- Територіальним громадам сіл, селищ, міст, районів у містах належить право комунальної власності на рухоме і нерухоме майно, доходи місцевих бюджетів, інші кошти, землю, природні ресурси, підприємства, установи та організації, в тому числі банки, страхові товариства, а також пенсійні фонди, частку в майні підприємств, житловий фонд, нежитлові приміщення, заклади культури, освіти, спорту, охорони здоров'я, науки, соціального обслуговування та інше майно і майнові права, рухомі та нерухомі об'єкти, визначені відповідно до закону як об'єкти права комунальної власності, а також кошти, отримані від їх відчуження. Спадщина, визнана судом відумерлою, переходить у власність територіальної громади за місцем відкриття спадщини. Стаття 60. Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні” -

пʼятницю, 31 липня 2015 р.

Антикорупційне окозамилювання на «Межигірיї - 2» (фото + документ)

Всі від Америки-Європи, АП—Кабміну і аж до сільради дискутують,застерігають, звітують і успішно борються з головним ворогом сьогодення України – Її Величністю - Корупцією. Але цей непереможний монстр лише видозмінюється і як «Чужой» чудово вмонтовується і функціонує у кожній наступній політсистемі і владі.


Трудовому люду вже приїлись пустопорожні бенефіси нардепів-артистів розмовного жанру на всіляких теле-виставах. Вони чортихаючись вголос і пошепки матюкаючись йдуть до райадміністрацій, судів, земресурсів і несуть зелені «Франкліни», причому, вдвічі більше, ніж раніше. Хочемо привести унікальний приклад чи то безпорадності й недолугості, чи то саботажу й вмотивованості різних гілок і поверхів влади, різновидів правоохоронних органів і судів("Межигір"я-2" (http://n-v.com.ua/mezhigirya-2-gidra-korupci%D1%97/))...

Ми віддали це ОСОБИСТО в руки:

«Голові Дніпропетровської обласної адміністрації Резніченку В.М.
Шановний Валентине Михайловичу !
Суспільного розголосу вже на всеукраїнському рівні набуває земельний скандал « Межигірיя -2 » в м. Підгородне, де відбувається знищення заказника, незаконна забудова й утворення стихійного звалища. Відведення можновладцям м. Дніпропетровська земельних ділянок відбулось прямо на водному дзеркалі. Погодження видавались на підставну 84-річну особу Мамченка М.М. Прорабом рейдерського кооперативу є колишній депутат Підгородненської міськради і керівник БЮТ-у, а нині активіст «Самопомочі» Гайдук М.П, який організував платне звалище, самовільно будує тут дороги. Будучи посередником законспірованого організованого злочинного угрупування (ОЗУ), куди входять представники прокуратури, СБУ, ОБЕП-у, УБОЗ-у та влади , він виставив на продаж 50 земельних ділянок (по 50 тис.$) на загальну суму 2,5 млн. $. Близько 50 мільйонів бюджетних коштів були використані не на благоустрій міста, а на елітне поселення корупціонерів «Царське село», як вони його називають. Завезено тисячі вантажівок сміття, були спроби прокласти дорогу прямо через оселі громадян, зруйнувати паркани, обмежити проїзд до автомагістралі, лунали погрози. Афера полягає ще й в тому, що більшість цих ділянок взагалі непридатні для будівництва, бо знаходяться на старому руслі р.Кільчені, засипані сміттям та притрушені землею й чекають на довірливих громадян.
Всі, хто не хоче втратити погони й посаду мають добровільно повернути земельні ділянки громаді для рекультивації та повернення в заказник, а придатні для будівництва надати учасникам АТО.
Просимо Вас взяти під особистий контроль боротьбу зі злочинним угрупуванням й сприяти у наступному :
1. Відкрити кримінальні впровадження за фактами знищення 20га заказника, відкриття стихійного звалища, незаконного будівництва доріг, порушення норм природоохоронної зони, розкрадання бюджету, використання службового становища.
2. Підгородненській міській раді скасувати рішення щодо виділення даних земельних ділянок та стати позивачем у суді з метою їх повернення територіальній громаді, зокрема, учасникам та дітям загиблих воїнів АТО…»

