- Територіальним громадам сіл, селищ, міст, районів у містах належить право комунальної власності на рухоме і нерухоме майно, доходи місцевих бюджетів, інші кошти, землю, природні ресурси, підприємства, установи та організації, в тому числі банки, страхові товариства, а також пенсійні фонди, частку в майні підприємств, житловий фонд, нежитлові приміщення, заклади культури, освіти, спорту, охорони здоров'я, науки, соціального обслуговування та інше майно і майнові права, рухомі та нерухомі об'єкти, визначені відповідно до закону як об'єкти права комунальної власності, а також кошти, отримані від їх відчуження. Спадщина, визнана судом відумерлою, переходить у власність територіальної громади за місцем відкриття спадщини. Стаття 60. Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні” -

середу, 2 грудня 2015 р.

Латентный сепаратизм: в Днепропетровске состоялся форум депутатов

Форум депутатов местных советов, посвященный обсуждению законопроекта о создании в Днепропетровском регионе экономической автономии, прошел в Днепропетровске. Мероприятие состоялось по инициативе "Гражданской рады Днепропетровщины" и собрало депутатов местных советов.

Открывая заседание, лидер "Гражданской рады" Сергей Шапран отметил, что проект Закона направлен на повышение благосостояния жителей Днепропетровского региона. Шапран рассказал о проблемах в регионе и о механизмах их решения, которые заложены в законопроекте: "У нас в Днепропетровске самые дорогие продукты питания. У области нет денег на ремонт сетей водоснабжения. У нас стоит ЮЖМАШ - десятки тысяч людей остались без работы. Наш законопроект предполагает, что область получит свыше 2 млрд. гривен на решение этих проблем. Жители получат скидку на ЖКХ - 50%, почувствуют заботу властей".
Участники заседания отвергли обвинения в сепаратизме, которые звучат от радикальной части общества в адрес сторонников экономической автономии. "Некоторые политики выступают с резкой критикой нашей инициативы. Якобы здесь сепаратизм. Те, кто нас обвиняют, они вообще читали наш проект закона? В свое время Черновол занял 2 место на президентских выборах с идеей о федерализации. В частности, он говорил: "По моему мнению, федеративное устройство - это широкое местное самоуправление, а не национальное самоопределение". Черновол считал, что ключ к сохранению единства Украины - это передача полномочий на места, демократизация власти. За него проголосовало семь с половиной миллиона человек - так что все они сепаратисты? Те, кто желают сохранить Украину, заниматься созидательной работой во благо нашей страны - сепаратисты?".

Инициативу, направленную на улучшение качества жизни простых граждан, поддержал и председатель Днепропетровского областного совета Евгений Удод. Он подчеркнул необходимость детального изучения законопроекта. "Любая инициатива по улучшению благосостояния жителей региона очень важна", - сказал Удод, комментируя инициативу "Гражданской рады Днепропетровщины". 

По итогам форума его участники приняли обращение в адрес президента Украины и депутатов Верховной Рады с призывом поддержать проект Закона "О статусе Днепропетровского специального экономического региона".


2 коментарі:

  1. Тіні з минулого вирішили створити на Дніпропетровщині ДНР-2?
    Коли деякі депутати позбавляються своїх повноважень, у них залишаються тільки амбіції, які можуть стати злочинними діяннями.

    Не є таємницею: Дніпропетровська область давно змогла припинити всі спроби сепаратистів дестабілізувати ситуацію в регіоні. Але, як виявилося, повністю викорінити це явище ще не вдалося. Приклад тому – збори колишніх народних обранців на чолі з Сергієм Шапраном під гаслом «Депутати місцевих рад – за Дніпропетровську економічну автономію».
    На зустріч, про яку жоден український журналіст не чув, в найдорожчий й престижний дніпропетровський готель «Україна» прийшли близько сорока чоловік. Правда, у президії, як, до речі, і в залі, ніяких нині діючих депутатів не було – тільки колишні або ті, кому народ мандат довіри так і не дав: наприклад, Попов з Ешонкуловою. Але присутніх це не бентежило (або просто не знали люди?). Забігаючи наперед, скажемо – не бентежило до пори, до часу.
    Для чого зібрали людей? Виявилося, пан Шапран, склавши повноваження депутата обласної ради, і який ніколи не був депутатом Верховної Ради, вирішив презентувати законопроект по автономізації Дніпропетровщини.
    Документ цей вкрай маревний вже хоча б тому, що ніякої конкретики в ньому немає: ні таблиць, ні цифр або порівняльних економічних показників. Так собі, як кажуть шахраї, - мулька. Тим часом, залишимо жаргон для колишньої влади – це саме вона його обожнювала. Бо серйозні дніпропетровські юристи та правозахисники назвали цю цидулку неспроможною і мертвонародженою.
    Інша справа, що пустити пил в очі присутніх цілком можна було, розповідаючи про золоті гори місцевої автономії (про неї, до слова, в фейковому проекті закону нічого не сказано взагалі), які нібито чекають жителів міста та області. І люди слухали солодкі промови горе-спікера. Слухали до того часу, поки не почали говорити обурені представники ГО «Майдан Січеслав-Дніпро», а точніше – її лідер Віктор Романенко.
    Віктор Михайлович, відомий своєю принциповою позицією щодо боротьбі проти будь-яких проявів сепаратизму, пояснив присутнім, що ж насправді відбувається і до чого це може призвести – аж до кримінальної відповідальності за посягання на територіальну цілісність країни та покарання за державну зраду.
    Довелося Романенко й нагадати президії колишніх і про те, що в Україні йде процес децентралізації, завдяки якому вже вдалося акумулювати в регіоні значно більші кошти, ніж це було за часів «проффесора» та родини Вілкулів. Тобто навіщо придумувати небезпечний політичний велосипед а ля ДНР-2, коли влада вже подбала про збереження місцевих бюджетів на власні потреби та кроки щодо реального економічного підйому регіонів.
    Після виступу Віктора Романенка багато людей почали залишати зал. Але, опинившись в коридорі, вони не йшли, а… чекали активістів ГО «Майдан Січеслав-Дніпро», щоб обмінятися номерами телефонів і дізнатися адресу організації, яка дійсно бореться за краще майбутнє для країни та її жителів.
    Вельми була здивована запропонованим «законопроектом» і запрошена на зустріч член вірменської діаспори. Мудра жінка, почувши безперечні контраргументи активістів ГО «Майдан Січеслав-Дніпро», так само пішла зі зборів, вибачившись перед активістами майдану і дивуючись тому, яким саме чином її хотіли використати втемну і тому, в яку насправді небезпечну авантюру втягують людей Шапран і компанія .
    Зазначу, що під час зустрічі Сергію Шапрану задавали досить незручні питання, на які він не міг відповісти. Наприклад,Роман Луценко цікавився - хто ж з реальних народних депутатів внесе його «проект закону» до Верховної Ради. Адже саме людина з таким статусом має це зробити. Але Шапран мовчав, ніби вобла об лід. Втім, він також не міг відповісти і на масу інших запитань із залу, які пролунали після жорсткого і правдивого виступу Олександра Миколайовича Зеркаля, який розповів про суперечності «законопроекту» Конституції та Кримінальному кодексу України.

    ВідповістиВидалити
  2. А після почутого в престижному залі воїн Олексй Ірлик, який днями повернувся з АТО, поділився своїми враженнями:
    - Вони тут про якусь економічну автономію базікають, - сказав Олексій, - а хлопці там, в окопах, зараз захищають цілісність і незалежність України. Якби вони їх почули, повірте, навіть не знаю, що б вони з ними зробили. Адже це не жарти – ділити країну!
    Цікаво, що «сходку» в готелі знімали якісь секретні телевізійники без розпізнавальних знаків. А з часом сюжет про зустріч, на яку наших, вітчизняних журналістів навіть не запрошували, пройшов на російському телеканалі «Лайф Ньюз», відомому своєю ненавистю до всього українського. І, звичайно ж, озвучену альтернативну думку активістом майдану росіяни не транслювали. Сурмили тільки про те, що Дніпропетровщина нібито в єдиному пориві мало не за відділення від України. Нісенітниця, м’яко кажучи. Звичайна пропаганда, причому зроблена аби як.
    І ще про тих, хто під крилом Шапрана зібрався автономізувати Дніпропетровщину. У президії варто було звернути увагу на табличку - Ольга Коваленко із Всеукраїнського союзу православних жінок (ВСПЖ), яка в 2005-2006 рр. очолювала дніпропетровську міську організацію Об'єднання «Жінки за майбутнє». Подейкують, що в ті роки організацію фінансувала Людмила Кучма, а Коваленко запам'яталася народу у зв'язку з великими розтратами грошових вливань.
    Зараз мадам Коваленко очолює кілька громадських організацій, у тому числі ВСПЖ, і навіть має нагороду від московського патріарха Кирила, з яким неодноразово зустрічалася в Москві. Більше того, пан Гундяєв (він же поп Кирило та володар «всея та всього») навіть нагородив Ольгу відзнакою «За державну та громадську діяльність на благо Вітчизни, церкви і народу Російської Федерації». Нічого не бентежить? Та отож!
    Але й це ще квіточки. Ольга Коваленко безпосередньо пов'язана з померлою, точніше перефарбованою Партією Регіонів, колишній начальник штабу якої, пан Разгоняєв, тепер очолює аналогічну структуру Опозиційного блоку Олександра Вілкула. Зійшлися пазли? От і добре.
    Знаєте, коли зустріч з «депутатами» закінчувалася, один з активістів ГО «Майдан Січеслав-Дніпро» вигукнув: «Слава Україні!», і майже весь зал відповів йому: «Героям слава!» А це, хлопці, хоч невелика, але перемога нашої країни над всякими там автономістами.
    Що ж, нехай це буде попередженням для Шапрана. Так, торгував він колись спортивним інвентарем, активно спортом займався, ну, і продовжував би в тому ж дусі. Так ні – в політику знову захотілося. Може, не з того входу та не тим макаром він туди знову увійти хоче?

    Прес-служба ГО "Майдан Січеслав-Дніпро"
    http://msdnipro.com/nashi-statti/tini-z-minulogo-virishili-stvoriti-na-dnipropetrovshhini-dnr-2.html

    ВідповістиВидалити