- Територіальним громадам сіл, селищ, міст, районів у містах належить право комунальної власності на рухоме і нерухоме майно, доходи місцевих бюджетів, інші кошти, землю, природні ресурси, підприємства, установи та організації, в тому числі банки, страхові товариства, а також пенсійні фонди, частку в майні підприємств, житловий фонд, нежитлові приміщення, заклади культури, освіти, спорту, охорони здоров'я, науки, соціального обслуговування та інше майно і майнові права, рухомі та нерухомі об'єкти, визначені відповідно до закону як об'єкти права комунальної власності, а також кошти, отримані від їх відчуження. Спадщина, визнана судом відумерлою, переходить у власність територіальної громади за місцем відкриття спадщини. Стаття 60. Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні” -

середу, 28 жовтня 2015 р.

І ФАК, і шоколодний олігарх - вороги України

Політолог Олексій Якубін повідомив про ймовірний «заколот» серед трьох олігархів України. На думку експерта саме Ренат Ахметов, Ігор Коломойський та втікач Дмитро Фірташ найближчим часом обєлнаються у таку собі «фінансову коаліцію» та «вдарять» по позиціях Президента України Петра Порошенка. 


Новину передає «Преса України».

У інтерв’ю одному із українських видань Якубін пояснив суть проблеми. Політолог, зокрема, висловив припущення щодо створення такого собі «олігархічного блоку», який виступить проти Порошенка. Більше того, у разі вдалого наступу цій трійці вдасться лишити Президента України усього, що він отримав перебуваючи на такій високій посаді. Такі припущення експерта мають реальні причини: «Зараз цікава ситуація склалася в Донецькій області. Там «Опозиційний блок» вступає в союз з «Відродженням» за ключовими параметрами. Є бажання у Коломойського і Ахметова на якомусь рівні виробити спільну стратегію протистояння Президента».

Якубін навіть пожартував на цю тему.

«Знаючі люди вже жартують над абревіатурою цих трьох олігархів — ФАК. До Ахметова та Коломойського приєднається Фірташ, тому така назва складається», — розповів Якубін. 

Експерт вважає, що критика цих трьох олігархів й стала причиною до такого об’єднання. 

«Це буде ситуативний союз, а не партнерство. Інтереси у них різні, але досягти бажаного вони зможуть,  разом. Якщо вони не об'єднуватися, то поодинці оточення Президента їх знешкодить. Вони бачать, що процес деолігархізації призводить до того, що в країні з'являється один великий олігарх і його задоволене оточення», - пояснює політолог. 

Олексій Якубін пояснює, що олгірахи бояться, що держава почне контролювати все. Таким чином їм нічого не залишиться, а це ситуація яка неприйнятна для цього «блоку». 

«Стартує акціонування «Укрзалізниці». Всім ясно, хто хоче цей ласий шматочок. На черзі порти, а ще залишається земля. Це той ресурс, на який вони всі розраховують. Ця трійка олігархів розуміє: якщо вони зараз не зупинять команду Президента, то залишаться без цих активів. Ця масштабна шахова гра на роки», — резюмує він.

Нагадаємо, після місцевих вибрів політологи, підбиваючи підсумки волевиявлення українців, заговорили про «вотум національної недовіри», який отримали Фірташ, Ахметов, Коломойський
.


Немає коментарів:

Дописати коментар