- Територіальним громадам сіл, селищ, міст, районів у містах належить право комунальної власності на рухоме і нерухоме майно, доходи місцевих бюджетів, інші кошти, землю, природні ресурси, підприємства, установи та організації, в тому числі банки, страхові товариства, а також пенсійні фонди, частку в майні підприємств, житловий фонд, нежитлові приміщення, заклади культури, освіти, спорту, охорони здоров'я, науки, соціального обслуговування та інше майно і майнові права, рухомі та нерухомі об'єкти, визначені відповідно до закону як об'єкти права комунальної власності, а також кошти, отримані від їх відчуження. Спадщина, визнана судом відумерлою, переходить у власність територіальної громади за місцем відкриття спадщини. Стаття 60. Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні” -

пʼятницю, 18 березня 2016 р.

У Резніченка за місяць злили чверть мільярда на водогони фірмам з одного кубла

ТОВ «Ліко-енерго», ТОВ «Технодетальпром» і ПП «Універсалгазбуд» з 22 лютого по 14 березня за результатами тендерів отримали підрядів у Дніпропетровській області на суму 234,55 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Більшу частину підрядів розіграв Департамент ЖКГ та будівництва Дніпропетровської облдержадміністраціїє
Фірма «Ліко-енерго» виконає:
·                          реконструкцію ділянок магістрального водоводу Макорти – НФС – м. П’ятихатки за 59,82 млн грн.
·                          нове будівництво магістрального водогону Південне – Першотравневе Нікопольського р-ну за 47,47 млн грн.
·                          нове будівництво підвідної водопровідної мережі до с. Чапаєвка, с. Надія , с. Григорівка, с. Оленівка, с. Запоріжжя Широківського р-ну за 29,94 млн грн.
·                          нове будівництво підвідного водоводу до с. Андріївка та с. Радевичеве Широківського р-ну за 24,82
·                          відновлення гідрологічного режиму р. Піщанка на території Орлівщинської сільради Новомосковського р-ну за 11,28 млн грн.
·                          будівництво підвідного водоводу від с. Михайлівка до с. Михайло-Заводське Апостолівського р-ну за 9,30 млн грн.
·                          капітальний ремонт вул. Вишнева і вул. Набережна у с. Широка Дача Миколаївської селищної ради Широківського р-ну за 4,60 млн грн.
·                          будівництво підвідного водоводу від с. Михайлівка до с. Катеринівка Апостолівського р-ну за 3,36 млн грн.
Крім того, «Технодетальпром» збудує підвідний водовід Першотравневе – Дмитрівка – Борисівка Нікопольського р-ну за 35,15 млн грн.
«Універсалгазбуд» збудує каналізацію в с. Широка Дача Миколаївської селищної ради Широківського р-ну за 8,81 млн грн.
На всі тендери, крім розчистки річки, приходило по одній-п’ять фірм із дешевшими пропозиціями, але їх не допускали до конкурсу через недоліки в документах.
Відтак переможці змагалися лише між собою.
Фірма «Ліко Енерго» зі статутним капіталом 2 тис грн. зареєстрована у 2013 році в с. Кіровка Криворізького р-ну. Засновницею є Олена Черепашенко, котра значиться контактною особою «Універсалгазбуду».
«Універсалгазбуд» належить Олександру Олексійовичу Борисюку, а «Технодетальпром» – Віктору Олексійовичу Борисюку.
Раніше засновником «Універсалгазбуду» був Сергій Ларіоненко – бізнес-партнер замкерівника Комітету по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю в Дніпропетровській області ВГО «СГОУ «Народна рада» Олександром Юровських та Дмитром Шапраном, сином голови правління ЗАТ «Царичанський завод мінеральних вод» Сергія Шапрана – екс-депутата Дніпропетровської облради від блоку Лазаренка.
Дніпропетровську ОДА зараз очолює Валентин Резніченко – бізнес-партнер голови Адміністрації президента Бориса Ложкіна.


Немає коментарів:

Дописати коментар