- Територіальним громадам сіл, селищ, міст, районів у містах належить право комунальної власності на рухоме і нерухоме майно, доходи місцевих бюджетів, інші кошти, землю, природні ресурси, підприємства, установи та організації, в тому числі банки, страхові товариства, а також пенсійні фонди, частку в майні підприємств, житловий фонд, нежитлові приміщення, заклади культури, освіти, спорту, охорони здоров'я, науки, соціального обслуговування та інше майно і майнові права, рухомі та нерухомі об'єкти, визначені відповідно до закону як об'єкти права комунальної власності, а також кошти, отримані від їх відчуження. Спадщина, визнана судом відумерлою, переходить у власність територіальної громади за місцем відкриття спадщини. Стаття 60. Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні” -

суботу, 12 квітня 2014 р.

Війна за золоті квадрати

Днями, активісти ГО «МАЙДАН СІЧЕСЛАВ» відреагували на сигнал про допомогу та завітали до помешкання родини інвалідів, що проживають в самісінькому центрі Дніпропетровська. Побачене шокувало.

Родина інвалідів у складі матері (прикута до ліжка) та доньки (на відео) стала заручником географічного розташування своєї оселі. Це – центр центру, центріше не буває!


Поруч з їх будинком по вулиці Коцюбинського знаходяться: синагога «Золота троянда», єврейський громадський центр «Менора», торгівельно-розважальний комплекс «Міст-Сіті Центр», торгівельний центр «Новий центр» з автовокзалом міжміського сполучення, Дніпропетровський державний цирк та багато чого іншого, цікавого.
Квадратний метр землі тут коштує шалених грошей. В будинку, де мешкає родина, виє вітер, бо всіх сусідів вже розселили викупивши їх квартири (власник – Єрмолаєв), а інваліди…

Імпровізований ганок з дерев’яними сходами на другий поверх, що ведуть до оселі, давно згнили та покосився. В кімнатах потріскалася штукатурка, гнилі труби систем водопостачання та опалення. Звернення до можновладців, наштовхуються на байдужість та відмови. Сусіди з сусіднього будинку кажуть, що живуть, як на пороховій діжці. Підпали споруд у їхньому дворі стали звичним явищем.
Отже, активісти ГО «МАЙДАН СІЧЕСЛАВ» беруть цю справу під контроль і намагатимуться допомогти цій родині. Перші зрушення вже є. Будемо і надалі інформувати всіх про просування цієї справи.


Матеріал підготував: Сергій Філіпенко 

Немає коментарів:

Дописати коментар