- Територіальним громадам сіл, селищ, міст, районів у містах належить право комунальної власності на рухоме і нерухоме майно, доходи місцевих бюджетів, інші кошти, землю, природні ресурси, підприємства, установи та організації, в тому числі банки, страхові товариства, а також пенсійні фонди, частку в майні підприємств, житловий фонд, нежитлові приміщення, заклади культури, освіти, спорту, охорони здоров'я, науки, соціального обслуговування та інше майно і майнові права, рухомі та нерухомі об'єкти, визначені відповідно до закону як об'єкти права комунальної власності, а також кошти, отримані від їх відчуження. Спадщина, визнана судом відумерлою, переходить у власність територіальної громади за місцем відкриття спадщини. Стаття 60. Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні” -

пʼятницю, 4 листопада 2016 р.

АМКУ визнав неправомірним збір банківської комісії при оплаті компослуг

Споживач сплачує комісійну винагороду за прийом платежів двічі - її закладено в тариф на послугу ЖКГ, а також за послуги банку чи "Укрпошти" відповідно до встановлених ними тарифів.


Антимонопольний комітет України (АМКУ) виявив неправомірність сплати громадянами комісії в банку або поштовому відділенні при оплаті послуг ЖКГ, оскільки дані витрати закладені в тарифи. 
Як повідомила прес-служба АМКУ, про це йдеться у схваленій 1 листопада звіті про результати дослідження ринку послуг з прийому готівкових платежів від фізичних осіб за житлово-комунальні послуги.
"Споживач сплачує комісійну винагороду за прийом платежів двічі - її закладено в тариф на послугу ЖКГ, а також за послуги банку чи "Укрпошти" відповідно до встановлених ними тарифів", - йдеться в повідомленні.
Разом з тим, якщо постачальник комунальних послуг уклав договір і сплачує банку або "Укрпошті" витрати на прийом платежів, споживачам все одно доводиться платити комісію двічі.
Прес-служба зазначила, що звіт підготовлено за результатами дослідження, яке проводилося у зв'язку з численними зверненнями громадян до органів АМКУ і охоплювало 2015 рік і п'ять місяців 2016 року. 

Як повідомляв УНІАН, 29 вересня поточного року Антимонопольний комітет України та Національна комісія, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг, підписали Меморандум про співробітництво у сфері регулювання ринків електроенергії, природного газу, а також послуг теплопостачання, водопостачання та водовідведення.

Детальніше читайте на УНІАН: http://economics.unian.ua/realestate/1605631-amku-viznav-nepravomirnim-zbir-bankivskoji-komisiji-pri-oplati-komposlug.html

Немає коментарів:

Дописати коментар