- Територіальним громадам сіл, селищ, міст, районів у містах належить право комунальної власності на рухоме і нерухоме майно, доходи місцевих бюджетів, інші кошти, землю, природні ресурси, підприємства, установи та організації, в тому числі банки, страхові товариства, а також пенсійні фонди, частку в майні підприємств, житловий фонд, нежитлові приміщення, заклади культури, освіти, спорту, охорони здоров'я, науки, соціального обслуговування та інше майно і майнові права, рухомі та нерухомі об'єкти, визначені відповідно до закону як об'єкти права комунальної власності, а також кошти, отримані від їх відчуження. Спадщина, визнана судом відумерлою, переходить у власність територіальної громади за місцем відкриття спадщини. Стаття 60. Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні” -

пʼятницю, 13 листопада 2015 р.

Меморандум політиків і громадських організацій Дніпропетровська (ФОТО)


У понеділок, 9 листопада, в прес-центрі ІА «МОСТ-ДНІПРО» відбулася прес-конференція на тему: «Меморандум політиків і громадських організацій Дніпропетровська».


У прес-конференції взяли участь:
- Народний депутат України, кандидат на посаду міського голови Дніпропетровська Борис Філатов;
- Голова правління громадської організації «Майдан Січеслав-Дніпро» Віктор Романенко;
- Директор правозахисної групи «Січ» Дмитро Рева;
- Керівник громадської організації «Нове бачення» Олена Зима;
- Керівник ГО «Січ-Дніпро» Кирило Дороленко;
- Заступник керівника ГО «Комітет по боротьбі з корупцією та оргзлочінністю» Віктор Каракуця.
У минулі вихідні, 7-8 листопада, в Дніпропетровську ряд громадських організацій та активістів Дніпропетровська, а також кандидат у мери міста Борис Філатов підписали Меморандум про співпрацю та взаємну відповідальність.
Борис Філатов розповів, що до підписання документа залучалися, насамперед, соціально активні кадри, що працюють в різних напрямках життєдіяльності міста, починаючи від нерухомості та комунальної власності, закінчуючи правозахисною діяльністю: «У період роботи в Дніпропетровській обласній державній адміністрації, я обіймав посаду заступника губернатора з внутрішньої політики і, в тому числі, курирував питання, пов'язані з діалогом з громадянським суспільством, громадськими організаціями, активістами. За даним Меморандумом я приймаю на себе зобов'язання взаємодіяти з громадянським суспільством у разі обрання мене міським головою. Також я приймаю на себе зобов'язання не взаємодіяти з представниками минулої влади », - сказав Борис Філатов.

7.11.2015 підписання Меморандуму.
Він також зазначив, що на сьогоднішній день підписи під Меморандумом поставили 19 громадських організацій, але список активістів та громадських організацій продовжує розширюватися: «Це колективний Меморандум і ми відкриті для всіх. Хочу відзначити, що крім суспільно-політичних, наші двері відкриті для всіх, хто свою статутну діяльність будує на окремих напрямках, аж до захисників тварин. Підкреслюю, наші двері відкриті для всіх », - додав Філатов.
Кандидат в мери Дніпропетровська підкреслив, що документ накладає на нього певні зобов'язання, зокрема - постійна взаємодія з громадянським суспільством. Саме постійний прямий діалог Борис Філатов вважає основою такої взаємодії: «Співпраця з громадськістю передбачає, передусім, безперервний діалог. Це ненормально, коли влада і суспільство існують окремо один від одного. Всі громадські діячі та активісти зможуть  потрапити до мене на прийом або зателефонувати мені безпосередньо. Мої двері завжди відкриті для них», - сказав Борис Філатов.
Політик зазначає, що на сьогоднішній день вкрай важливим фактором у функціонуванні міської влади є її оновлення і прихід до мерії молодих людей, що не мають майнових інтересів і заплямованих корупційними діяннями: «Якщо ми хочемо змінити кадрову політику, то ми повинні інтегрувати у владу соціально активних людей , Якщо ми хочемо побудувати новий і справедливий місто, справедливе суспільство, то, в першу чергу, то цим повинні займатися люди, які не мають майнових інтересів у міському господарстві, а також люди, незаплямовані корупційними скандалами. У політику мають прийти молоді люди і нові обличчя», - сказав він.
Дмитро Рева повідомив, що правозахисна група «Січ» виступає на підтримку Бориса Філатова і закликав громадськість також підтримати кандидата: «Наша правозахисна організація за своєю суттю є аполітичною. Ми висловлюємо свою підтримку Борису Філатову і закликаємо громадських працівників і патріотів міста прийти і проголосувати. Я обіцяю, що ми забезпечимо новообраної міської влади підтримку ініціатив, спрямованих на те, щоб Дніпропетровськ став чесним, справедливим і законослухняним містом», - сказав він.

Віктор Романенко зазначив, що організація «Майдан Січеслав-Дніпро» має намір контролювати хід виконання програми Бориса Філатова з розвитку Дніпропетровська: «Особисто я і вся наша організація підтримуємо Бориса Філатова, тому що ми бачимо конструктивну співпрацю з цією людиною. Якщо надалі ми побачимо, що програма, яка розрахована на 730 днів не буде виконуватися, або буде виконуватися неналежним чином ми будемо прямо, але конструктивно підходити до цього питання, відверто про це говорити.Дуже важливо, що Борис Філатов - корінний дніпропетровець, а хто як не він зможе ефективно вирішувати проблеми міста?», - Відзначив Романенко.
Олена Зима повідомила, що організація «Нове бачення» вперше співпрацює з «Українським об'єднанням патріотів - УКРОП», але вже зараз бачить точки дотику в роботі: «Наша організація займається освітніми проектами і роботою з молоддю. Наші проекти спрямовані на громадянське виховання, розвиток критичного мислення, патріотизму. Раніше ми не співпрацювали з «Українським об'єднанням патріотів - УКРОП», але на сьогоднішній день ми працюємо в одній площині, наші цілі збігаються і сьогодні необхідно об'єднуватися. Тільки тоді громадянське суспільство буде сильним, коли воно буде здатне до об'єднання», - заявила вона.
Кирило Дороленко зазначив, що членами організації було прийнято рішення про підтримку Бориса Філатова, як еволюційного політика нової формації: «Чому ми вирішили підтримати Бориса Філатова? Для нас, як для молоді, очевидним є рішення вибирати наше майбутнє. Ми підтримуємо еволюційних політиків, які здатні дати можливості для того, щоб Україна розвивалася і йшла вперед, а не зупинялася на досягнутому або своє минуле », - сказав він.
Віктор Каракуця відзначив заслуги Бориса Філатова в процесі збереження миру і стабільності в регіоні: «Борис Філатов зробив чимало для світу в Дніпропетровську. Свого часу стабілізація ситуації і те, що снаряди не падали в Дніпропетровську - це заслуга тієї команди», - заявив він.


Немає коментарів:

Дописати коментар