- Територіальним громадам сіл, селищ, міст, районів у містах належить право комунальної власності на рухоме і нерухоме майно, доходи місцевих бюджетів, інші кошти, землю, природні ресурси, підприємства, установи та організації, в тому числі банки, страхові товариства, а також пенсійні фонди, частку в майні підприємств, житловий фонд, нежитлові приміщення, заклади культури, освіти, спорту, охорони здоров'я, науки, соціального обслуговування та інше майно і майнові права, рухомі та нерухомі об'єкти, визначені відповідно до закону як об'єкти права комунальної власності, а також кошти, отримані від їх відчуження. Спадщина, визнана судом відумерлою, переходить у власність територіальної громади за місцем відкриття спадщини. Стаття 60. Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні” -

вівторок, 22 вересня 2015 р.

Гройсман - шулєр! (Документально підтверджена історія тушкування і фальсифікацій в українському парламенті)

18 вересня 2015 року народний депутат Артем Вітко, викуплений як тушка Третьяковим за завданням Порошенка, оголосив із парламентської трибуни про вихід із фракції Радикальної партії, за списком якої він був обраний до Верховної Ради. Відповідну письмову заяву Вітко передав головуючому на засіданні Гройсману, який її одразу і оголосив.
Після оголошення тушкою Вітком заяви про вихід із опозиційної фракції Радикальної партії секретаріатом парламенту на офіційному сайті були внесені відповідні зміни: на персональній сторінці Вітка зазначили, що він не входить до складу будь-якої фракції (фото 1), а чисельність фракції РПЛ вказали 21 особу замість 22, також вилучили інформацію про членство Вітка у нашій фракції (фото 2).
Відповідно до частини 6 статті 81 Конституції України, у разі виходу народного депутата України із складу фракції його повноваження припиняються достроково на підставі закону за рішенням вищого керівного органу відповідної політичної партії з дня прийняття такого рішення. На виконання прямої норми Конституції України з'їзд Радикальної партії, який відбувся в Києві 18 вересня 2015 року, прийняв рішення про припинення депутатських повноважень Вітка у зв'язку із зрадою ним виборців. З'їзд також прийняв рішення звернутися до Центрвиборчкому з проханням зареєструвати народним депутатом наступного у виборчому списку Радикальної партії.
Після того, як ми провели з'їзд, на якому припинили повноваження Вітка і звернулися до ЦВК, на сайті парламенту відбулися дивні метаморфози. Президентська тушка Вітко раптом ... знову став членом фракції Радикальної партії. Про що секретаріатом парламенту були зроблені відповідні зміни на сайті Ради (фото 3,4). Хоча заяви про входження назад до фракції Вітко не писав і відповідного рішення наша фракція не приймала.
Це рішення за нашу фракцію прийняв Порошенко і виконавці його злочинних наказів Гройсман і Третьяков. Очевидно, нові патрони пояснили Вітку, який не знає вимог Конституції України щодо наслідків його виходу із фракції, що він лохонувся і порадили написати заяву про відкликання своєї заяви про вихід із фракції РПЛ, що він одразу і зробив. Вітко, який до цього з трибуни парламенту заявляв, що "я категорически осуждаю любую политическую проституцию, поэтому больше не хочу находиться в этой политической силе и я сожалею, что я потратил целый год своей жизни", раптом терміново передумав і відкликав свою заяву про вихід із фракції
Всі ці шахрайські, політично не чесні і безвідповідальні маніпуляції були зроблено з однією метою - щоб тушка не втратила депутатський мандат. Однак рішення про входження депутата до тієї чи іншої фракції може приймати лише сама фракція. Тобто, щоб Вітко був знову прийнятий до складу фракції РПЛ, з якої він вийшов внаслідок підкупу, має бути його заява про входження до фракції, а також відповідне рішення самої фракції. Однак ні заяви Вітка, ні рішення фракції РПЛ про його входження до фракції немає і бути не може, бо ми продажних тушок назад не приймаємо. Проте на сайті парламенту на сторінці Вітка без нашого відому і дозволу самовільно знову вказали, що він є членом нашої фракції. Ця інформація не відповідає дійсності, бо ні Гройсман, ні секретаріат парламенту не мають права приймати чи виключати будь кого до складу нашої фракції без нашого на те рішення.
Всі ці незаконні, шахрайські маніпуляції за вказівкою Гройсмана на сайті Ради з фальшивим членством Вітка у фракції РПЛ насправді переслідують одну мету - зберегти тушці депутатський мандат, щоб використовувати його в потрібних владі голосуваннях. Таким чином Порошенко, як і Янукович, намагається створити свою більшість у Раді за рахунок продажних чи боягузливих політичних тушок із інших фракцій.
Депутатські повноваження Артема Вітка припинені з моменту ухвалення відповідного рішення з'їздом Радикальної партії, тому ми вимагаємо від Центрвиборчкому зареєструвати народним депутатом наступного за виборчим списком РПЛ кандидата. А від голови парламенту Гройсмана вимагаємо припинити шахрайські маніпуляції, за які він обов'язково буде відповідати.

Джерело: Олег Ляшко




Немає коментарів:

Дописати коментар