- Територіальним громадам сіл, селищ, міст, районів у містах належить право комунальної власності на рухоме і нерухоме майно, доходи місцевих бюджетів, інші кошти, землю, природні ресурси, підприємства, установи та організації, в тому числі банки, страхові товариства, а також пенсійні фонди, частку в майні підприємств, житловий фонд, нежитлові приміщення, заклади культури, освіти, спорту, охорони здоров'я, науки, соціального обслуговування та інше майно і майнові права, рухомі та нерухомі об'єкти, визначені відповідно до закону як об'єкти права комунальної власності, а також кошти, отримані від їх відчуження. Спадщина, визнана судом відумерлою, переходить у власність територіальної громади за місцем відкриття спадщини. Стаття 60. Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні” -

вівторок, 24 березня 2015 р.

«НЕ ЗГОДЕН!»: СПРОСТУВАННЯ ФАКТУ ПІДПИСАННЯ ЗАЯВИ ГРОМАДСЬКИХ ОРГАНІЗАЦІЙ


Зі здивуванням дізнався, що моє прізвище стоїть під  «Заявою громадських організацій Дніпропетровщини проти тиску СБУ». Якби мені не подзвонили і не повідомили про цю Заяву, я б про неї, можливо, і не знав.


Хотів би пояснити про моє ставлення до цієї тривожної ситуації в Дніпропетровській області, яка склалася в останні дні і яку хтось вміло розбурхує. З історії України добре відомо, що українці кожного разу програвали визвольні змагання, коли починалися внутрішні міжусобиці:

Визвольні змагання Б. Хмельницького закінчилися боротьбою за владу найближчого оточення гетьмана, які принесли в Україну Руїну і нове поневолення;

Революція 1917-1920 закінчилася поразкою через махновщину і отаманщину;

Революція 1991 року закінчилася поразкою, бо бувші соратники розвалили РУХ і створили на його базі партії, які почали змагатися між собою за владу, а цим скористалися комуністи під проводом Кравчука і на довгих двадцять років кинули Україну в море корупції, зневіри і пограбування.

Не хотілося б, щоб історія знову повторилася – бо Україна ще однієї поразки не витримає!

Стосовно пана Наливайченка. Це один з небагатьох патріотів-професіоналів, який минулого року навесні втримав ситуацію в Україні і не дав розгулятися п’ятій колоні. Згадайте – рік тому СБУ діяла професійно і злагоджено. Саме бійці СБУ стали першими жертвами в війні з російським агресором.

Пан Коломойський на чолі Дніпропетровської ОДА теж зробив чимало: створення добровольчих батальйонів і їх підтримка;
Закупівля палива для військової техніки і багато чого іншого.
Я впевнений. Що ситуація, яка склалася в нашій області спланована в Росії, а розхитують її бувша регіональна влада.
Треба просто скинути градус напруги, заспокоїтися і спокійно проаналізувати ситуацію і спитати самих себе: «А кому це потрібно!».

Відповідь шукати довго не треба.

P.S. Я не очолюю ГО «Українська цивілізація». Я є головою культурологічного клубу «Українська цивілізація».


24.03.2015р. м. Павлоград                               Микола Заремба

Немає коментарів:

Дописати коментар