19 червня – резолюція голови ОДА: всім службам провести перевірку, але...
Ми зловили на гарячому і зафіксували факт не тільки вивантаження сміття в заказнику, а й незаконного будівництва дороги. Та коли заарештували вантажівку нас разом з правоохоронцями намагався заблокувати власник будівельної бази "У нас все є" в м.Підгородному Олександр Рафікович Керимов, який "випадково приїхав сюди постояти в тіньку й розвернутись бусиком".Він економив, а Гайдук М.П.(прораб ОЗУ) заробляв на вивезенні сміття на офіційне звалище десь 500грв.на кожній вантажівці, а їх було десятки. Пішли блатні дзвінки, перемовини. Згадались 90-ті... Але ми вантажівку доправили в РВВС,порушили адміністративне впровадження, наразі чомусь тягнеться з кримінальним відкриттям справи. Сподіваємось і прослідкуємо, щоб сіли не водії-роботяги, а верховоди ОЗУ.
11 липня правопорушники знову відсипали дорогу і цинічно насміхалися над всім Дніпропетровським райвідділом і відверто погрожували при свідках. 13 липня Громадський сектор на прес-конференції в "Днепр Пост" офіційно звернувся до начальника УВС в Дніпропетровській області Ігоря Репешка, щоб він допоміг у відкритті кримінального впровадження начальнику Дніпропетровського РВВС Олександру Чіпцю і прискорив його впровадження начальником слідства Ігорем Маслаком, за фактами відкриття стихійного звалища, незаконного будівництва доріг, порушення норм природоохоронної зони, розкрадання бюджету, використання службового становища, а також за погрози й перешкоджання діяльності громадських активістів .

Особисто був двічі у прокурора Дніпропетровського району Сергія Борисова, у якого ця справа, начебто, на контролі.
Давно не користуюсь ненормативною лексикою, але хочеться заволати : «Де в Бога душу мать всі?! Чому так і не розкрите, за розголос отруєння гексахлорбензолом з теплообмінників, цинічне вбивство битками еколога-активіста Володимира Гончаренка в серпні 2012 , хто зламав щелепу Віктору Жиху, який знімав незаконний видобуток піску в липні 2015?
На кой ляд нам стільки бездіяльних, нестелепних чи продажних йолопів - борців із Корупцією? Де віддані присязі народні обранці й правоохоронці, не говорячи про десятки антикорупційних і екологічних ГО, які «воюють», виключно, з екранів ТБ чи кабінетів? Чому «правосеки» змагаються із корупціонерами в Мукачеві аж за 1800 км. від Дніпра, але не можуть здолати 0,5 км (!) від Підгородненського блокпосту до "Межигір"я-2" ? Чому земляк і колишній нардеп, а нині головний Соціаліст Дніпропетровщини Іван Ступак не дає відкоша злодіям у себе під носом, на рідній Кільчені ? Чому всі разом такі безпорадні і не можуть «дати по заїдам» якимось покручам гайдукам, які навчились за все життя лишень красти, як колись цупили 20 років авіабензин у ВОХР-і, а ще в насмішку над підгороднянами очолювали «Товаристо охорони природи»? Та й усьому корупційному ОЗУ, яке нині «віджимає» землю у громади, перепродає, нищить все живе? Чому до хрипоти сперечаємось за перенайменування всього і сором’язливо мовчимо про надання житла, землі, соціальних гарантій, списання кредитів для тих, хто поліг чи скалічений в АТО? Чому в тому ж Підгородньому немає вулиці Андрія Савчука і земельного наділу для його доньки-сироти?»
.

