- Територіальним громадам сіл, селищ, міст, районів у містах належить право комунальної власності на рухоме і нерухоме майно, доходи місцевих бюджетів, інші кошти, землю, природні ресурси, підприємства, установи та організації, в тому числі банки, страхові товариства, а також пенсійні фонди, частку в майні підприємств, житловий фонд, нежитлові приміщення, заклади культури, освіти, спорту, охорони здоров'я, науки, соціального обслуговування та інше майно і майнові права, рухомі та нерухомі об'єкти, визначені відповідно до закону як об'єкти права комунальної власності, а також кошти, отримані від їх відчуження. Спадщина, визнана судом відумерлою, переходить у власність територіальної громади за місцем відкриття спадщини. Стаття 60. Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні” -

понеділок, 23 листопада 2015 р.

БАЗОВИЙ ПАКЕТ ДОКУМЕНТІВ ДЛЯ НОВИХ МІСЦЕВИХ РАД. ПАРТНЕРСТВО «ЕФЕКТИВНА РАДА»

Шановні колеги!       
Український незалежний центр політичних досліджень та Інститут Політичної Освіти у рамках партнерства ” Ефективна рада” підготували необхідні для новообраних місцевих рад типові документи.

Розробляючи проекти рішень ми поставили собі за мету допомогти міським головами, депутатському корпусу та службовцям місцевого самоврядування ефективно налагодити роботу місцевих рад. Ми чітко усвідомлюємо масштаби та можливості спільної відповідальності за реформи в Україні, яку 25 жовтня 2015 року поклали громадяни на місцеві представницькі органи. Ми переконані, що запровадження принципів ефективного врядування на практиці повинні бути реалізовані у базових документах ради.
Перший базовий пакет документів підготовлений авторським колективом провідних експертів у сфері місцевого самоврядування:
СОЛОНТАЙ Олександр – керівник програми практичної політики Інституту політичної освіти
ЛУКЕРЯ Іван – менеджер проекту, експерт Українського незалежного центру політичних досліджень
СЛУЧИК Тарас – експерт Інституту політичної освіти
ОСІПОВ Андрій – експерт Інституту політичної освіти
ВАЩУК-ОГДАНСЬКА Оксана – експерт ГО Наше право та Українського незалежного центру політичних досліджень
В перший базовий пакет входять такі важливі для місцевих рад документи:

Найближчим часом будуть опубліковано 2-й  пакет типових документів для новообраних місцевих рад, які зараз перебувають у процесі розробки, зокрема:
1.  Положення про загальні збори громадян за місцем проживання
2.  Положення про громадський бюджет участі
3.  Порядок проведення конкурсу проектів громадських організацій, ОСН та ОСББ
4.  Положення про наглядову раду комунальних підприємств
5.  Положення про консультативно-дорадчі органи при місцевій раді
6.  Регламент виконавчого комітету

Консультації Ви можете отримати звернувшись на гарячі лінії:
Інститут політичної освіти: 044-278-55-16, 044-235-97-63 або на e-mail: office@ipo.org.ua


Немає коментарів:

Дописати коментар