- Територіальним громадам сіл, селищ, міст, районів у містах належить право комунальної власності на рухоме і нерухоме майно, доходи місцевих бюджетів, інші кошти, землю, природні ресурси, підприємства, установи та організації, в тому числі банки, страхові товариства, а також пенсійні фонди, частку в майні підприємств, житловий фонд, нежитлові приміщення, заклади культури, освіти, спорту, охорони здоров'я, науки, соціального обслуговування та інше майно і майнові права, рухомі та нерухомі об'єкти, визначені відповідно до закону як об'єкти права комунальної власності, а також кошти, отримані від їх відчуження. Спадщина, визнана судом відумерлою, переходить у власність територіальної громади за місцем відкриття спадщини. Стаття 60. Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні” -

суботу, 9 травня 2015 р.

ПІДГОРОДНЕ: ВІЙНА ТАРИФІВ НА ПРОЇЗД (фото + відео + документ)

Раніше ми вже повідомляли про перекриття  мешканцями міста Підгородного траси Донецьк – Дніпропетровськ, що спричинило чималі затори автомобільного транспорту.
Сьогодні, 9 травня 2015 року, відбулася напружена зустріч представників ініціативної групи, яка представляє громаду міста Підгородного, з представниками районної та обласної влади.
В підсумку, активісти підготували звернення-вимогу до голови Дніпропетровської ОДА Резніченка В. М. Пропонуємо зміст цього звернення, опубліковане Костянтином Писаревським на своїй сторінці у фейсбук, інформує "Січеслав інфо":

Голові Дніпропетровської облдержадміністрації
Резніченко В.М.

Шановний Валентине Михайловичу! 
Територіальна громада м.Підгородного глибоко стурбована і обурена монопольним свавіллям автоперевізників «Севтрансу», які безпідставно і не погоджуючи з громадою, затвердили грабіжницький тариф в маршрутних таксі - 9 грв.
В зв’язку з цим 8.05.15. дві тисячі підгороднян стихійно перекрили на дві години автомагістраль Дніпропетровськ – Донецьк. Створена на акції ініціативна група виходить з конструктивними пропозиціями заявленими в ультимативній формі :
1. Проїзд має становити:
- Підгородне – Центр - 5 грв.
- Підгородне – Островського – 6 грв.
- в межах міста Підгородного - 2 грв.
2. Відкрито маршрут до вул. Крайньої
3. Зменшити інтервали руху в «часи пік», випустити на маршрути автобуси
4. На відрізку автомагістралі Новомосковськ – Дніпропетровськ облаштувати проміжні « кишені - зупинки»
5. Створити свого внутрішньоміського автоперевізника
І головне. Виключно за участю представників територіальної громади, депутатів Підгородненської міськради, мають вирішуватись всі питання пов’язані із затвердженням автоперевізників, тарифів, графіків руху та відкриттям нових маршрутів.
Нами вже оперативно знайдено іншого автоперевізника, який готовий працювати за вищевказаними пропозиціями.
В разі невиконання наших умов залишаємо за собою конституційне право на повторні акції протесту, зокрема, 12.05.2015 р. о 18.00 за адресою: м.Підгородне, вул..Центральна, 46.


09.05.2015.    З повагою, ініціативна група м.Підгородного

Немає коментарів:

Дописати коментар