P.S. Крига скресла, після погроз фізичної розправи на мою адресу, надійшла заява до Дніпропетровського РВВСУ і збирається матеріал на відкриття кримінального впровадження на … мене. Заявник – представник ОЗУ, така собі гр. Світлана Семко. Добре, що мене ще не звинувачують у зґвалтуванні якоїсь бабусі у трамваї. Стосовно провокацій і інсинуацій проти незалежних активістів ми вкотре говорили на прес-конференції 13.07.15. Режим збороли, а справа Її Величності Корупції живе й перемагає?!

P.S.-2 27 липня вдруге провели громадський арешт, не зважаючи на погрози, стали під колеса КаМаЗу і разом з міліціянтами доставили вантажівку у Дніпропетровський РВВСУ. Як стало відомо, координатор ОЗУ - депутат Підгородненської міськради, колишній ОБЕЗ-івець Володимир Шатов наполегливо намагається "протягти" через сесію узаконення будівництва дороги корупціонерів "по головах" людей та депутати і громада проти. Просимо вважати цю статтю офіційною заяваю до всіх компетентних органів. З нетерпінням чекаємо на кримінальне впровадження. Будемо вдячні всім небайдужим за підтримку в боротьбі зі злодіями...
29 липня ми доповіли про ОЗУ, погрози та відмовки у відкритті кримінальних впроваджень ОСОБИСТО начальнику УМВС Ігорю Репешко. Він дав слово, як людина "свіжа" і не обтяжена місцевими корупційними зв"язками, розібратись із злочинцями і бездіяльністю колег по закону...

Слава Україні!...

З повагою, голова ГО «Земля і Воля» Костянтин Писаревський
Матеріали по темі:

·                     СУД ПЕРЕНІС РОЗГЛЯД СПРАВИ РЕЙДЕРІВ-ЧИНОВНИКІВ

·                     Скандал в Подгородном: уничтожение заказника, незаконная застройка и образование стихийной свалки (ВИДЕО)

·                     МЕЖИГІР’Я-2, ГІДРА КОРУПЦІЇ


·                     SOS! В ПІДГОРОДНОМУ ЗНИЩУЮТЬ ЗАКАЗНИК (фото)


















1 коментар:

  1. .
    __________ А ПРАВИЛЬНО ЛИ МЫ БОРЕМСЯ? __________
    "Одни дети Украины бесконечно борются с коррупцией, как Донкихот с ветряными мельницами, ибо не знают, что коррупция – это негативное общественное явление, а, следовательно, к нему непосредственно причастно большинство общества и поэтому с таким явлением борьба будет столь же эффективна, как и бой меньшинства против большинства. Именно поэтому борьба с негативными общественными явлениями, как и с сорняками, – бесконечная. Такие явления, если хотят преодолеть, то следует, как и сорняки, не косить, а искоренять, вырывать с корнем из грунта, в котором это явление родилось и питается, а питаясь, цветет буйным цветом, распространяется и всегда способно возродиться.

    Почвой негативных общественных явлений, как известно, есть определенные условия, в которых происходит общественная жизнь. Так, например, для коррупции в Украине такими условиями являются частная собственность и бюрократическая система государственного правления имени Сталина, которую государство унаследовала от СССР, и сохранило в почти неизменном виде и по сей день. Известно, что искоренить частную собственность можно, заменив её на общественную собственность, а искоренить бюрократическую систему государственного правления можно, заменив её на систему демократического государственного правления. Последняя замена произойдет в Украине со вступлением в силу: - закона ...

    Среди перечисленных законов не видно любимой забавы бюрократов, используя которую они имитируют бурную деятельность: речь идет о создании новых бюрократических кормушек – бюро по борьбе с коррупцией, комитет по борьбе с коррупцией в бюро по борьбе с коррупцией, ... Но ведь и искоренение коррупции не предусматривает такую общественно бессмысленную деятельность, как борьба с коррупцией." - http://blogs.korrespondent.net/blog/politics/3505964/

    ВідповістиВидалити