- Територіальним громадам сіл, селищ, міст, районів у містах належить право комунальної власності на рухоме і нерухоме майно, доходи місцевих бюджетів, інші кошти, землю, природні ресурси, підприємства, установи та організації, в тому числі банки, страхові товариства, а також пенсійні фонди, частку в майні підприємств, житловий фонд, нежитлові приміщення, заклади культури, освіти, спорту, охорони здоров'я, науки, соціального обслуговування та інше майно і майнові права, рухомі та нерухомі об'єкти, визначені відповідно до закону як об'єкти права комунальної власності, а також кошти, отримані від їх відчуження. Спадщина, визнана судом відумерлою, переходить у власність територіальної громади за місцем відкриття спадщини. Стаття 60. Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні” -

середу, 2 вересня 2015 р.

Падіння Південмашу: на заводі не працюють навіть туалети

На підприємстві зупинились окремі цехи і місяцями не виплачують зарплату.

У Дніпропетровську на Південному машинобудівному заводі ім. Макарова (Південмаш) вже 2 тижні відключено технічну воду. Про це Корреспондент.net повідомив помічник гендиректора підприємства із загальних питань Володимир Ткаченко.

За його словами, на заводі не працюють санвузли, також виникли проблеми на окремих ділянках, де вода бере участь у процесі виробництва.
Наприклад, робота зупинилась в ливарних цехах, на пов'язаних з кузнею дільницях та у місцях, де відбувається гарт і охолоджування металу. Про це Корреспондент.net сказав голова незалежної профспілки Південмашу Євген Деркач.
Користувачі соцмереж повідомляли про те, що від 15 липня на Південмаші відключать електроенергію, але на підприємстві такі відомості не підтвердили. "Ми поки що не одержували офіційного повідомлення про це", - сказав Ткаченко.
Раніше вже були відключення електроенергії на насосних станціях, зазначив Деркач. Окрім того, на заводі досі складна ситуація з виплатою зарплати. Працівники підприємства не одержують гроші від квітня і невідомо, коли борги погасять, зазначив Ткаченко.
"Говорили, що очікують на реструктуризацію, і від серпня на 30-40% скоротять персонал. Поки що працівникам не виплачують зарплату, мабуть, очікуючи на те, що люди самі звільняться", - зазначив Деркач.
Разом з тим підприємство так і не одержало обіцяного держзамовлення, повідомив Ткаченко.
До цього в березні під час візиту на завод Президент Петро Порошенко пообіцяв, що Південмаш одержить замовлення на поставку тролейбусів для Дніпропетровської області загальною сумою в 45 млн грн. Машини підприємства оснащено кондиціонерами, трьома табло і системою контролю струмів витоку. Також у них низька підлога і відкидний пандус.
6 липня Південмаш мав підписати контракт на поставку 10 тролейбусів, але автокомпанія "Богдан Моторс" подала скаргу через недостатню кількість потрібних документів від заводу.
"При цьому наші юристи подавали повністю все, що запитувалось на конкурсних торгах. Я теж перевіряв документи", - сказав Ткаченко.
Антимонопольний комітет анулював контракт, і зараз на підприємстві чекають на його остаточне рішення.
"На цей час на Південмаші виробляють двигуни, матеріали для ракетоносіїв і виконують зобов'язання за контрактом зі створення ракетно-космічного комплексу "Циклон" (спільний проект з Бразилією)", - розповів помічник гендиректора.
Як повідомляв Корреспондент.net, у червні на Південмаші розпочали випускати пересувні казарми для військових. Вони стануть базою для штабних приміщень, польових госпіталів, складів озброєння.


Немає коментарів:

Дописати коментар