- Територіальним громадам сіл, селищ, міст, районів у містах належить право комунальної власності на рухоме і нерухоме майно, доходи місцевих бюджетів, інші кошти, землю, природні ресурси, підприємства, установи та організації, в тому числі банки, страхові товариства, а також пенсійні фонди, частку в майні підприємств, житловий фонд, нежитлові приміщення, заклади культури, освіти, спорту, охорони здоров'я, науки, соціального обслуговування та інше майно і майнові права, рухомі та нерухомі об'єкти, визначені відповідно до закону як об'єкти права комунальної власності, а також кошти, отримані від їх відчуження. Спадщина, визнана судом відумерлою, переходить у власність територіальної громади за місцем відкриття спадщини. Стаття 60. Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні” -

середу, 8 квітня 2015 р.

Січеславські активісти «зняли» розгляд антинародних проектів з порядку денного чергової сесії міськради


6.04 (понеділок) завдяки нашій позиції на узгоджувальній раді фракцій міськради рішення про включення 3 антинародних проектів рішення щодо житлово-комунального господарства до порядку денного було передане комісіям комунальної власності та житлово-комунального господарства.


7.04 (вівторок) ми були на комісіях, протестували. Вони не підтримали включення. Через чутки про включення питань з порушення процедури, я закликав громадськість бути готовими блокувати їхнє прийняття. О 21.00 Булавка написала мені, що сесія пройде відповідно до закону та регламенту.

8.04 (середа) о 9.00 Булавка повідомила нам в приймальні, що питання не будуть включені. О 9.30 я відпустив людей.

15.04.2015 (середа) о 10.00 в сесійному залі Дніпропетровської міської ради відбудуться громадські слухання з питання реформування житлово-комунального господарства. Відповідно до РЕЗОЛЮЦІЇ Маршу соціальної справедливості 21.03.2015 вимагаємо наступній після цієї сесії Дніпропетровської міської ради доручити міськвиконкому до початку нового опалювального сезону провести відкриті конкурси в усіх багатоквартирних будинках, під час яких мешканці будинків обиратимуть підприємства, що надаватимуть комунальні послуги мешканцям цих будинків, створюватимуть ОСББ. Конкурс надалі проводити щороку.

Організатори Маршу соціальної справедливості могли б делегувати своїх членів, які б допомогли міськвиконкому виконати це завдання. ГО «Громадський комітет по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю та порушенням прав громадян» готова подати до суду на кожного керівника комунальних підприємств, які сприяють їхньому доведенню до банкрутства.


Андрій Бут

1 коментар:

  1. Галина Булавка Андрей Михайлович, 15.04- не общественные слушания, а депутатские с участием общественности. А общественные слушания проходят по своей процедуре.

    ВідповістиВидалити