- Територіальним громадам сіл, селищ, міст, районів у містах належить право комунальної власності на рухоме і нерухоме майно, доходи місцевих бюджетів, інші кошти, землю, природні ресурси, підприємства, установи та організації, в тому числі банки, страхові товариства, а також пенсійні фонди, частку в майні підприємств, житловий фонд, нежитлові приміщення, заклади культури, освіти, спорту, охорони здоров'я, науки, соціального обслуговування та інше майно і майнові права, рухомі та нерухомі об'єкти, визначені відповідно до закону як об'єкти права комунальної власності, а також кошти, отримані від їх відчуження. Спадщина, визнана судом відумерлою, переходить у власність територіальної громади за місцем відкриття спадщини. Стаття 60. Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні” -

пʼятницю, 14 серпня 2015 р.

Дніпропетровськ: Громрада «При», епізод №4

Якщо займаєшся громадською діяльністю 20 років і береш участь у 4-ій спробі формування незалежної Громради при ОДА, мабуть, маєш право на розкіш виказати певні думки вголос…

   Чи багато ви знаєте людей, які в наш буремний час вітаються широко усміхненими, скажуть комплімент незнайомій жінці, а про знайомого гарне слово, кудись рекомендують колегу, щось підкажуть, а тим більше безкоштовно? А про кого можуть сказати щось добре, знаєте?! На жаль, лише про того, кого проводжають в останню путь - про покійника.
   Чому?! Напевне тому, що в нашому соціумі активно культивуються лише сім смертних гріхів та їх похідні - заздрість, гординя, лінощі й брехня, бо олігархи, українофоби та їх посіпаки зацікавлені лише в експлуатації ницого, примітивного й споживацького. Особливо це стає помітним під час виборів будь-яких і будь-де, від гречкосійного 205-го в Чернігові, і до адмінзалежних у Дніпрі. Стало трендовим продатись, поступитись переконаннями, зламати слово, а головним – вижити, заробити, «підігрітись» в променях влади, підібрати корупційні недоїдки зі столів можновладців.
   15 серпня мають відбутись Установчі збори ІГС (інститут громадянського суспільства) з обрання Громради при голові ОДА.
   Про вибори в 2011 – 13 рр. з «одобрям-с» та клонами Режиму за часів авторитарної демократії Вілкула – Колєснікова згадували тут:
http://www.litsa.com.ua/show/a/993
http://www.litsa.com.ua/show/a/995
Про незрозуміле зволікання й небажання створювати Громраду «при» революціонеру й захиснику Коломойському зазначали в зверненнях, відео сюжетах та «ЛИЦ-ах» від 18.02.15.
   Хто і чому йде до Громради нині? Ті, що не отримали посад, не мають власної справи, не причетні до впливової політсили, хочуть мати посвідчення ОДА, кабінетик чи соціопати, що потребують медико-психіатричної допомоги й страждають на комплекс неповноцінності або ж політнайманці, які з меркантильних міркувань хочуть отримати майданчик для критиканства і шантажу влади, тим паче, напередодні місцевих виборів?
Приватні адепти олігарх-структур готові підтвердити крилате: «Что вы можете сделать за деньги? Все!» А де ж знайти незалежних зі стрижнем, освітою, результатами, досвідом..? Їх катастрофічно мало. Саме тому ми подали документи до Громради, увійшли до мандатної комісії, щоб проінвентаризувати й протестувати «абітурієнтів» ІГС. Готові, як і всі роки, збирати по крихтам адекватних і самодостатніх однодумців …
   03. 08.15. мандатна комісія запропонувала й затвердила протокольно основні постулати Концепції майбутньої ради і не тільки за буквою постанов Кабміну, а, головне, за духом Революції Гідності, очищенням влади, очікуванням суспільством змін, поборюванням Системи. Членами ради не мають права, з морально-етичних міркувань, бути :
- члени попередніх Громрад за часів Януковича;
- ті, що мають паралельне членство в інших Громрадах, наприклад, при Дніпропетровській міськраді;
- керівники парторганізацій, а тим більше, їх лідери;
- посадові особи бюджетних організацій, які завжди залежні від влади;
- помічники нардепів, радники голови ОДА, мерів.

