чинного українського законодавства серед мешканців Дніпропетровська та громадян України, для усвідомлення ними необхідності подальшої побудови цивілізованого правового суспільства (в якому домінуючу роль відіграє верховенство права), на шляху до кінцевої мети – створення легітимних територіальних громад, юридичних осіб публічного права через самоорганізацію населення в створенні будинкових, вуличних, квартальних комітетів, звернулися до Бориса Філатова.


Міському голові
м. Дніпропетровська
ФІЛАТОВУ Б.А.

ЗАЯВА (КЛОПОТАННЯ)

Шановний Борису Альбертовичу!

     З метою розвитку та демократизації системи місцевого самоврядування у місті, спрямованих на активне залучення членів територіальної громади  міста до участі у прийнятті рішень на місцевому рівні, відповідно до Конституції України та законів України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про органи самоорганізації населення», Статуту територіальної громади м. Дніпропетровська «Громадянська дія» для здійснення своєї мети і виконання поставлених перед собою завдань і цілей в царині волонтерської (безкоштовної, безоплатної) просвітницької діяльності щодо популяризації положень Конституції і законів України стосовно питань децентралізації, місцевого самоврядування та самоорганізації населення (кінцевою метою якої є утворення легітимних територіальних громад і відповідних законних представницьких та виконавчих органів місцевого самоврядування міста і районів у місті Дніпропетровську), відповідно до статті 21. закону України «Про громадські об’єднання» та положень закону «Про звернення громадян» звертаємося до Вас із пропозицією у сприянні щодо надання нам приміщення 50-200 кв.м., з фонду комунального майна міста Дніпропетровська, в належному стані (що не потребує ремонту), на безоплатній основі, терміном на 3 (три) роки для продовження впровадження діяльності в Дніпропетровську започаткованого нашою громадською організацією інформаційно-навчального та комунікаційного центру «Територіальна громада як суб’єкт самоврядування» у зв’язку із тим, що попередньо займана нашим Центром частина напівпідвального приміщення по вулиці Фучіка 9, набула свого «власника» і зачиняється на реконструкцію і ремонт.
     Готові розглянути будь-які варіанти приміщень у належному стані (можливо мебльовані стільцями у кількості 30-50 штук та столами, у кількості 3-5 штук) в центральній, правобережній частині нашого міста.
     Порядність і збереження комунального майна в належному стані гарантуємо.


З повагою, та надією на плідну співпрацю

Голова ДМГО «Громадянська дія»                                                                                                                                         Д. Скобліков

Немає коментарів:

Дописати коментар