- Територіальним громадам сіл, селищ, міст, районів у містах належить право комунальної власності на рухоме і нерухоме майно, доходи місцевих бюджетів, інші кошти, землю, природні ресурси, підприємства, установи та організації, в тому числі банки, страхові товариства, а також пенсійні фонди, частку в майні підприємств, житловий фонд, нежитлові приміщення, заклади культури, освіти, спорту, охорони здоров'я, науки, соціального обслуговування та інше майно і майнові права, рухомі та нерухомі об'єкти, визначені відповідно до закону як об'єкти права комунальної власності, а також кошти, отримані від їх відчуження. Спадщина, визнана судом відумерлою, переходить у власність територіальної громади за місцем відкриття спадщини. Стаття 60. Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні” -

середу, 10 лютого 2016 р.

Завтра «южмашевцы» выйдут на акцию протеста


10 февраля в медиа-центре «ДНЕПР ПОСТ» состоялась пресс-конференция «Работники «Южмаша» собирают митинг из-за 5-месячной задолженности по заработной плате».


В пресс-конференции приняли участие:
- глава профсоюза Южного машиностроительного завода «Защита труда» Евгений Деркач;
- координатор ОО «Комітет по боротьбі з корупцією, організованою злочинністю та порушенням прав громадян» Андрей Бут;
- заместитель руководителя ДОО Всеукраинского профсоюза «Свобода праці» Артем Онипченко.

Евгений Деркач:
Я — глава профсоюза Южного машиностроительного завода «Защита труда», а также сотрудником ЮМЗ. Ситуация на заводе такая, что еще с конца 2015 года завод был переведен на однодневный режим работы. Есть люди, которые работают и по 5 дней, но в основном все работают по одному дню в неделю. На данный момент сотрудникам уже должны зарплату за 5 месяцев. Последнюю мы получили за август 2015 года. В связи с этим работники обратились ко мне, как к представителю независимого профсоюза, с просьбой что-то предпринять. Поэтому мы проводим очередной митинг. Он состоится завтра, 11 февраля, сбор в10:00 возле ракет у облсовета внизу Кирова. Мы пойдем с обращением к представителям власти. Самое главное требование – погашение задолженности. Мы обратимся через губернатора Днепропетровской области к Президенту Петру Порошенко, а также к депутатам местных советов, также соберем коллективные подписи в прокуратуру. 12 февраля 2015 года у нас тоже был митинг под ОГА, но, как видим, ситуация с тех пор не изменилась. Зарплату после митингов выплатили, но выросли новые долги. Мы будем предпринимать действия до тех пор, пока зарплата не будет выплачена в полном размере.
Андрей Бут:
Попри те, що фактично українсько-російська війна триває, але Південний машинобудівний завод, через зрадницьку позицію державних зрадників Порошенко та Яценюка, досі не отримав державних оборонних замовлень, для того щоб робітники Південмашу могли зробити свій внесок у справу захисту України. Відповідно, маємо 5-місячну заборгованість по заробітній платі. Складається чітке переконання, що Південмаш свідомо доводять до штучного банкрутства з тим, щоб надалі можна його було продати за безцінь, «приватизувати» тим чи іншим олігархічним угрупованням. Я впевнений, якщо робітники масово вийдуть на захист своїх прав, якщо їх підтримають всі громадські організації, а також мешканці нашого міста, не байдужі до майбутнього нашої оборонної, космічної промисловості та долі робітників, ми виграємо нашу праву, справу у боротьбі за інтереси робітників.
Артем Онипченко:

Ми повинні чітко усвідомлювати причину ситуації, яка склалася із Південмашом. Підприємство готують до продажу. В нього вже є покупець – це Ілон Маск, власник аерокосмічної компанії. Про це він заявив у грудні одному з українських бізнес-видань. Мета проста – довести підприємство до такого стану, щоб його можна було продати за копійки. Профспілка «Свобода праці» не дасть загубити аерокосмічну галузь країни і готова до найрадикальніших дій заради того, щоб залишити підприємство у власності української держави.

Немає коментарів:

Дописати коментар