- Територіальним громадам сіл, селищ, міст, районів у містах належить право комунальної власності на рухоме і нерухоме майно, доходи місцевих бюджетів, інші кошти, землю, природні ресурси, підприємства, установи та організації, в тому числі банки, страхові товариства, а також пенсійні фонди, частку в майні підприємств, житловий фонд, нежитлові приміщення, заклади культури, освіти, спорту, охорони здоров'я, науки, соціального обслуговування та інше майно і майнові права, рухомі та нерухомі об'єкти, визначені відповідно до закону як об'єкти права комунальної власності, а також кошти, отримані від їх відчуження. Спадщина, визнана судом відумерлою, переходить у власність територіальної громади за місцем відкриття спадщини. Стаття 60. Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні” -

пʼятницю, 28 серпня 2015 р.

НЕБЕЗПЕЧНЕ ХОБІ: БЛОГЕР (заява про погрози вбивством)

Виявляється, на 25-му році української незалежності, в країні з найдемократичнішою Конституцією і найдосконалішим законодавством, висловлювання своєї думки на підтримку верховенства права і законності - досить небезпечна справа.

Той, хто має активну громадянську позицію, воліє її висловлювати і відстоювати в рамках чинного законодавства, може наразитися на тиск з боку тих, для кого власне егоїзм, переважає законність і порядок.
   Розсіюється пил після громадських обговорень щодо перейменування міста, районів та вулиць Дніпропетровська. Комісія з перейменування, в якій залишилися активісти дніпропетровського майдану і історики місцевих ВУЗів, провела величезну роботу по виявленню «неблагонадійних» назв в топоніміці нашого міста. Під дію закону «Про декомунізацію» із 2400 топонімічних назв міста, потрапило 270 – 11% від загальної кількості. В якості альтернативи, комісія напрацювала і запропонувала перейменувати зазначені топонімічні назви напрацьованими варіантами або історичних назв, або назв, які прославляють славне козацьке минуле краю. Або на честь історичних діячів та героїв, а також героїв сьогодення. Напрацювання комісії носять виключно рекомендаційний характер. Головним аргументом, має залишатись думка людей, які мешкають в просторі даних інфікованих топонімічних координат.
   Але, на диво, в Дніпропетровську є «громадські активісти» (не члени комісії), які не готові погоджуватися з буквою закону і думкою інших. Про одного з таких «активістів» піде мова в заяві до міліції:
                                    Начальнику Дніпропетровського
                      МУ ГУ МВС України в Дніпропетровській області
                     Полковнику міліції Кабаненку Олегу Михайловичу
                          49101, м. Дніпропетровськ, вул. Красна, 20-а
                                     Тел.. : (056) 756-50-01; 756-50-02
                  

                                    Філіпенка Сергія Веніаміновича
                                        17.12.1970  року народження,
                                           49055, м. Дніпропетровськ,

                                          ЗАЯВА
                           про погрози вбивством

      27 серпня 2015 року близько 23:00 від громадянина Андрія Бута  в соціальній мережі «Фейсбук»  отримав повідомлення в якому повідомлялось, що організованою  групою осіб плануються певні дії, які мають на меті завдати шкоди моєму здоров’ю, а можливо і життю. 

Цю погрозу сприймаю, як реальну загрозу  із наступних підстав:

      Після появи моєї першої публікації «Декомунізація, але з початку – децентралізація» (14 серпня 2015 року) в своєму блозі «Січеслав інфо», щодо втілення закону «Про декомунізацію» в місті Дніпропетровську, де я наполягаю на законному і цивілізованому вирішенні даного питання, в рамках закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», шляхом проведення місцевого референдуму щодо перейменування, в мережі «Фейсбук»,  від громадянина Андрія Бута (тел.. (097) ХХХХХХХ), почало надходити багато безпідставних і несхвальних відгуків, образ та звинувачень моєї співпраці з політичною силою «Опозиційний блок» та її лідером Олександром Вілкулом, що за два тижні  (до 27 серпня 2015 року), завдаючи мені моральної, психічної та психологічної шкоди, трансформувалися у відверті погрози про ретельне планування дій, метою яких, є бажання завдати шкоди моєму здоров’ю, а можливо і життю, організованою групою відомих йому (Андрію Буту) осіб.
На підставі вищезазначеного

   Прошу:
 

1. Відповідно до статті 214 КПК України прийняти мою заяву та протягом 24 годин зареєструвати до Єдиного реєстру досудових розслідувань і розпочати розслідування кримінального правопорушення, яке підпадає під дії, передбаченні у ст. 129 КК України.
2. Відповідно до ст. 223 КПК України провести відповідні слідчі дії з метою встановлення персонального і кількісного складу осіб (членів організованої групи), які мають на меті (планують) завдати шкоду моєму здоров’ю, а можливо і життю.
3. По закінченню досудового розслідування, матеріали направити до суду.
4. Про підсумки розслідування, у визначений законом строк, проінформувати мене письмово, за вказаною вище домашньою адресою.

В іншому разі буду вимушений оскаржити бездіяльність слідчого під час досудового розслідування, відповідно до ст. 303 КПК України.

   Попереджений про кримінальну відповідальність згідно зі ст. 383 КК України за завідомо неправдиве повідомлення про вчинення злочину:
                                                                                            
   Додаток:
- ксерокопії скріншотів діалогу в соціальній мережі «Фейсбук», між мною і згаданою вище особою, з моментом погрози – на 3 (трьох) арк..

28.08.2015                                                Філіпенко С. В.



Матеріали по темі перейменування:

Немає коментарів:

Дописати коментар