- Територіальним громадам сіл, селищ, міст, районів у містах належить право комунальної власності на рухоме і нерухоме майно, доходи місцевих бюджетів, інші кошти, землю, природні ресурси, підприємства, установи та організації, в тому числі банки, страхові товариства, а також пенсійні фонди, частку в майні підприємств, житловий фонд, нежитлові приміщення, заклади культури, освіти, спорту, охорони здоров'я, науки, соціального обслуговування та інше майно і майнові права, рухомі та нерухомі об'єкти, визначені відповідно до закону як об'єкти права комунальної власності, а також кошти, отримані від їх відчуження. Спадщина, визнана судом відумерлою, переходить у власність територіальної громади за місцем відкриття спадщини. Стаття 60. Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні” -

пʼятницю, 26 лютого 2016 р.

Міськрада, громада, громадськість. Перші невтішні уроки (ВІДЕО)


26 лютого в медіа-центрі «ДНІПРО ПОСТ» відбулася прес-конференція «Міськрада, громада, громадськість. Перші невтішні уроки».




У прес-конференції взяли участь:

- координатор громадського сектора Дніпропетровщини Олександр Колодченко;
- представник Будинкового комітету Олександр Крамаренко;
- голова ГО «Земля і Воля» Костянтин Писаревський.

Костянтин Писаревський:

На Дніпропетровщині відбулася знакова подія. 24 лютого за допомогою голови облдержадміністрації Валентина Резніченка відбулося згуртування коаліції депутатського корпусу області. У Бориса Філатова до цього часу це не вдавалося, через це страждало все місто. Повноцінне життєзабезпечення територіальної громади – головне завдання. Звісно, ми вітаємо усіх – буде бюджет, регламент, комісії, повноцінно запрацює депутатський корпус. Журналісти не мали змоги бути присутніми, громадськість теж, була викликана поліція. Це віє часами, коли регіонали були при владі. Об’єдналися 35 депутатів – більшість, не може бути такої всеїдності. Згадаємо гасла, девізи, всі забули, хто проти кого. Ми вітаємо компроміс, але не розуміємо безпринципності.
Перевиборів не треба боятись, їх взагалі потрібно проводити частіше. Хочу підкреслити, що сховати гроші неможливо. Якщо не декларації, то годинники, машини – все це випливе.

Олександр Колодченко:

Люди самі все бачать, ми не хочемо робити сенсацій. З нетерпінням чекаємо 29 лютого. Важливо, що влада в сухому залишку видасть людям, в час, коли економіка не працює. 5 лютого ми були у Погребова. Там активісти говорили й про метро, й про гроші від ЄБРР, але зараз вже лунають думки про затоплення. Конкретика відсутня. Щодо роботи в цілому – навіть прес-секретарі – пані Староскольцева працювала із Загідом Красновим, а сьогодні вже з мером. Відбувається кулуарність, оспівування. Мер тримається осторонь, коли зносять пам’ятники комуністичним лідерам. Це треба робити, але згідно з законом. Ще одна тема – МАФи. Все це треба робити законно. В нас багато питань. В сфері ОСМД йдуть крадіжки. Я хотів би, аби люди звернули на все це увагу.
В нас є питання й до колишнього мера, який зараз в ВР і може лобіювати закони там. Ми маємо дотримуватися своєї місії, своїх принципів. Я за те, щоб ми йшли далі, рухались. Я не побачив реформ. Треба все виносити на загальний розсуд.

Александр Крамаренко:

В октябре мы проявили свою активность в избирательном процессе. Сегодня 26 февраля. Горсовет не работает, сессии нет, исполкома нет, бюджета нет, комиссий нет. Как избиратели мы вправе спросить, чем депутаты могут гордиться на сегодняшний день. Борис Филатов может не быть специалистом в транспорте, ЖКХ, других сферах, но ему важно быть менеджером. Я этого не увидел. Пришли люди, которые хотят себя попиарить. Нужно что-то делать, идти законным путем. Мы вправе обратиться к Резниченко, Гройсману, чтобы переизбрать новый состав. Мы даем 2 дня. Они зайдут в зал депутатами, а кем выйдут – вопрос.


Немає коментарів:

Дописати коментар