- Територіальним громадам сіл, селищ, міст, районів у містах належить право комунальної власності на рухоме і нерухоме майно, доходи місцевих бюджетів, інші кошти, землю, природні ресурси, підприємства, установи та організації, в тому числі банки, страхові товариства, а також пенсійні фонди, частку в майні підприємств, житловий фонд, нежитлові приміщення, заклади культури, освіти, спорту, охорони здоров'я, науки, соціального обслуговування та інше майно і майнові права, рухомі та нерухомі об'єкти, визначені відповідно до закону як об'єкти права комунальної власності, а також кошти, отримані від їх відчуження. Спадщина, визнана судом відумерлою, переходить у власність територіальної громади за місцем відкриття спадщини. Стаття 60. Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні” -

пʼятницю, 26 лютого 2016 р.

Хто «розпиляв» 135 мільйонів на водогонах Дніпропетровщини

Департамент житлово-комунального господарства та будівництва Дніпропетровської облдержадміністрації 8 і 12 лютого акцептував пропозиції ТОВ «Ліко-Енерго» на низці тендерів по будівництву водогонів на загальну суму 135,47 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

До кінця 2017 року фірма виконає:
·         реконструкцію ділянок магістрального водоводу Макорти – НФС – м. П’ятихатки за 59,82 млн грн.
·         будівництво магістрального водогону Південне – Першотравневе Нікопольського р-ну. за 47,47 млн грн.
·         будівництво підвідного водоводу до с. Андріївка та с. Радевичеве Широківського р-ну за 24,82 млн грн.
Крім того, до кінця 2016 року збудують підвідний водовід від с. Михайлівка до с. Катеринівка Апостолівського р-ну за 3,36 млн грн.
На всі тендери прийшло по 2-4 фірми з дешевшими на 1-30% заявками, які усі були відхилені через претензії до документів.
Відтак єдиними допущеними конкурентами на двох тендерах стало ПП «Універсалгазбуд», на ще одному – ТОВ «Технодетальпром».
Фірма «Ліко-Енерго» зі статутним капіталом 2 тис грн. зареєстрована у 2013 році в с. Кіровка Криворізького р-ну. Засновницею є Олена Черепашенко, котра значиться контактною особою «Універсалгазбуду».
«Універсалгазбуд» належить Олександру Олексійовичу Борисюку, а «Технодетальпром» – Віктору Олексійовичу Борисюку.
Раніше засновником «Універсалгазбуду» був Сергій Ларіоненко, бізнес-партнер замкерівника Комітету по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю в Дніпропетровській області ВГО «СГОУ «Народна рада» Олександром Юровських та Дмитром Шапраном, сином голови правління ЗАТ «Царичанський завод мінеральних вод» Сергія Шапрана – екс-депутата Дніпропетровської облради від блоку Лазаренка.
Фірми «Ліко-Енерго» і «Технодетальпром» досі не перемагали на державних тендерах. «Універсалгазбуд» із 2008 року виграв їх на 435,40 млн грн.


Немає коментарів:

Дописати коментар