- Територіальним громадам сіл, селищ, міст, районів у містах належить право комунальної власності на рухоме і нерухоме майно, доходи місцевих бюджетів, інші кошти, землю, природні ресурси, підприємства, установи та організації, в тому числі банки, страхові товариства, а також пенсійні фонди, частку в майні підприємств, житловий фонд, нежитлові приміщення, заклади культури, освіти, спорту, охорони здоров'я, науки, соціального обслуговування та інше майно і майнові права, рухомі та нерухомі об'єкти, визначені відповідно до закону як об'єкти права комунальної власності, а також кошти, отримані від їх відчуження. Спадщина, визнана судом відумерлою, переходить у власність територіальної громади за місцем відкриття спадщини. Стаття 60. Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні” -

середу, 5 жовтня 2016 р.

У Дніпрі чиновники міськради підвищили собі зарплати у кілька разів

У Дніпрі депутати міськради затвердили розміри надбавок та премій для працівників органів місцевого самоврядування і таким чином встановили кількаразове підвищення зарплат для чиновників самої міськради.

Згідно з рішенням, міському голові, секретарю міськради, заступникам, директорам департаментів буде виплачуватися премія в розмірі до 800% від посадового окладу.
Окрім того, заступнику керівника виконавчого органу міськради виплачуватимуть 700% премії, начальникам управлінь – 650%, їхнім заступникам – 550%, начальникам відділів – 500%, їхнім заступникам – 450%, спеціалістам – 400%.
Планується також виплачувати 50% премії за високі досягнення у праці та виконання особливо важливої роботи, а також видавати допомогу в розмір окладу при виході у відпустку.
Таким чином, головні спеціалісти відділів відтепер отримуватимуть «на руки» 7,8 тисяч гривень, начальники відділів – до 10 тисяч гривень, начальники департаментів – до 16 тисяч гривень.
Міський голова Дніпра Борис Філатов назвав це рішення «одним із засобів боротьби з корупцією». Він вважає, що у разі ненадання «чиновникам можливості отримувати гідну заробітну платню, з них буде важко питати за результати їхньої роботи».

Немає коментарів:

Дописати коментар