- Територіальним громадам сіл, селищ, міст, районів у містах належить право комунальної власності на рухоме і нерухоме майно, доходи місцевих бюджетів, інші кошти, землю, природні ресурси, підприємства, установи та організації, в тому числі банки, страхові товариства, а також пенсійні фонди, частку в майні підприємств, житловий фонд, нежитлові приміщення, заклади культури, освіти, спорту, охорони здоров'я, науки, соціального обслуговування та інше майно і майнові права, рухомі та нерухомі об'єкти, визначені відповідно до закону як об'єкти права комунальної власності, а також кошти, отримані від їх відчуження. Спадщина, визнана судом відумерлою, переходить у власність територіальної громади за місцем відкриття спадщини. Стаття 60. Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні” -

неділю, 16 березня 2014 р.

Китай готує в Росії кримський сценарій?

Китайське партійне керівництво вирішило взяти на озброєння тактику Росії на відторгнення територій іноземних держав під виглядом захисту російських громадян, що проживають на цих територіях, повідомляють російські ЗМІ.


На Всекитайських зборах народних представників депутат Сунь Вань Хань зареєструвала законопроект, за яким можливо приєднати до Китайської Народної Республіці частину території іноземної держави.

Технологію приєднання території іноземної держави пропонують зробити таким чином. По-перше, Китай може прийняти територію, де населення більшістю голосів на референдумі проголосує за це приєднання. По-друге, якщо про це попросять легітимні органи державної влади цієї території.

Разом з цими пропозиціями на розгляд зборів народних представників було внесено ще один законопроект, за яким спрощується отримання китайського громадянства для жителів Росії.

За словами китайського депутата Сунь Вань Хань, ці законопроекти можна порівняти з «маяком, який світитиме для всіх тих, хто загубився в морі».

«Ці закони стануть інструментом величі геополітики Китайської Народної Республіки», - заявила Сунь Вань Хань.
Нагадаємо, Росія заявила про готовність ввести свої війська на територію України з метою захистити російських громадян від насильства і зазіхань на їх свободу.

1 коментар: