- Територіальним громадам сіл, селищ, міст, районів у містах належить право комунальної власності на рухоме і нерухоме майно, доходи місцевих бюджетів, інші кошти, землю, природні ресурси, підприємства, установи та організації, в тому числі банки, страхові товариства, а також пенсійні фонди, частку в майні підприємств, житловий фонд, нежитлові приміщення, заклади культури, освіти, спорту, охорони здоров'я, науки, соціального обслуговування та інше майно і майнові права, рухомі та нерухомі об'єкти, визначені відповідно до закону як об'єкти права комунальної власності, а також кошти, отримані від їх відчуження. Спадщина, визнана судом відумерлою, переходить у власність територіальної громади за місцем відкриття спадщини. Стаття 60. Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні” -

середа, 13 травня 2015 р.

«ГРОМАДСЬКІ СЛУХАННЯ» ЗІРВАЛИ «ПАЧЄМУЧКІ»

Сьогодні в приміщенні Красногвардійської районної у місті Дніпропетровську ради відбулася імітація громадських слухань стосовно питання реформування структури житлово-комунальних підприємств Дніпропетровської міської ради.


В контексті пропонувалось, в конкретному районі, передати обслуговування комунального майна і житлового фонду процвітаючому КП «Жилсервіс – 1».

«Легітимні» громадські слухання почалися з того, що головуючий - Голова Красногвардійської районної у місті Дніпропетровську ради Олексій Лещенко, пославшись на статтю 20 статуту територіальної громади (якої не існує в природі) міста Дніпропетровська та розпорядження міського голови від 30.04.2015 (після позачергових виборів до ВРУ, 26 жовтня 2014 року, та складання повноважень міського голови, 21 листопада 2014 року, Іваном Куліченко, міськраду очолив в.о. – секретар міськради. Зараз це нелегітимна Булавка Г. І. – ред.) проголосив мету даних зборів.
На «легітимних» громадських слуханнях зареєструвалися 85 осіб, половина з яких виявилися мовчазним адмінресурсом (позаду мене сиділи бабці, яким хтось заборонив взагалі відкривати рота – почув розмову), а інша половина складалася з активних дворових «пачємучєк», яких цікавило питання, хто ж буде новим балансоутримувачем, і чи залишиться працювати сантехнік Пєтя та двірник тітка Євдоха. В кінці кінців голосування по підсумковій резолюції перетворилося на скандування «Ганьба!».

Для тих, хто вміє читати і прагне бодай щось розуміти:

В конкретному випадку єдиним законним балансоутримувачем і розпорядником комунального майна може бути Територіальна громада Красногвардійського району в місті Дніпропетровську. Територіальна громада має бути зареєстрована (легалізована), як юридична особа публічного права (ст..16 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»), мати свій рахунок в муніципальному або державному банку, а також мати відповідні реєстри всієї житлово-комунальної власності, в межах своєї території, а іще, реєстр власників – громадян, які постійно проживають в межах цієї території. Принцип простий - є власність, і є власники! Ось тоді все й буде alles gut. А поки що, із-за незнання законів пересічними громадянами і небажання системи змінюватись, маємо те, що маємо.

Більше емоцій в фото та відео.

Матеріал підготував: Сергій Філіпенко


Тематична сторінка: «ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА»

























Немає коментарів:

Дописати коментар