- Територіальним громадам сіл, селищ, міст, районів у містах належить право комунальної власності на рухоме і нерухоме майно, доходи місцевих бюджетів, інші кошти, землю, природні ресурси, підприємства, установи та організації, в тому числі банки, страхові товариства, а також пенсійні фонди, частку в майні підприємств, житловий фонд, нежитлові приміщення, заклади культури, освіти, спорту, охорони здоров'я, науки, соціального обслуговування та інше майно і майнові права, рухомі та нерухомі об'єкти, визначені відповідно до закону як об'єкти права комунальної власності, а також кошти, отримані від їх відчуження. Спадщина, визнана судом відумерлою, переходить у власність територіальної громади за місцем відкриття спадщини. Стаття 60. Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні” -

вівторок, 22 березня 2016 р.

РОСІЙСЬКО-УКРАЇНСЬКА ВІЙНА: КОМУ СЛУЖИТЬ НИЦІСТЬ «ТЕХНОКРАТІВ» УКРАЇНСЬКОГО УРЯДУ

                                                  Амбітні люди нестачу розуму
                                                         доповнюють нахабством
                                                                          (Древні греки)


           Нині вже нікому не секрет, що до анексії Криму та триваючої вже 2 роки на Сході України військової агресії «братня» Росія готувалась багато років. Про можливість її виникнення і вірогідні дії ворога для її підготовки я писав ще 20 січня 2012 р. в статті «Нова змова або за крок до Третьої Світової війни».

Військовій агресії передували  їх активні блокування  потрапляння до влади патріотичних особистостей  при одночасному просуванні до влади не тільки проросійськи налаштованих  лідерів  і  своїх агентів,  але й достатньо тривалі економічні та інформаційні війни.  Все  це ми спостерігали не тільки за часів приходу до влади та правління  Януковича, але й, на жаль, спостерігаємо донині.
Причину такого явища ще в другій половині 19-го століття пояснив тогочасний канцлер Німеччини Отто фон Бісмарк, заявивши: «Росія без України – колос на глиняних ногах». Історія відносин України з Росією протягом не менш як трьох століть переконливо доводить справедливість  сказаного ним, бо своєї величі вона досягла тільки після окупації України. З тих часів, і навіть в радянські часи, вона постійно створювала умови коли рівень життя в Росії здавався кращим. Так завжди поводять себе імперії. Насамперед, для виправдання окупації сусідніх країн. Остання потрібна їм не тільки для збагачення та величі, але й подальшої експансії. Російські аналітики стверджують, що Росія, маючи найбільшу в світі територію,  не має достатніх людських ресурсів не тільки для свого розвитку, але й забезпечення своєї безпеки. Розуміє це і пан Путін. Саме тому, не домігшись в Україні заданої мети інформаційною та економічною агресією, він 2 роки тому почав проти неї ще й військову. Наслідки введених ЄС та США економічних санкцій проти Росії, вона, за традицією всіх імперій та завдяки недолугості  української влади, успішно переклала на Україну, що підтверджується зниженням курсу гривні по відношенню до російського рубля.
Звідси випливає, що своїми недолугими діями, насамперед  стрімким підвищенням цін на комунальні послуги та енергоресурси та фактичним замороженням доходів населення, чинна українська влада діяла не тільки всупереч здоровому глузду, але й виконувала поставлене владою ворожої держави завдання. 
          Надана в лютому 2016 р. народними депутатами незадовільна оцінка діяльності уряду Арсенія Яценюка дозволяє мені не тільки взяти в лапки слово «технократ», але й додати до нього слово «ницість». Щоб довести останнє достатньо порівняти індекс інфляції з зростанням прожиткового мінімуму та мінімальних пенсії і зарплати. За умов, коли за державною статистикою індекс інфляції перевищив 178,865% прожитковий мінімум, мінімальна пенсія і зарплата зросли всього на 13,1% а середня зарплата – на 28,4%. Більш детально про наслідки  діяльності уряду «технократів» читайте в моїй статті «Політика державного геноциду або про «слуг народу», які пошили в дурні «єдине джерело влади».
         Безперечно, що на відміну від «технократів», навіть дурню зрозуміло, що значне перевищення зростання цін порівняно з зростанням статків переважної більшості населення неминуче призводить спочатку до зниження купівельної спроможності населення, а потім не тільки до скорочення обсягів виробництва, але й до скорочення наповнення бюджетів всіх рівнів. Внаслідок настає системна довготривала економічна криза, всі ознаки якої вже сьогодні відчуває весь народ України.
        Додатковими доказами причетності «технократів» до створення системної економічної кризи є значні підвищення ставок акцизів на природний газ та моторне пальне. Їх базікання про те, що акцизи сплачують олігархи є звичайнісінькими брехнею та маніпуляцією. Доказом тому є звичайний кошторис, згідно якого акциз та ПДВ входять до складу відпускної ціни. На цій підставі варто вважати, що, як акцизи так  і ПДВ, спочатку  населення при придбанні товару або послуги сплачує олігархам, а потім держава їх у тих самих олігархів вилучає. За даними, викладеними в вище згаданій моїй статті, сьогодні реальна  вартість моторного пального, зокрема бензину марки А-95, мала б складати не 18 грн/л, а 10 грн/л, що могло б  значно знизити не тільки вартість перевезень, але й виробництва  харчів та інших життєво необхідних товарів та послуг.  Саме ж зменшення вартості товарів та послуг, в свою чергу, призвело б до зростання купівельної спроможності населення і, як наслідок, до зростання не тільки обсягів виробництва але й могло б створити стимули для створення нових робочих місць. За  умов  зменшення вартості товарів та послуг держава могла б отримати не тільки економічне зростання але й покращання наповнення бюджетів всіх рівнів. Однак чинна, під впливом ЄС, США і МВФ, українська влада, обмежує зростання доходів громадян при одночасному підвищенні цін на комунальні послуги, що веде не тільки до зростання невдоволення, але й зростання трудової міграції населення та втрати бюджетних надходжень. Переорієнтація  українських  трудових мігрантів з Росії до країн ЄС дозволяє їм  за рахунок  України покрити дефіцит робочої сили і частково покращити економічний стан за рахунок її дешевизни.  Разом з тим згадана переорієнтація  сильно дратує  російську владу і штовхає її на посилення агресії.
         Порівняння дій російської влади з діями влади ЄС і США дає підстави  вважати, що їх інтереси відносно України з одного боку співпадають, бо їх дії спрямовані на погіршення соціально-економічного стану нашої країни, а з другого – носять антагоністичний характер, бо дії кожної з них спрямовані на отримання власної вигоди.
         З урахуванням викладеного вище легко прийти до висновку, що чинний український уряд не тільки не  має нічого спільного з технократами, але й здоровим глуздом. А дії його очільників  мають всі ознаки нахабства, ницості та зради національних інтересів.


