- Територіальним громадам сіл, селищ, міст, районів у містах належить право комунальної власності на рухоме і нерухоме майно, доходи місцевих бюджетів, інші кошти, землю, природні ресурси, підприємства, установи та організації, в тому числі банки, страхові товариства, а також пенсійні фонди, частку в майні підприємств, житловий фонд, нежитлові приміщення, заклади культури, освіти, спорту, охорони здоров'я, науки, соціального обслуговування та інше майно і майнові права, рухомі та нерухомі об'єкти, визначені відповідно до закону як об'єкти права комунальної власності, а також кошти, отримані від їх відчуження. Спадщина, визнана судом відумерлою, переходить у власність територіальної громади за місцем відкриття спадщини. Стаття 60. Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні” -

четвер, 18 серпня 2016 р.

Крайню хату палять першою

Останні події в Криму, скупчення російської техніки  та активізація ворожих сил насторожують. Інтенсивно здійснюється  підривна діяльність в середині нашої держави. Під маркою громадських організацій створюються бандитські формування. Це не стихійні явища, а керовані  агентами Росії.

Для цього використовують осіб, які мають антиукраїнські погляди та громадян із кримінальним минулим. Із них формують групи, загони, навчають та озброюють. Слід придивлятися, мабуть  в кожному районі, у всіх  областях України  вже є такі групи. Зараз їх використовують для «віджиму» майна та в рейдерських навалах, організації провокаційних мітингів, інших чорних заходах. А потім, виконуючи ворожі команди, будуть здійснювати розбій, диверсії та мародерство. Ми вже бачили як аналогічні угрупування діяли, зокрема в селі Лісовому та м. Тальному.
        Відсутність ефективної протидії, а то і пряме потурання  внутрішнім ворогам з боку правоохоронних органів та спад активності громадськості може поганим закінчитися.  Я не закликаю до каральних дій, до тотальної «зачистки», а закликаю до розумної та організованої тактики.
Як показали події двох останніх років на Тальнівщині, надіятися можна лише на громадських активістів та небайдужих людей, на патріотів.
        Сьогодні визріває думка про необхідність в кожному населеному пункті організувати громадські загони захисту населення, питної води, продуктів харчування, об’єктів життєзабезпечення. Проводити навчання методам цивільного захисту.
        Максимально потрібно все попередити, щоб потім зло не усувати із великими втратами.  Закликаю до активності. Відсидіти нікому не вдасться. Навіть тим, хто думає, що його хата скраю.

Анатолій Ковальов                                           

Немає коментарів:

Дописати коментар