   В чому секрет незамінності миловидної Каті, яка самовіддано співпрацюючи з Вілкулом – Удодом рекламувала на собі партійну символіку ПР, а з Коломойським-Філатовим-Березою виявилась організаторкою Євромайдану і головною героїнею фільму «Битва за Дніпро»?
   Чому посадова особа, заввідділенням профпатології і радник Харківська, яка підтримувала на псевдо громадських слуханнях геноцидний медексперимент і продаж земель в області, знову хоче щось затверджувати від імені ІГС?
Чи зможе бути незалежним начмед лікарні, який до того ж тривалий час був у когорті, вкотре бажаючого стати мером, Загіда Габібулаєвича?
   Маючи доброзичливе ставлення й дружні стосунки із багатьма партійними очільниками все ж не здатні зрозуміти – ми створюємо раду «общественников» чи коаліцію партноменклатури.
   Навіщо колишньому і знову бажаючому бути депутатом облради лідеру Республіканської партії «Славутич» ця мілкота – Громрада? Так само, як і його колезі по облраді до 2010 року, авторитетному керівнику обласних парторганізацій «Наша Україна», «Громадянська позиція»?
   Чому новоспечені правозахисники чи помічники одіозних нардепів сором’язливо замовчують, що перебували в місцях позбавлення волі і не за політичними мотивами? Що так поріднило ярого поборника ПР, генерала-козака, екс-розвідника, члена попередньої Громради, що нині вирощує зернові Немикіна і «монополіста» Євромайдану Вітю-скриньку, хто дав їм право «восседать в жюри» з відбору майбутніх поліціянтів?!
   Як примудряється тов. Сухов бути сумісником- «многостаночником», який завжди «при»: член Громади при Режимі «вечномолчащий в тряпочку» і паралельно член-координатор Євромайдану, член Громради при Дніпропетровській міськраді тоді і зараз, єдиний член мандатної комісії і її самопризначений заступник голови, що утримався від затвердження Концепції, він же помічник нардепа Купрія, правозахисник і член всього-всього ..!?
   Та все ж радує те, що є й досвідчені і авторитетні – Сергій Філіпенко, Віктор Боровинський, Олексій Сімволоков, Віктор Таратушко, Олександр Колодченко, Олександр Пономаренко, Надія Таршин…
Надіємось, що такими ж порядними й принциповими будуть молоді активісти та справжні волонтери, які не зробили з АТО бізнесу, були на «передку», не тягли торби з супермаркетів додому, не їздили відпочивати за кордон обікравши бійців ЗСУ. Впевнені, що енергійний активіст «Правого сектору» Олександр Міщенко недаремно на передпліччі викарбував татуювання : «Omnia mea mecum porto» і з ним дійсно завжди будуть перебувати сумління і розум. Він, один з небагатьох, хто вчинив шляхетно і чесно - обрав партійну діяльність й держслужбу відмовившись від участі у Громраді. Респект!

   Щоб уникнути інсинуацій і спекуляцій попередньо заявляємо, що нам, як і раніше, не цікаво очолювати будь-що «при» і це не мрія нашого дитинства, але ми докладемо, як завжди, зусилля, щоб перелицьованого й заробітчанського сміття серед ІГС було якомога менше. Пропонуємо всім, хто поважає себе, закон, має моральні принципи, ще раз переглянути свої подані документи. За собою ж залишаємо право добровільно відмовитись від участі в Громраді, в разі її захвату політ рейдерами, й далі розбудовувати самостійно громадянське суспільство Дніпропетровщини.

   Найдорожче, що має людина - її Імיя, мудрі бережуть його «с младых ногтей и до седых волос». Заробити добре ім’я важко, а от втратити легко – спокус від Лукавого вдосталь…

P.S. Після озвучення Концепції почались дивні речі - дрібні «диверсії» з документами принципових активістів, поділ на якісь групки не за напрямками роботи, а за монополізацію ради…
10 серпня відбулось дострокове зібрання представників ініціативної групи, яке ініціювало - достроково заслухати звіт мандатної комісії та проводити вибори до Громради за участю всіх представників ІГС.
12 серпня друга спроба ІГС заслухати звіт мандатної комісії теж провалилась і перетворилась на детективно-фарсову історію з розшуку керівництва мандатної комісії та документів всіх 117 ІГС. В зв’язку з цим зיявився наступний документ :
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=894786000602163&set=a.230921660321937.57555.100002123158867&type=1&theater
Невже колонам партійців, запроданців та перелицьованих посіпак Режиму вдасться пересварити самодостатніх і незалежних?!

З повагою, голова ГО «Земля і Воля»


ДОДАТОК:

Звернення до Голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації Резніченка В. М. (скан-копія)

Немає коментарів:

Дописати коментар