- Територіальним громадам сіл, селищ, міст, районів у містах належить право комунальної власності на рухоме і нерухоме майно, доходи місцевих бюджетів, інші кошти, землю, природні ресурси, підприємства, установи та організації, в тому числі банки, страхові товариства, а також пенсійні фонди, частку в майні підприємств, житловий фонд, нежитлові приміщення, заклади культури, освіти, спорту, охорони здоров'я, науки, соціального обслуговування та інше майно і майнові права, рухомі та нерухомі об'єкти, визначені відповідно до закону як об'єкти права комунальної власності, а також кошти, отримані від їх відчуження. Спадщина, визнана судом відумерлою, переходить у власність територіальної громади за місцем відкриття спадщини. Стаття 60. Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні” -

пʼятницю, 18 березня 2016 р.

Бухгалтери Дніпропетровського цирку розікрали 2,5 мільйони по фіктивних договорах

Головний бухгалтер ДП «Дніпропетровський державний цирк» та її заступниця безпідставно вивели 2,46 млн грн. держпідприємства на рахунок приватного підприємця за фіктивними договорами. Про це свідчить ухвала Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська від 29 грудня.

У 2011-2014 рр бухгалтери перерахували з рахунків «Дніпропетровського державного цирку» на рахунок приватного підприємця 2,46 млн грн за послуги, які він ніколи не надавав.
Перерахування здійснювалися на підставі фіктивних договорів між цирком і вказаним приватним підприємцем про надання послуг з розробки програмного забезпечення, нібито укладених у 2011-2012 рр. Підпис гендиректора цирку у цих договорах підроблений.
Бухгалтери вносили недостовірні дані до офіційних документів держпідприємства, приховуючи це від керівництва. При цьому вони не відображали перерахування коштів приватному підприємцю у податковій звітності.
Суд взяв під домашній арешт головного бухгалтера і її заступницю, а також надав слідчим дозвіл на затримання приватного підприємця з метою приводу до суду для обрання запобіжного заходу.


Немає коментарів:

Дописати коментар