19 березня 2016 р.  Інженер та винахідник  Леонід Тартасюк

3 коментарі:

  1. НОВА ЗМОВА, АБО ЗА КРОК ДО ТРЕТЬОЇ СВІТОВОЇ ВІЙНИ?
    Шановні читачі! Оприлюднена останніми днями ЗМІ інформація, надихнула мене написати нову статтю з циклу «Психологія абсурду”. В ній піде мова про непрофесійність відомих нашому суспільству «проффесіоналів» від чинної влади і наслідки їх діяльності упродовж останньої каденції.
    Почну з Саміту Україна - ЄС, який пройшов у Києві 19 грудня 2012 року. На моє переконання, то був «чорний» день сучасної історії України, бо вона надовго втратила шанс стати захищеною з боку Євросоюзу, який робив все можливе і неможливе для залучення її до європейської спільноти. Але дарма, бо ставши між можливістю отримання вільного доступу до європейських ринків, при умові запровадження європейських цінностей і можливістю отримання прибутків для своїх кишень з газової труби, вибрали останнє. Останнє, бо діяли за принципом «Своя сорочка ближча до тіла». Путін саме на це розраховував і діяв відповідно, бо на зустрічі наступного дня він наших очільників нахабно принизив, продемонструвавши, що вони ніхто... Надалі більше. Отримавши в минулому «на халяву», на 25 років 18 тис. гектарів елітної кримської землі за символічну плату, за 1,5 роки російські «брати» звели нанівець обіцяну, так звану, «знижку». Кремль зробив ціну на газ для України майже вдвічі вищою ніж для Європи, яка нічим не поступилась Росії.
    Надалі, як ми бачили 17 січня, апетити Москви зросли. Ці апетити були озвучені Юрію Бойко Олексієм Міллером – «голосом» Путіна. Мова йшла вже не про передачу Росії частки газогонів до Європи, а про контроль над усією газотранспортною системою. Сюди було включено внутрішні мережі, що в подальшому давало можливість за відпрацьованим механізмом підвищення ціни на газ, відняти любе облюбоване українське підприємство. Про наслідки згоди на такі умови нам відомо з досвіду Білорусі, де «братня» Росія минулого року спровокувала тяжку економічну кризу.Мета цієї кризи – відняти у білоруського «брата» все, що приглянулось. А відняти там є що: БЄЛАВТОМАЗ, МТЗ та інші успішні та конкурентоздатні підприємства, яких так не вистачає Російській імперії, яка готується до війни за, поки що, європейське панування. Саме так, бо хижий погляд на російські Сибір та Далекий Схід має перенаселений та потужний Китай. Тому Путін докладає великих зусиль, щоб залучити ресурси своїх «братів» для вирішення суто російських проблем. Головна з них – «гарматне м’ясо» і за російською традицією він має намір взяти його в Україні та Білорусі, бо дві Чеченські та Грузинська війни довели йому, що воювати в Росії нікому. А задля цього йому потрібні захмарні ціни на газ для «братів», бо саме цим інструментом він має намір здійснити свій план і забезпечити захист країни від зазіхань «братнього» Китаю. Нинішній рік для початку згаданої війни слушний. Слушний, бо ЄС та США значно послаблені відповідно борговою кризою та економічними негараздами, а Росія має значний плюсовий зовнішньоторговельний баланс.

    ВідповістиВидалити
  2. Хочу вам нагадати, що про неможливість поступок російського «брата» та шляхи успішного вирішення проблеми мною та моїми друзями торік, починаючи з квітня, написано багато – понад 30 статей. Всі вони на сторінці «Газова тема», серед яких останні: «Хочу сісти на два стільці, або знов про ті самі граблі» та «Хоч не все, але почули». Дійсність свідчить, що почули тільки те, що хотіли почути – це підтвердив нещодавно в оприлюдненому ЗМІ інтерв’ю Юрій Бойко, коротенько презентувавши Концепцію розвитку енергетики.Всього не почули, хоч не так давно Віктор Федорович всій країні обіцяв: «Почую кожного». Однак не почув, і тепер «маємо те, що маємо»: злидні, акції протесту, інфляцію та погіршення життя, замість всенародно обіцяного «покращення життя вже сьогодні». Такі дії гаранта конституційних прав громадян просто неможливо визначити улюбленою ним в недалекому минулому приказкою: «Донбас порожняк не гоніт». Торік своїми діями він навіть донецьким довів, що це не відповідає дійсності, і що його команда може гарантувати порядним та роботящим лише злидні, приниження та передчасну смерть в новій колонії Російською імперії з новою вивіскою «Євразес». Так вже було 350 років поспіль, але не повинно бути.
    Після провалу саміту Україна – ЄС, Україна в боротьбі за свої газові інтереси залишилась сам на сам з Росією. Своє бачення виходу з глухого кута нещодавно прокоментував Прем’єр Микола Азаров, заявивши, що ми з братами воювати не будемо. Коментуючи його, хочу підкреслити, що вони воювали і будуть воювати доти, поки не поневолять Україну. Оцінюючи наміри Миколи Яновича, легко зробити один з двох висновків: він - або дурень, або зрадник. Вибір з цих двох варіантів пропоную зробити кожному українцю самому. Однак, незважаючи на це, випливає лише одне – чинний «високопроффесійний» Прем'єр підлягає негайному звільненню або на підставі професійної непридатності, або через службову недбалість. Уточнювати не берусь, бо кожен має виконувати свої обов'язки, а це повноваження Віктора Федоровича.

    ВідповістиВидалити
  3. Новий виклик Україна отримала 19 січня, тобто рівно через місяць після провалу згаданого вище саміту. На цей раз від Світового банку, який критикував чинну владу за зволікання в проведенні ненависної українському народу недолугої земельної реформи. Для освіченої людини така реформа рівноцінна окупації України без ведення бойових дій. Незважаючи на неможливість придбання української землі іноземцями, реформою передбачено створення Державного Земельного банку. Наявність такого банку створює можливість іноземцям отримання української землі за непогашення державою іноземних позик. Негативні наслідки розпродажу близько 50% землі сільгосппризначення іноземцям не так давно відчула Аргентина: спочатку значно зросли ціни на харчі, а потім і на все інше. Не розуміти такого може тільки дурень, а погодитись з цим – тільки зрадник. Висновки з цього пропоную зробити кожному самостійно для того, щоб кожен знищив у собі байдужість і діяв. Діяв самостійно і рішуче, як це робили наші пращури - запорізькі козаки. І гріх, і злочин віддати за іноземні папірці, без бою, загарбникам землю, вкриту могилами і политу кров'ю багатьох поколінь пращурів.
    Підводячи підсумок вважаю за необхідне звернути увагу на наступне:
    1. Зважаючи, що між великими світовими гравцями вже помітно конфлікт інтересів за територію та населення України, вважаю, що нині через недолугу «високопроффесійну» політику вітчизняних очільників влади навколо неї склалася ситуація аналогічна ситуації навколо Чехословаччини напередодні початку Другої Світової війни, відома в історії як «Мюнхенська змова».
    2. Захист національних інтересів теперішньою владою вважаю неможливим.
    3. Вважаю також неможливим визначати сучасну Росію та утворення за її участі дружніми або братськими.
    4. Зважаючи на зволікання та нездатність чинної влади захистити національні інтереси в інформаційному просторі закликаю всіх блогерів систематично надавати відсіч в Інтернеті підступним діям російської влади та її українських поплічників, які ведуть проти України нещадну інформаційну війну. Одночасно пропоную написати листа Володимиру Путіну в традиційному для наших пращурів, запорізьких козаків, стилі і зібрати під ним електронні та, за можливості, живі підписи громадян України.
    5. Нагадую, що зволікання наших дій на кшталт дій чинної влади може призвести до чергової, на кілька століть, трагедії українського та трагедії інших народів Європи та Азії, в т.ч. і Росії. Мюнхенська змова відкрила шлях до Другої Світової Війни. Історія повторюється? В цьому випадку, ганебний принцип «Моя хата скраю» не врятує нікого.

    Леонід Тартасюк, інженер та винахідник

    http://lelekanews.blogspot.com/2012/01/blog-post_20.html

    ВідповістиВидалити