- Територіальним громадам сіл, селищ, міст, районів у містах належить право комунальної власності на рухоме і нерухоме майно, доходи місцевих бюджетів, інші кошти, землю, природні ресурси, підприємства, установи та організації, в тому числі банки, страхові товариства, а також пенсійні фонди, частку в майні підприємств, житловий фонд, нежитлові приміщення, заклади культури, освіти, спорту, охорони здоров'я, науки, соціального обслуговування та інше майно і майнові права, рухомі та нерухомі об'єкти, визначені відповідно до закону як об'єкти права комунальної власності, а також кошти, отримані від їх відчуження. Спадщина, визнана судом відумерлою, переходить у власність територіальної громади за місцем відкриття спадщини. Стаття 60. Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні” -

понеділок, 12 січня 2015 р.

Хіба можна такий народ перемогти?

8-го січня цього року о 17годині, я озвучила прохання до наших шановних волонтерів і добрих небайдужих людей у найкоротший термін допомогти укомплектувати теплими речами, одягом наших бійців, які на той період дуже потерпали від морозів.


Сьогодні 11сіня о 20 годині вечора допомога бійцям 43-го батальйону, що при 17танковій бригаді була доставлена. За короткий термін - два дні ми зібрали усе, що потребували бійці на той момент. Я безмежно вдячна усім, хто долучився до збору волонтерської допомоги. Першою відгукнулась Людмила Кострюкова, повідомивши, що на придбання валянок. кошти передали з Інституту філософії НАН України, потім відгукнулись Оксана Чалова, Валентина Попелюшка, Артеменко Альона, Ольга Бойко, Ірина Головко. Два дні дуже напруженої роботи і учора о 20-00 ми уже загружали машину нашого волонтера Андрія Махна. Сьогодні я безмежно дякую усім за оперативність і злагодженість у роботі.
9-го січня майже цілий день колесили по місту з Євгеном Голобородько і збирали речі Це чудовий , молодий чоловік, завжди безвідмовно долучається до волонтерської роботи. 
А дівчата у Підгородньому у цей час уже пекли і варили. Цього ж дня стало відомо, що бійцям охоче надасть допомогу усякими соліннями ДНЗ «Дніпропетровський центр професійно-технічної освіти туристичного сервісу», - сім відер: капусти, буряків , моркви, голубців.
Від Оксани Чалової до Ольги Бойко, Ірини Головко – машина наповнялася спальними мішками, теплими ковдрами, подушками , ватяними штанами і теплими куртками і светрами. Розміри перини, яку винесла Іра Головко були вражаючі. Уже сутеніло коли на зуп. Пр-т Воронцова Кострюкова Людмила нам передала зворушливий пакунок з теплими плетеними шкарпетками і рукавичками увесь описаний найтеплішими побажаннями від української жінки-рукодільниці і ще цілий пакунок теплих шкарпеток і теплих речей, а ще повідомила, що 30 футболок уже закуплені Галиною Жиліною і завтра будуть у нас.
10січня був день приємних сюрпризів і доукомплектації. Дуже вагому допомогу надали волонтери нашого міста привезла її Таня Вишиванка(так вона мені відрекомендувалася по телефону). Там були добротні спальники, берці, валянки, крупи, цукор, кофе, чай,смажена курятина,дитячі іграшки, малюнки(можливо щось не врахувала, але у Тані усе переписано).
Алла Ганжа знову усю ніч пекла знамениті пряники і підтримувала зв’язок з усіма своїми молоденькими помічницями, а Лариса Омельченко запрігшись з мамою у саночки проходили у Підгородньому вулицю за вулицею і продовжували збирати теплі речі. А наша золота рукодільниця після гіпертонічного кризу знову сіла до машинки дошивати теплі штани, шапки і балаклави.А я бігала вишукувала чоловічу білизну, щоб і якісно і дешевше і побільше на відведену суму купити. І піну монтажну купили, щоб задути усі щілини. Марійка Подобна налаштувала і футболок і теплих светрів.
О 20-00 коли майже усе загрузили наші молоді жіночки з Підгороднього підвезли лимони, апельсини, кекси власної випічки, короваї, відро вінегрету, тушковане м*ясо. Передача удалась на славу. Сьогодні тобто 11.01. о 20-00 волонтер Андрій Махно усе довіз за призначенням - дорога була дуже важкою, але все гаразд. Бійці дуже усім дякують за самовідданість і небайдужість. А ще Лариса Омельченко принесла бійцям подарунок від наших українських поетів - збірку поезій "Осінь у камуфляжі". Хіба можна такий народ перемогти?


Надія Таршин, ГО "Патріотичне Об*єднання "Оріяна"





















Немає коментарів:

Дописати коментар