- Територіальним громадам сіл, селищ, міст, районів у містах належить право комунальної власності на рухоме і нерухоме майно, доходи місцевих бюджетів, інші кошти, землю, природні ресурси, підприємства, установи та організації, в тому числі банки, страхові товариства, а також пенсійні фонди, частку в майні підприємств, житловий фонд, нежитлові приміщення, заклади культури, освіти, спорту, охорони здоров'я, науки, соціального обслуговування та інше майно і майнові права, рухомі та нерухомі об'єкти, визначені відповідно до закону як об'єкти права комунальної власності, а також кошти, отримані від їх відчуження. Спадщина, визнана судом відумерлою, переходить у власність територіальної громади за місцем відкриття спадщини. Стаття 60. Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні” -

понеділок, 8 червня 2015 р.

Скандал в Подгородном: уничтожение заказника, незаконная застройка и образование стихийной свалки (ВИДЕО)

8 июня в 10:00 в медиа-центре «ДНЕПР ПОСТ» состоялась пресс-конференция «Скандал в Подгородном: уничтожение заказника, незаконная застройка и образование стихийной свалки».
В пресс-конференции приняли участие:


- «Общественный сектор Днепропетровщины» Александр Колодченко;
- «Земля и Воля» Константин Писаревский;
- инвестор дома №50 по улице ХХІІ партсъезда Анатолий Яновский.

Костянтин Писаревський:
Нам просто цинічно те, що відбувається під час кризи та війни. Ті люди, які носять погони, працюють у кабінетах та мають захищати права громадян, самі утворюють злочинні угруповання. Цей приклад, який ми наведемо, можна було б використовувати як приклад у хрестоматії з рейдерства. На сьогоднішній день є 44 кадастрових номери та 50 земельних ділянок, які знаходились у дуже мальовничому місці — район блокпосту у Підгородному. Це був заказник, від якого зараз відхрещується Підгороднянська влада. Але у нас є документ 1995 року із печаткою — знищено 100 дерев, знищено старе русло Кільчені і на ньому відрізають земельні ділянки. Почалися активні дії ще перед Новим роком. Тисячі КАМАЗів, КРАЗів завезли ґрунт. Це — сміття, звалище. Платне звалище. Крім цього, виставлено на продажу — 0,75-0,8 соток за 50 тисяч доларів. Ще фішка в тому, що на тих ділянках неможливо збудуватись. Там все тоне, на воді знаходиться сміття, зверху припорошене чорноземом. Ми вважаємо, що вся ця земля має бути рекультивована, мають бути висаджені знову дерева, повернуто все у статус заказника. А понівечені ділянки потрібно надати тим, хто воював, поранений чи родичам загиблих на Донбасі. А на сьогоднішній день там самовільний захват 20 га заказника.

Александр Колодченко:
Я бачу, що люди при владі просто беруть та дискредитують Президента. Було звернення до “Громадського сектора”, ми виїздили на місце, бачили ці рекреаційні зони, що знаходяться у районі “Золотих воріт” Дніпропетровська. У нас тут розгортається та ж війна. Тисячі автомобілів. Це ж який ресурс! Це така корупція. Завдання громадськості працювати над європеїзацією на місцевому рівні. Але ж у Підгородному відбувається справжнє рейдерство. І я хочу закликати громадян: не будьте байдужими!
До нас теж було звернення стосовно рейдерства. Шляхетні люди інвестують у будівництво, будується будинок, потім виявляється, що той, хто надає за договором землі, не встигає отримати квартири, а забудівельник зникає, не вводячи житло в експлуатацію. Це будинок № 50 по вулиці ХХІІ партз'їзду. Там близько 70 квартир, з 10 офісів. Все нібито працює, але знаходиться власник тієї землі (хоча будинок на 3 ділянках) і позбавляє права власності на житло 70 квартир. Спочатку йому належало 3, тепер 70.

Анатолий Яновский:
Был я и еще 70 добросовестных инвесторов. Мы дождались, пока достроят квартиры, их должны были ввести в эксплуатацию застройщики. Но нашлись люди в погонах, которые арестовали одного из них. У меня еще квартира должна была бы строиться на территории скорой помощи. Я дал 165 тыс. долларов. Но там даже не вырыли котлован, деньги не были освоены. По словам застройщика, директор фирмы, которому я отдал деньги, раздал взятки чиновникам. Получил участки возле горсовета, на улице Красной. Но эти участки уже разобрали люди в погонах, которые выпустили его через Кировский суд.


Немає коментарів:

Дописати коментар