- Територіальним громадам сіл, селищ, міст, районів у містах належить право комунальної власності на рухоме і нерухоме майно, доходи місцевих бюджетів, інші кошти, землю, природні ресурси, підприємства, установи та організації, в тому числі банки, страхові товариства, а також пенсійні фонди, частку в майні підприємств, житловий фонд, нежитлові приміщення, заклади культури, освіти, спорту, охорони здоров'я, науки, соціального обслуговування та інше майно і майнові права, рухомі та нерухомі об'єкти, визначені відповідно до закону як об'єкти права комунальної власності, а також кошти, отримані від їх відчуження. Спадщина, визнана судом відумерлою, переходить у власність територіальної громади за місцем відкриття спадщини. Стаття 60. Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні” -

вівторок, 3 червня 2014 р.

ОСНОВНІ ПРИНЦИПИ УТВЕРДЖЕННЯ НАРОДОВЛАДДЯ-1

в проекті Народної Конституції України
http://lelekasicheslav.blogspot.com/p/blog-page_31.html
Про те, яке було мертве «паперове народовладдя» в радянські часи і як, замість того, щоб вдихнути в нього життя, його остаточно знищено за часи незалежності і яку ми в результаті маємо державу викладено в статтях «ОСИКОВИЙ КІЛОК В ТРУНУ НАРОДОВЛАДДЯ   http://lelekanews.blogspot.com/2013/07/blog-post_5.html » та «КРИВАВИЙ ЦЕМЕНТ   http://lelekanews.blogspot.com/2013/07/blutkitt.html ».


Основні принципи народовладдя, які ми прагнемо встановити в своєму проекті Народної Конституції України:

1.Створення правового інструменту для вирішення основних проблем і викликів сьогодення, створених усіма «папєрєднікамі» в українській владі;
2.Врахування наших споконвічних традицій народовладдя;
3.Врахування викорінення волелюбного менталітету українців значним періодом жорстокого імперського насилля і рабства;
4.Запозичення досвіду народовладдя часів козацької держави;
5.Запозичення досвіду демократичного розвитку країн Прибалтики, Швейцарії, Туреччини та ін.
6.Обовязкове коригування всього світового і нашого історичного досвіду державного будівництва, зважаючи на наш сучасний економічний стан, на рівень національної свідомості, правової культури, моралі та інших суттєвих чинників нашого буття.

Зараз від багатьох людей можна почути жалі з приводу того, що наш народ морально спустошений, зневірений, роз’єднаний, байдужий і взагалі «бидло». (Звичайно ж, той, хто виносить народу такий присуд себе особисто «бидлом» не вважає).
Наш народ не бидло. Наш народ багато разів обдурений «месіями» і «месійками», тому вже все сприймає критично і на авантюрні заклики з неясною кінечною метою не ведеться. І правильно робить. Який сенс нести даремні жертви?
Наш народ піде за тими, хто вкаже ясну і бажану для кожного мету і вселить віру в ПЕРЕМОЖНИЙ І БЕЗКРОВНИЙ!! шлях її досягнення.
Ми ясно усвідомлюємо, що скинути кримінальну владу це ще не перемога. Перемога це коли вже запрацює реальне народовладдя і почнуться НЕЗВОРОТНІ процеси відродження в оновленій, перевіреній багатьма попередніми поколіннями системі соціальних відносин в нашій державі. В основі цієї системи лежить ГРОМАДСЬКЕ МІСЦЕВЕ САМОВРЯДУВАННЯ.
Кожне з цих трьох слів несе глибокий смисл, і тільки їх утвердження в триєдності забезпечить безкровну незворотну перемогу народу. Це є надійним фундаментом майбутньої народної міцної і сильної держави.
Ми повертаємося до осміяного ворогами(а за ними й недолугими людьми) образного твердження про те, що «кухарка може управляти державою».

На місцевому рівні «кухарка» буде управляти краще будь-якого кабінетного теоретика, бо вона ходить і їздить по місцевих дорогах, намагається зварити смачну страву на поганій воді з неякісних продуктів, підготувати дитину до школи, уберегти дітей від наркоманії і т.д. І взагалі вона відчуває всі проблеми забезпечення основ життя власною шкірою. І кому, як не їй вести наполегливий пошук шляхів і засобів їх вирішення? Адже всі ці проблеми мають вирішуватися не в столиці, а в своєму селі, чи мікрорайоні.

Ми повинні ясно усвідомити, що сучасна влада нічого не виробляє, а може «дати» лише те що у нас же й відбере.

Нам тілько сакля очі коле:
Чого вона стоїть у вас,
Не нами дана; чом ми вам
Чурек же ваш та вам не кинем,
Як тій собаці! Чом ви нам
Платить за сонце не повинні!

«ЧАС ВИПРАВЛЯТИ ПОМИЛКИ   http://lelekanews.blogspot.com/2011/04/blog-post_7480.html »
Ця система працює від Шевченкових часів, а ми й досі це не усвідомимо, що

Чурек і сакля – все твоє, 
Воно не прошене, не дане, 
Ніхто й не возьме за своє, 
Не поведе тебе в кайданах. 

Але для цього слід створити територіальну громаду юридичну особу публічного права власника комунального майна, в межах делегованих повноважень розпорядника загальнонародної власності на своїй адміністративній території.


Володимир Степаненко, член координаційної ради асоціації громадських організацій Дніпропетровщини «ХІД».

Сторінка: 

                          (тисніть на це посилання)  

1 коментар:

  1. Перегляньте проект "Конституція України" (http://blogs.korrespondent.net/blog/users/3330157-konstytutsiia-ukrainy), бо він відповідає усім вашим п'яти принципам народовладдя.

    Аби ознайомитись з критикою сучасних поглядів багатьох громадян України на місцеве самоврядування, варто прочитати наступне: http://blogs.korrespondent.net/blog/politics/3364719/

    ВідповістиВидалити