- Територіальним громадам сіл, селищ, міст, районів у містах належить право комунальної власності на рухоме і нерухоме майно, доходи місцевих бюджетів, інші кошти, землю, природні ресурси, підприємства, установи та організації, в тому числі банки, страхові товариства, а також пенсійні фонди, частку в майні підприємств, житловий фонд, нежитлові приміщення, заклади культури, освіти, спорту, охорони здоров'я, науки, соціального обслуговування та інше майно і майнові права, рухомі та нерухомі об'єкти, визначені відповідно до закону як об'єкти права комунальної власності, а також кошти, отримані від їх відчуження. Спадщина, визнана судом відумерлою, переходить у власність територіальної громади за місцем відкриття спадщини. Стаття 60. Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні” -

неділю, 18 жовтня 2015 р.

Журналісти оприлюднили зарплати і ціни автомобілів співробітників СБУ

Співробітники Служби безпеки при скромних офіційних зарплатах користуються автомобілями вартістю від 30 до 100 тисяч доларів.

 Про це йдеться в сюжеті-розслідуванні програми “Схеми”.
Журналісти звернули увагу, що працівники СБУ пересуваються на коштовних автомобілях.

Зарплати в головному управлінні СБУ в Києві та Київській області варіюються від 4 до 16 000 гривень, йдеться в розслідуванні. При цьому деякі співробітники спецслужби щоранку приїжджають на роботу на автомобілях вартістю від 30 до 100 тисяч доларів.
Зокрема перший заступник голови СБУ, начальник головного управління у боротьбі з корупцією та організованою злочинністю центрального управління СБУ Віктор Трепак їздить на роботу на Toyota Land Cruiser Prado.
Журналісти поцікавилися декларацією Трепака, але він виявився єдиним в управлінні СБУ, хто не оприлюднив власні статки на офіційному сайті. Декларація з’явилася майже через тиждень після запиту журналістів. У документі вказано, що Toyota Land Cruiser знаходиться у власності родини Трепака, йдеться в сюжеті.
Начальник головного управління СБУ в Києві та Київській області Михайло Глуговський запевняв журналістів, що у його відомства немає парковки біля будівлі. Водночас журналісти з’ясували, що в розпорядженні співробітників СБУ є відразу кілька парковок, на яких чимало машин класу “люкс”.
За словами Глуговського, за останні 3 місяці за підозрою в корупції було затримано 25 офіцерів СБУ і процес очищення відомства від корупції триває.
Як відомо, під час зйомок авто біля головного управління СБУ в Києві області на знімальну групу силовики вчинили напад.
“Голова служби Василь Грицак публічно пообіцяв свою допомогу в ідентифікації оперативних співробітників задля їхньої безпеки, проте – нічого не зробив”, – зазначив Ткач.
“Ми надіслали офіційний запит до СБУ з проханням допомогти ідентифікувати героїв сюжету. Проте, відповідь від СБУ прийшла тоді, коли в сюжет технічно неможливо внести будь-які зміни”, – додав він.
Водночас Служба безпеки намагалася зашкодити виходу в ефір сюжету.
“Наша редакція вважає такі дії СБУ новою спробою тиску на журналістів, а посилання на потенційну приналежність зафіксованих людей до учасників АТО – зухвалою спробою прикрити небажання викривати корупціонерів у власних лавах”, – зазначив Ткач.


Немає коментарів:

Дописати коментар