- Територіальним громадам сіл, селищ, міст, районів у містах належить право комунальної власності на рухоме і нерухоме майно, доходи місцевих бюджетів, інші кошти, землю, природні ресурси, підприємства, установи та організації, в тому числі банки, страхові товариства, а також пенсійні фонди, частку в майні підприємств, житловий фонд, нежитлові приміщення, заклади культури, освіти, спорту, охорони здоров'я, науки, соціального обслуговування та інше майно і майнові права, рухомі та нерухомі об'єкти, визначені відповідно до закону як об'єкти права комунальної власності, а також кошти, отримані від їх відчуження. Спадщина, визнана судом відумерлою, переходить у власність територіальної громади за місцем відкриття спадщини. Стаття 60. Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні” -

суботу, 12 квітня 2014 р.

Площа ГЕРОЇВ МАЙДАНУ – і крапка!

За перейменування площі Леніна в площу Героїв Майдану на позачерговій 48 -й сесії Дніпропетровської міської ради VI скликання проголосували 80 депутатів з 86 -ти присутніх.
 «За» також проголосував міський голова Іван Куліченко.


З депутатської фракції Партії регіонів (всього - 89 з 120 депутатів) проголосували «За» 54 , «Проти» - 0 , утрималися - 0 , не голосували - 5 . Були відсутні - 30.
Так, доленосну сесію, що відбулася ввечері в суботу, 22 лютого 2014 р., - Наступного дня після втечі зі столиці України президента Януковича і в день переобрання спікера Верховної Ради і звільнення Тимошенко, - проігнорували Олександр Величко, Андрій Веретенников, Наталія Вишневська, Віктор Вишневський, Анна Вишнякова, Ярослав Гівель, Олексій Григорук, Ярослав Дерновський, Георгій Дзяк, Ільдар Загребельний, Наталія Карпова, Василь Клоченко, Інна Коврова, Максим Кучугура, Олександр Левкін, Леонід Левчук, Ігор Македонський, Лариса Миронова, Євген Палагнюк, Анжеліка Пилипенко, Микола Поляков, Наталя Стародуб, Лідія Ступак, Юрій Тищенко, Надія Тоцька, Олександр Турчин, Іван Царьов, Андрій Цурканов, Костянтин Чебанов, Володимир Яковенко.

Не голосували з питання перейменування площі Леніна в площу Героїв Майдану - Дмитро Безуглий, Світлана Епифанцева, Олег Марчук, Сергій Остренко та Сергій Туршін.

У фракції «Демократи» не голосував лише Володимир Шатохін, решта 10 депутатів - «За» .

Четверо комуністів з фракції КПУ проголосували «За»; депутат -комуніст Валерій Убогих не з'явився на позачергову сесію.

Був відсутній також Євген Кривошеєв з фракції «Батьківщина», решта 5 депутатів проголосували «За».
З позафракційних були відсутні Борис Васильєв і Сергій Карпенко. Решта 6 позафракційних підтримали рішення про перейменування.




Немає коментарів:

Дописати коментар