- Територіальним громадам сіл, селищ, міст, районів у містах належить право комунальної власності на рухоме і нерухоме майно, доходи місцевих бюджетів, інші кошти, землю, природні ресурси, підприємства, установи та організації, в тому числі банки, страхові товариства, а також пенсійні фонди, частку в майні підприємств, житловий фонд, нежитлові приміщення, заклади культури, освіти, спорту, охорони здоров'я, науки, соціального обслуговування та інше майно і майнові права, рухомі та нерухомі об'єкти, визначені відповідно до закону як об'єкти права комунальної власності, а також кошти, отримані від їх відчуження. Спадщина, визнана судом відумерлою, переходить у власність територіальної громади за місцем відкриття спадщини. Стаття 60. Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні” -

суботу, 11 червня 2016 р.

Нововведення в комунальному господарстві: ЖЕКи допустять до конкурсу на нових управителів будинків


Рішенням зборів власники квартир та нежитлових приміщень у багатоквартирному будинку можуть обрати нового керуючого або передати будинок в управління ЖЕКу, який його обслуговував.



ЖЕКи будуть мати право взяти участь у конкурсі на призначення керуючого багатоквартирного будинку, оскільки закон «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку» не передбачає припинення їх діяльності, повідомила прес-служба Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства. Читайте також Мінрегіон встановив мінімальний перелік послуг з управління багатоквартирним будинком «Рішенням зборів власники квартир та нежитлових приміщень у багатоквартирному будинку можуть обрати нового керуючого або передати будинок в управління ЖЕКу, який його обслуговував», – йдеться в повідомленні. Також наголошується, що закон дає можливість співвласникам змінити обслуговуючу компанію, і право вибрати, хто буде управляти будинком. Читайте також Чи є життя під уламками ЖЕКів Як повідомляв УНІАН, з 1 липня 2015 року в Україні набрав чинності Закон «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку». Згідно з документом, якщо мешканці багатоквартирного будинку, в якому не створено об'єднання співвласників, до 1 липня 2016 року не прийняли рішення про форму управління, виконавчий орган місцевої ради призначить керуючого на конкурсній основі. За словами заступника голови КМДА Петра Пантелєєва, ЖЕКи продовжать обслуговувати житлові будинки і після 1 липня 2016 року, незалежно від того, створили мешканці об'єднання співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ) чи ні.

УНІАН

Немає коментарів:

Дописати коментар