- Територіальним громадам сіл, селищ, міст, районів у містах належить право комунальної власності на рухоме і нерухоме майно, доходи місцевих бюджетів, інші кошти, землю, природні ресурси, підприємства, установи та організації, в тому числі банки, страхові товариства, а також пенсійні фонди, частку в майні підприємств, житловий фонд, нежитлові приміщення, заклади культури, освіти, спорту, охорони здоров'я, науки, соціального обслуговування та інше майно і майнові права, рухомі та нерухомі об'єкти, визначені відповідно до закону як об'єкти права комунальної власності, а також кошти, отримані від їх відчуження. Спадщина, визнана судом відумерлою, переходить у власність територіальної громади за місцем відкриття спадщини. Стаття 60. Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні” -

вівторок, 24 березня 2015 р.

РЕГІОНАЛІВСЬКА СПАДЩИНА. ЧИ ПОТРІБНІ ЗМІНИ? (+ анонс акції протесту)


Чи потрібні зміни? Чи відбулась насправді "Революція гідності"?

Багато громадян України задають собі такі питання. Але давайте розберемо на прикладі Дніпропетровщини.


Існує у міській раді така собі організація, як молодіжна рада при міському голові. Дорадчий орган, який створено для реалізації молодіжної політики у м. Дніпропетровську, що формується з представників студентства та громадських організацій. Існує у нас навіть молодіжний мер – Роман Товмашенко. І ось минув більше ніж рік, після подій на майдані, а склад цієї ради і досі не змінився. Більш того, Молодіжний мер Роман Товмашенко є активним учасником такої собі "Спілки молодих регіонів України", і навіть очолював міську організацію цієї ГО.

За положенням у молодіжну раду повинні були відбутися чергові вибори, але чомусь чиновники міської ради відклали ці вибори на вересень. Мета таких дій не відома, але активні громадяни не повинні стояти осторонь цих проблем, та вимагати від міської влади провести чергові вибори до молодіжної ради із залученням представників Дніпропетровського Євромайдану та активної молоді, що відстоювала наше майбутнє на майдані.

Тому, 30 березня о 16.00 біля Дніпропетровської міської ради відбудеться мітинг за проведення чергових виборів вже сьогодні. Не залишайтесь байдужими! Це, наше майбутнє!









1 коментар: